Zakelijk glasvezel op uw adres? Doe nu onze postcodecheck & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie.

Postcode*
Huis Nr.*
Toev.


glasvezel postcodecheck
even geduld..
Even geduld..
Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

 
glasvezel referenties

Zakelijk Glasvezel

Zakelijk glasvezel wordt door DataWeb al meer dan tien jaar aangeboden aan de midden- en groot zakelijke markt. Voor bedrijven biedt de verbinding de combinatie van een betrouwbare permanente verbinding met diverse aanvullende diensten zoals zakelijk internet en cloud-, hosting- en security-oplossingen. Alles wat nodig is voor professioneel gebruik.

Meeste betrouwbaar van alle glasvezelaanbieders

ethernet over glasvezel verbinding
DataWeb is een onafhankelijke Internet Service Provider (ISP) en werkt met alle glasvezel providers in Nederland en realiseert ook zelf glasvezelverbindingen. Bij een aanvraag wordt eerst door DataWeb gekeken wie en wat in de buurt van de aangevraagde locatie (glasvezel per woonplaats) ligt. Wij vergelijken het aanbod, om vervolgens de keuze te maken welke carrier het meest geschikt is qua ligging, performance en prijsstelling. De zakelijk glasvezel aanbieders worden verbonden in ons eigen datacenter. In het geval dat hier geen sprake van is wordt door DataWeb in eigen beheer glasvezel geïnitieerd en aangelegd. Zo zorgen wij ervoor dat we altijd het meest betrouwbaar zijn van alle zakelijke aanbieders.  

 

Wat is de snelheid van glasvezel internet?

De snelheid van internet via zakelijke glasvezel kunt u zelf bepalen. DataWeb zorgt voor een een rechtstreekse internet aansluiting op het glasvezelnetwerk. Waardoor u zelf de keuze heeft voor de optimale bandbreedte. Door de rechtstreekse aansluiting, kunnen gegarandeerde snelheden van 10 Mb/s tot en met 10 Gb/s worden gehaald zonder overboeking, zowel up- als downstream. Door glasvezel zakelijk in te zetten, is het mogelijk om grote hoeveelheden data snel te verzenden en op te halen. Hiermee biedt deze verbinding de basis voor een toekomstvaste breedband verbinding met het internet.
 

Kosten zijn afhankelijk van veel factoren

Wat zou zakelijk glasvezel kosten voor mijn bedrijf? Een vraag die we dagelijks beantwoorden. DataWeb is gespecialiseerd in maatwerk oplossingen. Daarom is het van te voren niet mogelijk om een inschatting te maken van de kosten voor een glasvezelverbinding.
Dit is namelijk onder andere afhankelijk van:

 • De versnijding of overboeking van de verbinding
 • De graafafstand; Wat is de afstand tov dichtstbijzijnde handhole/mainhole?
 • De afstand t.o.v. dichtstbijzijnde bestaande glasvezelnetwerk (alle grote glasvezelpartijen)
 • De gewenste bandbreedte. (start bij 10 Mb t/m 10 Gb/s)
 • De SLA en de gewenste garanties; DataWeb biedt standaard 99,9% uptime waar andere partijen ‘next business day’ of ‘best effort’ bieden.

Als u bovenstaande punten leest, heeft u direct antwoord op de vraag “Waarom is zakelijk glasvezel zo duur?”. Voor uw aanvraag vergelijken we de prijs van alle glasvezel leveranciers. Zodra we meer weten over bovenstaande zaken kunnen we een voorstel op maat maken. Zo weet u zeker dat de verbinding voldoet aan uw wensen. Als u wilt weten of er al glasvezel ligt, kunt u gebruik maken van onze glasvezel postcodecheck.
De maatwerk oplossingen zijn minder geschikt voor de kleine zakelijke markt, omdat de prijzen voor verbindingen beginnen vanaf € 260,- per maand.
Wat voor kleine bedrijven vaak te duur is. Een alternatief is dan zakelijk adsl. Meer weten over de prijzen van zakelijk glasvezel? Lees onze pagina: “Wat zijn de kosten van zakelijk glasvezel?”

