Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Over ons

dé netwerkprovider

DataWeb: specialist in datacommunicatie

DataWeb biedt oplossingen voor bedrijven, overheden, scholengroepen en andere instellingen, die hoge garanties op uptime of meer bandbreedte nodig hebben dan de huidige verbindingen maximaal kunnen leveren. DataWeb voorziet bandbreedtes van 10 Mbit/s tot en met 100 Gbit/s, met symmetrische up-/downstream snelheden en een hoge betrouwbaarheid. Verbindingen boven de 10 Gbit/s worden ook geleverd aan de hand van een maatwerk design.

DataWeb levert sinds 1994 dataverbindingen en is daarmee één van de eerste en oudste internetproviders van Nederland. Bovendien is DataWeb volledig zelfstandig en onafhankelijk en levert glasvezel, Dark Fiber, Ethernet-over-Koper, DSL en straalverbindingen op nagenoeg elke plek in Nederland en zelfs wereldwijd.

Wanneer online zijn écht telt

DataWeb glasvezelverbindingen kenmerken zich door de hoogst mogelijke garanties:

 • Snelheden tussen 10 Mbit/s en 100 Gbit/s
 • Standaard vaste IP-adressen
 • Eigen IP-(internet)verkeer
 • Géén overboekte verbinding (1:1)
 • Ethernet/glasvezelapparatuur in bruikleen
 • Beschikbaarheid van 99,9%
 • Target repair/responstijd in geval van calamiteiten binnen 4 uur
 • 24/7 support bij verstoringen

Omdat DataWeb op Wholesale-niveau partner is van alle grote partijen in Nederland, worden alle typen verbindingen halffabricaat ingekocht om hier vervolgens eigen dienstverlening over te verzorgen. Oftewel; eigen IP-adressen, eigen internetverkeer en eigen SLA-afhandeling. DataWeb hanteert daarmee niet het one-stop-shopping principe; wij leveren alléén data infrastructuur en internetverbindingen. Dit is dan ook onze core business en specialiteit.

Met heldere communicatie, flexibiliteit, hoge garanties en jarenlange ervaring leveren we totaaloplossingen op maat voor toekomstbestendige organisaties. Deze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat we de Computable Awards 2020 hebben weten te bemachtigen in de categorie services.

DataWeb Computable Awards 2020

Antwoord op uw vraag

Wij geven u graag advies

Kwaliteit en betrouwbaarheid van totaaloplossing

logos

Als onafhankelijke Internet Service Provider is het waarborgen van onze kwaliteit en betrouwbaarheid enorm belangrijk. Om deze reden is DataWeb deelnemer en staat onder toezicht van de volgende organisaties

 • Autoriteit Consument & Markt (ACM)
 • Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers
 • Stichting Internet Domeinregistratie Nederland
 • Agentschap Telecom
 • RIPE NCC

DataWeb gaat geen uitdaging uit de weg. Onder het motto ‘altijd en overal’ zorgen we dat er altijd een netwerkoplossing wordt gevonden. Met heldere communicatie, flexibiliteit, hoge garanties en jarenlange ervaring leveren we totaaloplossingen op maat voor toekomstbestendige organisaties.

Onze geschiedenis

DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is als onafhankelijke Internet Service Provider (ISP) in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen.

Kenmerkend voor DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd klantportfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen. DataWeb beschikt over eigen netwerkinfrastructuur in Amsterdam.

heeft u een vraag? neem contact op
bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
elke werkdag bereikbaar Start chat
plan een Adviesgesprek