Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

DDoS Protectie

Voorkom uitval van uw diensten
 • DDoS-verkeer wordt gefilterd, goed verkeer wordt doorgelaten
 • 24/7 bescherming tegen DDoS-aanvallen
 • Optimale bescherming van uw uptime
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?

  Ik ervaar onze samenwerking met DataWeb erg prettig. Bij technisch contact wordt je direct goed geholpen en in overleg is er heel veel maatwerk mogelijk waar beide partijen tevreden mee zijn.

  Joey Aben - Systeem- en Netwerkbeheerder Udens College

  DataWeb, dé spin in het web. Kundig, communicatief sterk, meedenkend, gedreven, flexibel en vooral een betrouwbare partner! DataWeb weet altijd de juiste oplossing te leveren voor onze 25 vestigingen.

  Dennis Wennekers - Service Delivery Manager Nabuurs

  DataWeb heeft zich in de afgelopen 10 jaar als zeer betrouwbare en belangrijke partner bewezen. Ze hebben ontzettend veel kennis in huis en zijn altijd bereid om die kennis aan te wenden om met ons te sparren over opzet van verbindingen.

  Arjan Dogterom - Head of IT Davanti Nederland
  Stichting Voorlinden
  Delaware
  Gemeente Rotterdam
  ZorgDomein
  Bakker Van Maanen
  Bidfood
  Voorkom uitval van uw diensten

  Waarom DDoS Protectie?

  DDoS-aanvallen vinden steeds vaker plaats, worden complexer en gevarieerder. Uw organisatie loopt hierdoor verhoogd risico om slachtoffer te worden van een aanval. Bent u niet tegen een DDoS-aanval beschermd? Dan kan een dergelijke aanval negatieve gevolgen voor uw onderneming hebben, denk aan: uitval van uw diensten, omzetdaling, reputatieschade en hoge herstelkosten.

  Een aantal actuele cijfers over DDoS-aanvallen in Nederland:

  • In 2020 vonden er in totaal 1610 DDoS-aanvallen plaats. Een stijging van 75,2% t.o.v. 2019;
  • De grootste DDoS-aanval tot nu in Nederland, had een grootte van 300 Gbit/s;
  • De langste DDoS-aanval ooit duurde maar liefst 20 dagen en 6 uur;
  • De potentiële schade van een bewust doelwit is het grootst in de overheidssector: bijna €60 miljoen.

  Ook in het onderwijs vormen DDoS-aanvallen een enorm grote bedreiging. Uit onderzoek van de VO-Raad blijkt namelijk dat 2 op de 5 schoolbesturen in het voortgezet onderwijs met een (D)DoS-aanval te maken heeft gehad. De gevolgen van een DDoS-aanval op school zijn enorm. Denk bijvoorbeeld aan: sites en andere online diensten raken onbereikbaar, docenten kunnen hun werk niet uitvoeren, leerlingen kunnen hun toetsen niet maken en er is geen inzage mogelijk in het digitale leermateriaal of roosters.

  Nationale DDoS Wasstraat (NaWas)

  Helaas is een DDoS-aanval nooit helemaal te voorkomen. Wel kunnen we maatregelen treffen om de schade tot het minimum te beperken. DataWeb beschikt hierbij over de functionaliteit van de Nationale DDoS Wasstraat (NaWas) van de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP). Wanneer uw netwerk wordt aangevallen, wordt het verkeer langs de DDoS Wasstraat geleid. De wasstraat reinigt het malafide verkeer en stuurt het schone verkeer vervolgens, over een aparte verbinding, door naar uw infrastructuur.

  Meer informatie over deze DDoS Protectie oplossing? Download de whitepaper.

  Download DDoS whitepaper

  Verbindingen met de hoogst mogelijke zakelijke garanties

  DataWeb verzorgt uw connectiviteit

  Specialist sinds 1994

  DataWeb levert sinds 1994 dataverbindingen en is daarmee één van de eerste en oudste onafhankelijke Internet Service Providers van Nederland.

  Altijd en overal

  DataWeb gaat geen uitdaging uit de weg. Onder het motto ‘altijd en overal’ zorgen we ervoor dat er altijd een netwerkoplossing wordt gemaakt.

  Maatwerk design

  Met heldere communicatie, flexibiliteit, hoge garanties en jarenlange ervaring leveren we totaaloplossingen op maat voor toekomstbestendige organisaties.

  Doe de Postcode Check

  Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie   Leveren we op jullie locatie?
   Netwerkoplossingen voor elk bedrijf

   Onze diensten

   Een internetverbinding. Altijd en overal

   Onze verbindingen

   AL UW VRAGEN BEANTWOORD

   VEELGESTELDE VRAGEN

   Er zijn verschillende strategieën om uw netwerk of website te beschermen tegen DDoS-aanvallen, waaronder het gebruik van DDoS-mitigatiediensten zoals de Nationale Wasstraat (NaWas) van stichting NBIP, het implementeren van een Web Application Firewall (WAF), het monitoren van verkeerspatronen en het opstellen van een incidentresponsplan. Lees hier meer over DDoS protectie.

   Een DDoS-aanval kan worden herkend door plotselinge en onverklaarbare pieken in netwerk- of websiteverkeer, langzame of onbereikbare websites en ongebruikelijke verzoeken vanuit meerdere bronnen.

   DDoS-aanvallen werken door een groot aantal systemen te gebruiken om massaal vervalst verkeer of verzoeken naar een doelwit te sturen, waardoor het doelwit wordt overbelast en niet in staat is om legitiem verkeer te verwerken.

   Een DDoS-aanval is een cyberaanval waarbij een groot aantal systemen, vaak geïnfecteerd met malware, wordt gebruikt om een netwerk, server of website te overspoelen met verkeer, waardoor de beschikbaarheid ervan wordt verstoord.

   DDoS-aanvallen hebben verschillende doelen, zoals het verstoren van de dienstverlening van een concurrent, het afpersen van bedrijven, het uitvoeren van politieke protesten of het veroorzaken van chaos op het internet.

   Als u het slachtoffer bent van een DDoS-aanval, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw hostingprovider of netwerkbeheerder, zodat zij maatregelen kunnen nemen om de aanval te mitigeren. Het is ook belangrijk om uw incidentresponsplan te activeren en eventueel de autoriteiten op de hoogte te stellen.

   De gevolgen van een DDoS-aanval kunnen variëren, maar kunnen onder meer leiden tot downtime van websites of netwerken, verlies van inkomsten, schade aan de reputatie en verlies van klantvertrouwen.

   Doe de Postcode Check

   Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie    Leveren we op jullie locatie?
    Landal Greenparcs
    Sligro
    Udens College
    Dynalinq
    Enver
    Moneyou
    heeft u een vraag? neem contact op
    bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
    e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
    elke werkdag bereikbaar Start chat
    plan een Adviesgesprek