Glasvezel om meerdere vestigingen te verbinden

Glasvezel is de ideale verbinding om meerdere vestigingen met elkaar te verbinden om zo een gesloten netwerk te realiseren. De stabiele verbinding zorgt er namelijk voor dat u meer zekerheid heeft. Daarnaast biedt het gesloten netwerk meer flexibiliteit voor ICT voorzieningen. Een aantal voordelen is:

 • Er is een lage latency (verlies) – geen tunnels te bouwen over het internet
 • .

 • Het wordt eenvoudiger om RDP sessies in te richten
 • Centrale server diensten zijn eenvoudig uitrollen
 • Veiligheid (alle data blijft binnen het eigen netwerk)
 • Er is geen aparte VPN apparatuur en/of firewalls nodig
 • De beheerkosten worden vele malen lager dan bij open netwerken
 • Er is een lagere Single-Point-Of-Failure

Voorbeelden van toepassingen zijn hotels en transporteurs. Hotels hebben vaak een intern boekingssysteem. Door gebruik te maken van een gesloten netwerk over glasvezel kan de bezetting van alle vestigingen eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. Bij transporteurs is communicatie tussen verschillende opslaglocaties van groot belang voor efficiënte distributie.

Welke oplossingen zijn beschikbaar?

Op glasvezel zijn verschillende oplossingen mogelijk. Lees hieronder meer hierover:

Punt-Punt – laag 2 verbinding tussen twee vestigingen

E-VPN – laag 2 verbinding tussen meerdere vestigingen

IP VPN netwerk – laag 3 verbinding voor veilige communicatie tussen hoofdkantoor en vestigingen

MPLS (netwerk VPN) – combinaties mogelijk tussen laag 2 en laag 3 verbindingen

Een direct verbinding met het datacenter is ook mogelijk. Wilt u weten of we uw datacenter kunnen koppelen? Bekijk onze datacenter verbindingen.

Glasvezel en werken in de cloud

verbinding Expressroute AWS direct connectWerken in de cloud wordt steeds populairder. Glasvezel kan hierbij een belangrijke factor zijn voor het succes. Het belang van een stabiele internetverbinding is dan enorm groot. Wanneer de verbinding wegvalt, kunt u immers niet meer doorwerken. DataWeb heeft grote bedijven ondersteund bij het verbinden van de cloud toepassingen met het eigen netwerk. Door onze flexibele werkwijze verloopt een dergelijke implementatie altijd zorgeloos. De oplossingen zijn zowel geleverd voor verbindingen met eigen cloud servers als externe cloud services zoals Azure, AWS en Google Cloud. Kijk hier voor meer informatie over een directe verbinding met Azure of AWS.

De voordelen:

Voordelen zakelijk glasvezel van DataWebDataWeb Zakelijk Glasvezel biedt de volgende voordelen:

 • Vast tarief per maand
 • Supersnelle verbinding over zakelijk glasvezel
 • Gegarandeerde & maximale bandbreedtes met netwerkbeschikbaarheid van 99,9%
 • Standaard al VLAN-transparant
 • Ruim voldoende bandbreedtes om meerdere vestigingen te koppelen met internet
 • Dataverkeer Non-Overbooked en zonder datalimiet en/ of Fair Use Policy
 • Mogelijkheid de aansluiting te splitsen
 • Inclusief 19″ apparatuur met Ethernet koppelvlak (RJ-45) of SFP
 • Uitgebreide rapportagemogelijkheden
 • Inclusief beheer & installatie
 • Toekomstvaste techniek
 • Klaar voor werken in de cloud

Onze referenties:

Hieronder vindt u een aantal van onze referenties. DataWeb werkt voor grote én kleine bedrijven. In totaal hebben we meer dan 1200 tevreden klanten. Neem vooral contact op voor de mogelijkheden.

 • “Ik heb de samenwerking met DataWeb als plezierig ervaren. De kundigheid en servicegerichtheid van jullie medewerkers en snelheid van acteren zijn als zeer prettig ervaren en doet ons sterken in de gedachte dat we nog steeds een goede partner hebben DataWeb!” – Vinod, Moneyou
 • “Twee jaar geleden zijn we overgestapt van KPN naar DataWeb en we gaan niet meer terug. Laatst hadden we een nieuwe verbinding nodig voor een nieuwe vestiging. DataWeb had binnen een paar uur uitgezocht wat de mogelijkheden waren en wat de beste oplossing voor ons was. Het is erg fijn dat we zo snel kunnen schakelen! Ook bij vragen of problemen. DataWeb staat voor ons klaar. Het is fijn om te weten dat je altijd experts hebt om op terug te vallen als we er zelf niet uitkomen.” – Mark, Adidas

Zakelijk glasvezel aanleggen

Internet zakelijk gebruiken? We kunnen voor u zakelijk glasvezel aanleggen. Dan wordt dit van A tot Z begeleid, met als voordeel dat de klant slechts één aanspreekpunt heeft. De levertijd bedraagt doorgaans tussen de 8 en 14 weken na het geven van opdracht. Voordat er gegraven kan worden, gaan hier nog een aantal werkzaamheden aan vooraf. Als eerste wordt er een uitgebreide Site Survey uitgevoerd. Vervolgens worden bij de gemeente de plannen ingediend voor het verlenen van de benodigde vergunningen. Pas hierna kan er daadwerkelijk overgegaan worden tot het graven, blazen van de glasvezel en het afmonteren op locatie.
Zakelijk glasvezel aanleggen

Zakelijk glasvezel verhuizen

Gaat u verhuizen en wilt u uw glasvezelverbinding behouden? Of misschien wilt u kijken of het goedkoper kan? DataWeb helpt u hierbij. Als specialist weten we precies welke mogelijkheden er zijn binnen uw bestaande contract voor het verhuizen van de verbinding. Neem vooral contact met ons op. Dan zoeken we dit voor u uit. Lees hier onze tips over zakelijk glasvezel verhuizen.

Glasvezel postcodecheck – Check de beschikbaarheid

DataWeb is een provider die alles mogelijk maakt. Daarom heeft glas bij ons een zeer hoge beschikbaarheid. Echter verschillen de kosten enorm per gebied. U kunt de postcodecheck gebruiken om te zien of we glasvezel zakelijk bij u leveren.

Zakelijk glasvezel op uw adres? Doe nu onze postcodecheck & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie.

Postcode*
Huis Nr.*
Toev.


glasvezel postcodecheck
even geduld..
Even geduld..
Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

 


Populaire glasvezelgebieden


Uw eigen onbelichte glasvezel (dark fiber)

Wilt u niet afhankelijk zijn van externe glasvezel aanbieders en zelf het beheer over de verbinding voeren? Dan is Dark Fiber de oplossing voor u. Deze onbelichte glasvezelverbinding biedt onbeperkte bandbreedte welke volledig naar eigen wens ingericht kan worden. Op deze pagina vindt u meer meer informatie over Dark Fiber.
 

Specificaties


VerbindingGlasvezel
Vaste IP-adressenStandaard 4
Extra IP-adressen mogelijkJa, meer gratis op aanvraag (conform RIPE NCC)
Hosting mogelijkhedenInclusief
BeschikbaarheidSLA van 99,9%
Overboekingsfactor1 op 1 (Non-Overbooked)

Alternatieven voor glasvezel

Een aantal alternatieven voor glasvezel is: 1) Ethernet over Koper 2) Ethernet over Radio. Vraag ons vooral wat voor u de beste internetoplossing is.

Een zakelijke glasvezelverbinding is maatwerk. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

12-12-2016

© 1994 - 2017 DataWeb B.V.

Navigatie