Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

1 Gigabit (1 Gb) glasvezel internet

1 Gigabit (1 Gb) internet via glasvezel? In een tijd waarin online zakendoen steeds belangrijker wordt, is snel, stabiel en betrouwbaar internet van cruciaal belang voor het succes van een onderneming. Mede dankzij de enorme bandbreedte die gerealiseerd kan worden, vergroot Gigabit glasvezel internet de efficiëntie én productiviteit voor veel ondernemingen.

Wat is 1 Gigabit glasvezel internet?

1 Gigabit glasvezel internet refereert aan de snelheid van het internet. Met 1 Gigabit glasvezel internet is de up- en downloadsnelheid 1 Gigabit per seconde (1000 Mbit/s). Dit is maar liefst tien keer zo snel als het Nederlandse gemiddelde van 100 Mbit/s. Door deze hoge snelheid is 1 Gb glasvezel internet vooral interessant voor bedrijven waar veel grote bestanden gedeeld moeten worden via het internet, waarvoor een hoge uploadsnelheid nodig is. Ook zorgt het ervoor dat er meer data tegelijkertijd gebruikt kan worden.

 

1 Gigabit glasvezel op uw adres?

Vul de zakelijk glasvezel postcodecheck in en ontdek of 1 Gbit/s glasvezel op uw adres (of nieuwe locatie) beschikbaar is. De zakelijk glasvezel postcodecheck is geheel vrijblijvend.

 

Exponentiële groei in databehoefte

In de meeste gevallen is 1 Gbit/s de maximale snelheid van glasvezel die aangeboden wordt door de grote providers. Echter neemt de vraag naar capaciteit, zowel nu als in de jaren die komen, in alle sectoren razendsnel toe. Denk aan digitale hulpmiddelen die nu voor het onderwijs of voor zorg op afstand worden ingezet. Ook overheden zijn hun interne processen en externe dienstverlening steeds meer aan het digitaliseren.

Al deze ontwikkelingen vragen om een sterk fundament, in de vorm van een solide netwerk, dat meegroeit met de databehoefte. Deze groei is uiteindelijk uitsluitend te realiseren met behulp van zakelijk glasvezel. De maximale snelheid van Gigabit glasvezel internet die DataWeb nu al aanbiedt is 10 Gbit glasvezel. Met een maatwerk oplossing is zelfs 100 Gbit/s mogelijk.

Gigabit internet groei in databehoefte

Let op dat u wel echt 1 GB aangeboden krijgt

1 Gigabit glasvezel klinkt veel netwerkbeheerders als muziek in de oren. Het kan natuurlijk ook een geweldige oplossing zijn, maar het is wel belangrijk dat u controleert of u daadwerkelijk 1 Gbit/s aangeboden krijgt. Waar moet u op letten?

 • Overboeking: Wanneer er sprake is van glasvezel overboeking, wordt de capaciteit van de zakelijke glasvezelverbinding in het core-netwerk van de provider gedeeld met meerdere gebruikers. Vaak wordt dit 1:10 of 1:20 aangeboden waardoor u de internetsnelheid deelt met 10 tot 20 andere bedrijven. In de praktijk betekent dit dat u de 1 Gbit/s bijna nooit haalt.
 • SLA: Standaard wordt next-business day aangeboden om prijzen laag te houden. Bij een dergelijke snelheid raden wij echter altijd 99,9% uptime garantie aan. Dan ondervindt u zo min mogelijk last van eventuele storingen.

Gigabit internet voor nóg sneller internet

DataWeb adviseert u uitgebreid over de optimale snelheid en biedt ondersteuning in het netwerkontwerp zodat deze toekomstbestendig is en eenvoudig te managen. 

 

Waar is gigabit glasvezel leverbaar?

Over het algemeen is 1 Gigabit overal leverbaar. In sommige gevallen is alleen de POP een beperking. Dit is het punt waar de beschikbare bandbreedte wordt verdeeld door netwerkproviders. Soms is hier onvoldoende bandbreedte beschikbaar waardoor er een nieuwe kabel gelegd moet worden. Uiteindelijk is het dan wel leverbaar, maar het duurt wat langer.

Hoeveel kost Gigabit internet?

De kosten van gigabit internet zijn (net als andere verbindingen) afhankelijk van meerdere factoren. Lees voor uitgebreide info ons artikel “Wat zijn de kosten van zakelijk glasvezel?”. Een aantal belangrijke factoren zijn:

 • De gewenste bandbreedte. Denk bijvoorbeeld aan:
 • De graafafstand; Wat is de afstand tot de dichtstbijzijnde handhole/mainhole?
 • De SLA en de gewenste garanties; DataWeb biedt standaard 99,9% uptime waar andere partijen ‘next business day’ of ‘best effort’ bieden.

Het netwerk van de toekomst

Benieuwd wat Gigabit glasvezel internet voor uw organisatie kan betekenen? Als een van de oudste zakelijk ISP’s van Nederland, levert DataWeb oplossingen op maat die bij andere providers niet mogelijk zijn. Wij adviseren u uitgebreid over de optimale snelheid en bieden ondersteuning in het netwerkontwerp zodat deze toekomstbestendig is en eenvoudig te managen.

Lees ook: Klaar voor de toekomst met Gigabit glasvezel internet

Ontdek de mogelijkheden van Gigabit internet op uw adres

DataWeb adviseert u uitgebreid over de optimale snelheid en biedt ondersteuning in het netwerkontwerp zodat deze toekomstbestendig is en eenvoudig te managen. 

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

Bidfood
O’Neill Europa
Nabuurs
Nederlands Dagblad
Nutricia
Davanti Nederland
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek