Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Nabuurs kiest bij nieuw kantoor weer voor DataWeb

Nabuurs is een grote speler op het gebied van distributie en warehousing. Hoe belangrijk is een dataverbinding en hoe is dit ingericht? Lees hier hoe Aad van DataWeb uitlegt hoe dit gerealiseerd is en hoe Nabuurs dit zelf ervaart.

 

Aad: ‘We zien binnen de logistieke sector dat er steeds meer besef is van het belang van een betrouwbare dataverbinding. Er wordt aan alle kanten gekeken hoe de processen efficiënter kunnen worden ingericht. Meer en meer wordt er ingezet op robotisering en automatisering in bijvoorbeeld warehouses. Eventuele downtime in de verbinding zou er voor kunnen zorgen dat een logistiek bedrijf stilvalt, met vervelende gevolgen.’

 

Zekerheid met redundante multicarrier verbinding

Maar hoe is er te realiseren dat er minimale onderbrekingen zijn zodat het bevoorraden en de realtime volgsystemen door kunnen gaan?

Aad: ‘We hebben bij alle locaties van Nabuurs de dataverbindingen ingericht. Alle locaties zijn tenminste uitgevoerd met een back-up verbinding en veelal ook een Ethernet verbinding met onderliggend andere netwerkcarriers. Bij het warehouse in Oosterhout is zelfs gekozen voor een straalverbinding, naast de reguliere glasvezelverbinding. Met een automatische failover is een hoge beschikbaarheid te waarborgen.

In 2023 opent Nabuurs in Haps het nieuwe hoofdkantoor. Ook hier is DataWeb de partner voor de connectivity. Hier is wederom gekozen voor een volledig redundante opzet, ook deze keer door middel van multicarrier glasvezelverbindingen.’

 

Ondernemen zonder zorgen over connectivity

Met de oplossing van DataWeb heeft Nabuurs een stabiele verbinding en tevens een goede basis voor toekomstige groei.

De missie van Nabuurs is de beste weg te vinden voor de producten van hun klanten op het gebied van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. Daartoe ontwikkelen en implementeren ze integrale logistieke oplossingen, waarbij ze afhankelijk zijn van stabiele verbindingen.

Tjebbe Nabuurs, Managing Director vertelt:

“Een betrouwbare dataverbinding is voor Nabuurs een must have. Omdat we bij alle andere vestigingen positieve ervaringen hebben met DataWeb, is ook voor ons nieuwe hoofdkantoor gekozen voor DataWeb als connectivity partner.”

 

Hoe werkt een straalverbinding?

Bij een straalverbinding wordt er een speciale antenne op het dak geplaatst die verbinding maakt met de radio node. Hierbij zijn op bepaalde locaties zelfs snelheden tot 1 Gbps haalbaar. Dit kan als hoofdverbinding maar ook als back-upverbinding worden gebruikt.

Op deze foto is de straalverbinding op het dak van het warehouse in Oosterhout zichtbaar.

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

Nutricia
Zivver
Bidfood
National Geographic
Anne Frank Stichting
De Zonnebloem
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek