Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Hoe werkt het aanleggen van zakelijk glasvezel?

In de afgelopen jaren is in veel regio’s in Nederland een uitgebreid glasvezelnetwerk aangelegd, maar dit geldt nog lang niet voor heel Nederland. Met name in de buitengebieden is glasvezel meestal nog niet voorhanden. Telecomproviders vinden aanleg vaak te duur en lokale overheden geven geen financiële steun uit angst voor Europese wetgeving.

Worstelt u binnen uw bedrijf met te trage snelheden en instabiliteit van internet en is glasvezel in uw regio niet beschikbaar? Dan kunt u als ondernemer zelf zakelijk glasvezel aanleggen. Bij DataWeb krijgen wij veel vragen over hoe dit proces in zijn werk gaat. Hoe werkt het aanleggen van zakelijk glasvezel? Hoelang duurt het totale proces? Is er een vergunning nodig? We brengen dit proces graag voor u in kaart.

 

Zakelijk glasvezel aanleggen in de praktijk

Als u een glasvezelverbinding heeft aangevraagd, wilt u graag zo snel mogelijk van deze verbinding gebruik maken. Afhankelijk van het type verbinding, is de levertijd ongeveer tussen de acht en veertien weken. Het aanleggen van verbindingen doen we al sinds 1994. We weten hoe we het moeten aanpakken en waar de valkuilen liggen.

Een eigen glasvezelverbinding voor uw bedrijf?

DataWeb regelt het voor u. We begeleiden dit van A tot Z, met als voordeel dat u slechts één aanspreekpunt heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

1. Offerte en opdracht (0 weken)

Wanneer u een aanvraag heeft gedaan met betrekking tot de gewenste verbinding en snelheid, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op met een uitgebreid voorstel inclusief kosten. Afhankelijk van de locatie van uw bedrijf, kan het glasvezel onnet of offnet zijn. Deze verschillende statussen beïnvloeden de levertijd en kosten.

 • Onnet: Bij een onnet-locatie ligt er al een glasvezelaansluiting naar uw pand en kunnen we gebruikmaken van de al aanwezige netwerkapparatuur.
 • Offnet: Er is sprake van een offnet-locatie wanneer er een nieuwe aansluiting gegraven moet worden tussen de dichtstbijzijnde handhole en uw locatie.

Soms hoeft er maar een klein stukje gegraven te worden, in andere gevallen ligt er al een buizennetwerk waar glasvezel eenvoudig doorheen gevoerd kan worden of ligt er al een glasvezelkabel voor de deur. De investering die nodig is hangt dus af van de situatie ter plaatse.

 

2. Site Survey (0-3 weken)

Na akkoord op de offerte, proberen we binnen drie weken een Site Survey te realiseren. De exacte tijd verschilt per situatie. Wat is een Site Survey? Bij de Site Survey wordt de huidige situatie in kaart gebracht, kijken we waar de glasvezel het pand binnen komt, hoe de route buiten en in het pand moet lopen en welke obstakels overbrugd moeten worden. Als het gaat om een offnet locatie wordt ook de route die gegraven moet worden, in kaart gebracht.

Na de Site Survey maken we een planning op basis van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Er zal een verwachte leverdatum worden gecommuniceerd.

 

3. Uitvoering (5-8 weken)

Wanneer er sprake is van graafwerkzaamheden, wordt er een vergunning bij de verantwoordelijke overheid aangevraagd. Bij de vergunningsafgifte kunnen meerdere instanties betrokken zijn. In veel gevallen wordt een vergunningaanvraag ingediend bij de plaatselijke gemeente, maar ook waterschappen (dijkdoorkruisingen), ProRail (spoorwegovergangen), Rijkswaterstaat (snelwegen) of provincies (provinciale wegen) kunnen betrokken zijn. De werkzaamheden die hier moeten worden uitgevoerd zijn complex en vragen soms een langere voorbereidingstijd. In bijzondere gevallen kunnen aanvullende eisen worden gesteld aan de vergunningsafgifte: bij plaatsen midden in de stad, in of nabij winkelcentra, drukke doorgaande wegen, etc.

Nadat de vergunningen binnen zijn, wordt er gestart met de fysieke werkzaamheden. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit glasvezel graven, lassen, boren, blazen (trekken) van glasvezel, binnen bekabeling en installatie van de glasvezelswitch.

 

4. Oplevering (0-3 weken)

Zodra de glasvezel beschikbaar is, configureren we de verbinding in ons netwerk. Dit wordt zo snel mogelijk in orde gemaakt zodat u aan het werk kunt.

Meer dan 1000 bedrijven gingen je voor

Voor bedrijven, overheden en non-profit

ANWB
Havensteder
Heerema
SBM Offshore
O’Neill Europa
Nederlands Dagblad

Zakelijk glasvezel aanleggen voor uw bedrijf?

Gedurende het proces heeft u een vast contactpersoon die voor u klaar staat voor het beantwoorden van vragen, het helder krijgen van de precieze wensen en eisen en voor het geven van aanvullende informatie over het proces en de voortgang. Zo bieden we u snelle, flexibele en persoonlijke oplossingen die bij de grote leveranciers vaak niet mogelijk zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een zakelijke glasvezelverbinding op uw bedrijfslocatie? Vraag gerust een offerte aan en wij brengen de mogelijkheden voor u in kaart.

 

Neem contact met ons op

Wij horen graag uw vragen. Bel ons direct of maak gebruik van onderstaand formulier, dan nemen wij op korte termijn contact met u op.

Dit maakt ons anders

Geen keuzemenu. De expert direct aan de lijn

Persoonlijke begeleiding van A tot Z.

We gaan geen uitdaging uit de weg

Al 25 jaar specialist in het vinden van oplossingen

Door onze ervaring leveren we sneller dan elke andere provider

We leveren altijd en overal

DataWeb voldoet aan alle mogelijke zakelijke voorwaarden

Van Amsterdam tot Zuid-Afrika

We denken met je mee

Vooraf denken we mee over de beste zakelijke verbinding voor jouw situatie.

 • Hoeveel medewerkers?
 • Hoe zwaar wordt het netwerk beslast?
 • Is er een voorlooplijn nodig?
 • Zijn er netwerkkoppelingen?
 • En nog veel meer…

Wij regelen het. Op tijd!

We nemen je alle projectwerkzaamheden uit handen en garanderen tijdige levering.

 • Site-survey
 • Afstemming graafwerkzaamheden
 • Planning met monteurs
 • Aansluiting op uw netwerk
 • IP-configuratie

Je kunt op ons vertrouwen

We garanderen 99,9% uptime en staan altijd voor je klaar. Voor vragen, overleg of iets anders.

 • Supersnelle verbinding over zakelijk glasvezel
 • Non-overbooked dataverkeer
 • Geen datalimiet en/of Fair Use Policy
 • 24/7 support
 • Altijd inclusief beheer en installatie

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

Udens College
Leeuwendaal
Vattenfall
Enver
Nabuurs
Beelen
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek