Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

6 Tips voor het kiezen van een zakelijk glasvezel aanbieder

Veel bedrijven stappen over op zakelijk glasvezel. Maar waar moet u nu precies op letten bij het kiezen van een zakelijk glasvezel aanbieder? U wilt niet de verkeerde keuze maken, toch?

In dit artikel lees u 6 tips voor het kiezen van een zakelijk glasvezel aanbieder.

 

1. Bepaal uw gewenste snelheid

Welke snelheid u nodig heeft is afhankelijk van uw bedrijf. Let bij het selecteren van een aanbieder op de variatie die op dit punt geboden wordt. Zo betaalt u alleen voor wat u nodig heeft en eindigt u niet met een trage verbinding die de werksnelheid naar beneden haalt.

Overbooked vs non-overbooked

Overbooked is waarschijnlijk een onbekende term voor u, maar het speelt wel een belangrijke rol bij uw keuze.

Overbooked is een term die door internetproviders wordt gebruikt om te bepalen of een glasvezelverbinding wordt gedeeld tussen bedrijven. Door een verbinding te delen met verschillende bedrijven worden de kosten lager, maar de betrouwbaarheid ook. Als uw buurman namelijk veel gebruik maakt van videoconferencing, streaming audio of toevallig een groot bestand aan het downloaden is, dan gaat dit ten koste van uw internetsnelheid.

1:1 of 1:10 of 1:20

Hoe kunt u zien of u een overboekte glasvezelverbinding krijgt aangeboden? Kijk of er op de offerte termen staan zoals 1:1, 1:10 of 1:20. 1:1 betekent dat alleen uw bedrijf gebruikt maakt van de verbinding. Bij 1:10 en 1:20 wordt de verbinding door respectievelijk 10 of 20 bedrijven gedeeld.

 

2. Kijk naar meer dan alleen de kosten

Aanbieders van zakelijk glasvezel kunnen vaak niet meteen een kant en klaar kostenplaatje geven. Laat u hier niet door afschrikken. De kosten van zakelijk glasvezel zijn afhankelijk van vele factoren. Vraag gerust bij meerdere aanbieders een offerte met uitleg van de kosten aan. Let bij het vergelijken niet alleen op de uiteindelijke kosten. Net als bij andere producten biedt de aanbieder met een iets hogere prijs vaak ook meer kwaliteit, zekerheid en maatwerk.

 

3. Een verbinding met de cloud mogelijk?

Let bij het vergelijken van zakelijk glasvezel aanbieders ook op de mogelijkheden die zij bieden voor het verbinden van het netwerk met de cloud toepassingen. De kans is groot dat uw bedrijf al werkt in de cloud of dit in de nabije toekomst zal doen. Een betrouwbare internetverbinding is dan van groot belang. Informeer bij aanbieders naar het implementatieproces en vraag of zij naast de bekende externe cloud services eventueel ook werken met eigen cloud servers.

 

 

4. Meerdere vestigingen aansluiten?

Heeft uw bedrijf meerdere vestigingen? Er zijn aanbieders die een gesloten netwerk tussen de vestigingen aan kunnen leggen. Dit biedt meer zekerheid, veiligheid en flexibiliteit dan open netwerken. Voordelen zijn:

 • Al uw data blijft binnen het eigen netwerk en er zijn geen firewalls nodig;
 • Bij een gesloten netwerk zijn de beheerkosten een stuk lager dan bij open netwerken;
 • Het wordt eenvoudiger om RDP sessies in te richten;
 • Centrale server diensten zijn eenvoudig uit te rollen;
 • Er is een lage latency (verlies) – geen tunnels te bouwen over het internet;
 • Er is een lagere Single-Point-Of-Failure.

 

5. Heeft de zakelijk glasvezel aanbieder referenties? Hoe lang bestaan ze al?

Er zijn talloze aanbieders van zakelijk glasvezel. Niet elk van deze providers zal een goede of betrouwbare keuze zijn. Kijk op de websites van aanbieders of zij referenties bieden. Zo kunt u nagaan of er bekende bedrijven zijn die al met de aanbieder werken. Dit is een goede indicatie dat u op een aanbieder kunt bouwen en vertrouwen.

Over drie jaar ook nog verbinding

Verschillende providers zijn net begonnen of bieden de verbinding als bijproduct. Het is maar de vraag of deze providers over drie jaar uw verbinding nog kunnen leveren. Kiest u voor een aanbieder met meer ervaring, dan kiest u voor meer zekerheid in de toekomst.

 

6. Alleen eigen glasvezelnetwerk of zijn combinaties mogelijk?

Maakt een bedrijf gebruik van enkel de eigen verbindingen of worden ook bestaande glasvezel providers als optie bekeken? Geen enkel bedrijf kan op elke plek de beste verbindingen hebben liggen. Een bedrijf dat werkt via de glasvezelverbinding van al aanwezige providers, kan voor elke locatie de provider met de beste verbinding voor u kiezen.

Let er daarnaast op dat het bedrijf ook de mogelijkheid biedt om een glasvezelverbinding te creëren wanneer er geen goede optie aanwezig is.

 

Over DataWeb

DataWeb levert zakelijke (internet)verbindingen sinds 1994. Wij weten precies welke mogelijkheden er zijn in de markt en we zorgen ervoor dat u de beste oplossing krijgt aangeboden. Neem contact op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Zakelijk Glasvezel vergelijkt glasvezel van meerdere providers in Nederland, waaronder DataWeb, zodat je precies weet welke diensten aansluiten bij de behoeften binnen je bedrijf.

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

Goossens wonen en slapen
De Zonnebloem
Landal
VolkerWessels
ANWR-Garant
Bakker Van Maanen
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek