Wij garanderen 99,9% uptime Wij garanderen 99,9% uptime
Altijd & overal Altijd & overal
Persoonlijke begeleiding van A tot Z Persoonlijke begeleiding van A tot Z
Zakelijk netwerk provider Sinds 1994

Ethernet VPN

  • van 2 Mbit/s tot 10 Gbit/s
  • Snel schakelen tussen vestigingen
  • Veilig gesloten netwerk

Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie locatieLeveren we op jullie locatie?
BETROUWBAAR EN SNEL BEDRIJFSBREED NETWERK

Alles over EVPN

DataWeb koppelt vestigingen met een Ethernet VPN op basis van ethernet-techniek (ISO laag 2) waardoor er één groot Wide Area Network (WAN) wordt gemaakt. Deze oplossing is uitermate geschikt voor organisaties met meerdere vestigingen die behoefte hebben aan een veilig en betrouwbaar netwerk.

Ethernet VPN wordt geleverd via Ethernet over Koper, een Straalzender en/of Zakelijk Glasvezel. Zodoende bieden we bandbreedtes van 2 Mbit/s tot 10 Gbit/s.

Deze verbinding wordt geleverd op basis van het OSI model laag 2; hierbij wordt het netwerkverkeer geswitched en niet gerouteerd.

Antwoord op uw vraag

Wij geven u graag advies

Veel capaciteit via glasvezel

Wij leveren Ethernet VPN (ook wel Metro Ethernet Connect – MEC – genoemd) vaak via glasvezelverbindingen, waardoor hoge snelheden kunnen worden gerealiseerd. De koppeling op laag 2 zorgt ervoor dat u geen routers nodig heeft om koppelingen met andere vestigingen te realiseren. U bepaalt zelf het IP plan zodat verkeer automatisch tussen locaties routeert op basis van een transparant ethernet netwerk. Wij raden E-VPN vaak aan wanneer grote volumes data worden uitgewisseld tussen locaties.

ethernet vpn overzicht kpn

Meerdere vestigingen koppelen

Met Ethernet VPN heeft u de mogelijkheid om twee of meer locaties met elkaar te verbinden. Wanneer u twee locaties wil koppelen doen we dat op basis van een point to point E-VPN verbinding. Wanneer meer dan twee locaties met elkaar verbonden moeten worden creëren we een any-to-any E-VPN.

Point to point

Een point to point Ethernet VPN verbindt 2 locaties direct met elkaar op basis van Ethernet. Het is mogelijk om te kiezen voor overbooked of non-overbooked verbindingen tussen de diverse locaties. In MEF (Metro Ethernet Forum) terminologie wordt dit ook wel een E-line genoemd.

Any to any

Een any to any Ethernet VPN verbindt minimaal 2 locaties met elkaar. Het is mogelijk om honderden locaties op basis van een Any-to-Any configuratie te koppelen. Het verkeer in het geval van een Any-to-Any VPN wordt niet via een centrale locatie geleid. Alle locaties kunnen met elkaar communiceren. Een Any-to-Any Ethernet VPN kan gemakkelijk worden uitgebreid met extra locaties. In MEF terminologie wordt dit ook wel E-LAN genoemd.

BETROUWBAAR EN KOSTENEFFICIËNT

VEILIG GESLOTEN BEDRIJFSNETWERK

Locatie

Voor steeds meer bedrijven wordt het belangrijk om een volledig gesloten (virtueel) netwerk te realiseren. DataWeb kan dit voor u realiseren door gebruik te maken van ons eigen netwerk (MPLS).

Veiligheid

Bij veel klanten is er op één locatie een lokale break-out met internettoegang. Zo worden kosten bespaard op de internetverbinding en kan data veiliger worden verstuurd binnen het eigen netwerk.

Betrouwbaarheid

Wij leveren u standaard een betrouwbare glasvezelverbinding met 99,9% uptime garantie. Mocht er alsnog iets misgaan, dan lossen we dit direct voor u op. Daarnaast bent u zeker van de snelheid, omdat u de verbinding niet deelt met de buren.

Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie locatieLeveren we op jullie locatie?
Crocs
ZorgDomein
VolkerRail
Red Bull
UTS
DC Klinieken
Alternatieve diensten

Gerelateerde producten en diensten

Alternatieve verbindingen

Voor elk bedrijf en elke situatie een oplossing

heeft u een vraag? neem contact op
bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
elke werkdag bereikbaar Start chat
[gravityform id="1" title="false" description="false"]