Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Betrouwbaar zakelijk glasvezel van levensbelang in de gezondheidszorg

Onze samenleving staat voor een enorme uitdaging. Er is steeds meer zorg nodig. Tegelijkertijd heeft de digitalisering van de zorg een ongekende impuls gekregen. Zorg op afstand, robotchirurgie, elektronische patiëntendossiers, persoonlijke gezondheidsdossiers, health-sensoren en cloud computing: het zijn zaken die noodgedwongen een grote vlucht hebben genomen. Al die technologische ontwikkelingen vragen om extreem snelle en betrouwbare verbindingen, zonder vertraging en downtime. Zakelijk glasvezel maakt deze slimme zorg mogelijk.

Zakelijk glasvezel gezondheids zorg

Groeiende vraag naar meer bandbreedtes

De digitalisering in de gezondheidszorg zorgt ervoor dat betrouwbare internetverbindingen van cruciaal belang zijn geworden. Daarnaast neemt de hoeveelheid data die wordt gegenereerd in zorginstellingen met de dag toe. Denk aan:

 • Het up- en downloaden van onderzoeksmateriaal;
 • Het online inzien en aanmaken van patiëntdossiers;
 • HD-videobellen met patiënten en/of medewerkers.

De capaciteit van oudere (consumenten) netwerkinfrastructuren, zoals xDSL of coax, schieten hierin vaak tekort. Zakelijk glasvezel is bij uitstek geschikt voor dit soort toepassingen. Glasvezelverbindingen bieden zowel hoge uptimegaranties (99,9%) als hoge bandbreedte (tot wel 100 Gbit/s!), zonder ongelijkheid in de up- en downloadsnelheid.

 

Veilig patiëntgegevens benaderen en delen

Alle eerdergenoemde technologische ontwikkelingen (bijv. zorg op afstand en elektronische patiëntendossiers) verhogen de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening. Dat betekent wel dat medici en zorgteams te allen tijde beschikking moeten hebben over alle mogelijke data en dit kunnen uitwisselen tussen afdelingen en locaties.

Om zo optimaal mogelijk te kunnen samenwerken en gebruik te kunnen maken van dezelfde applicaties en systemen, maakt zakelijk glasvezel van DataWeb het mogelijk ziekenhuizen, poli’s, verzorgingstehuizen, laboratoria, en datacentra te koppelen in één dedicated (gesloten) netwerk. Zo heeft u altijd en overal een centrale, extreem snelle en veilige verbinding zonder vertraging en downtime. Bovendien kunnen extra locaties en remote workers eenvoudig gekoppeld worden, zonder dat dit invloed heeft op de snelheid en veiligheid van de verbinding.

 

Een eigen Zakelijk Glasvezel verbinding voor uw bedrijf?

DataWeb regelt het voor u. We begeleiden dit van A tot Z, met als voordeel dat u slechts één aanspreekpunt heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Voorkomen is beter dan genezen!

Wanneer systemen eruit liggen, komt de continuïteit – en dus mogelijk de gezondheid van patiënten – in gevaar. De verbindingen van zorginstellingen zijn altijd dermate kritisch, dat uitval van de systemen geen optie is.

Hoewel zakelijk glasvezel van DataWeb standaard de hoogst mogelijke garanties biedt op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid, is het mogelijk om een extra vangnet voor uw connectiviteit in te regelen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Hiervoor biedt DataWeb verschillende redundantie oplossingen aan, zoals (4G) back-up of VRRP. Daarnaast bieden we DDoS Protectie om het risico van tijdelijke uitval van het complete zorgsysteem door DDoS-aanvallen tot het minimum te beperken.

 

Uw zorginstelling klaar voor de toekomst

Met trots kunnen we u mededelen dat veel zorginstellingen in Nederland zijn voorzien van de betrouwbare zakelijk glasvezelverbindingen van DataWeb, waarmee zij zorgeloos kunnen werken. Benieuwd hoe onze zakelijk glasvezelverbindingen bijdragen aan het oplossen van uitdagingen op het gebied van slimme zorg in uw zorginstelling? Neem contact met ons op via sales@dataweb.nl of 070 381 92 18. DataWeb zorgt ervoor dat uw verbinding werkt, voor patiënten en medewerkers.

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

Havensteder
Enver
Social Deal
Zivver
Dynalinq
ZorgDomein
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek