Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Hoe snel is glasvezel?

Bent u op zoek naar snel internet voor uw bedrijf? Dan lijkt glasvezel het toverwoord. Maar hoe zit het nu precies? Hoe snel is glasvezel? Om u een idee te geven kunt u de snelheid van glasvezel vergelijken met een straaljager die heel veel bagage kan meenemen. De bagage is de hoeveelheid aan data die de kabel op topsnelheid kan verwerken. Die hoeveelheid is een stuk hoger dan bij internet via de kabel (coax) of xDSL. Maar hoe komt dat?

Hoe snel is glasvezel

Zakelijk glasvezel: zo snel als het licht

In tegenstelling tot de kabel of xDSL gebruikt glasvezel een hele dunne vezel van kwartsglas waar laserlicht doorheen gaat. Deze vezels worden met duizenden tegelijk door een buis geschoten en in de grond gelegd. Omdat glas reflecteert en terugkaatst, blijft het signaal de glasvezelkabel volgen, heeft u geen last van onderbrekingen en kan de data dus bijna met de snelheid van het licht worden vervoerd.

Daarnaast heeft de snelheid van glasvezel te maken met het aan- en uitzetten van het licht. Zodra er data door de glasvezels wordt vervoerd, gaat het licht in de kabels automatisch aan en uit. Dit zorgt ervoor dat er een snelweg ontstaat waar enorm veel data supersnel overheen kan worden vervoerd. Deze data worden vervolgens in computertaal verwerkt, en zo communiceren netwerken en computers met elkaar.

De snelheid van glasvezel is dan ook maar liefst 200.000 km per seconde. Een glasvezel-signaal kan dus in een seconde bijna 16 keer de wereld rond.

 

Wat is de juiste internetsnelheid voor uw organisatie?

Voldoende internetsnelheid is een belangrijke voorwaarde voor het goed functioneren van uw digitale infrastructuur. Maar welke internetsnelheid is voldoende voor uw organisatie? Dit hangt af van verschillende factoren. Met welke factoren u rekening moet houden, leest u in ons artikel ‘Welke internetsnelheid past bij uw bedrijf?’.

 

Snel en betrouwbaar glasvezel voor uw organisatie?

DataWeb levert zakelijk glasvezel tot wel 10 Gbit/s met de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Denk hierbij aan 99,9% uptime en zonder overboeking. Wij adviseren uw bedrijf uitgebreid over de optimale snelheid en bieden ondersteuning in het netwerkontwerp zodat deze toekomstbestendig is en eenvoudig te managen. Heeft u vragen of ontvangt u graag persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op via sales@dataweb.nl of 070 381 92 18.

Benieuwd of snel zakelijk glasvezel beschikbaar is op uw bedrijfslocatie? Doe de postcodecheck en ontdek het direct.

Doe de postcodecheck

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

VolkerWessels
Social Deal
Ticketmaster
Stichting Voorlinden
De Zonnebloem
Landal Greenparcs
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek