Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Wat is de Relevantie van Redundantie in uw IT-Infrastructuur?

Redundantie is geen luxe, maar een noodzaak voor grootbedrijven. Het waarborgt bedrijfsprocessen zelfs bij netwerkfalen, waardoor kritieke operaties ongehinderd doorgaan. Waarom redundantie?

 • Minimaliseert Downtime: Elk moment offline kan omzetverlies betekenen.
 • Beschermt Reputatie: Klanten verwachten betrouwbaarheid; redundantie helpt u die te leveren.
 • Verzekert Data-integriteit: Voorkomt dataverlies door falen van enkelvoudige systemen.

Verschillende Vormen van Veiligheid

Redundantie kan op meerdere niveaus worden toegepast, elk cruciaal voor de robuustheid van uw IT-landschap.

 1. Data Redundantie: Opslag van kopieën van data op meerdere locaties.
 2. Hardware Redundantie: Inzet van extra fysieke componenten zoals servers en switches.
 3. Netwerk Redundantie: Realisatie van meerdere netwerkpaden en -protocollen middels meerdere (internet)verbindingen.

Redundantie 1

Stad in Zweden neemt heft in eigen hand

In de Zweedse stad Borås wordt slimme redundantie toegepast waarbij netwerkconnectiviteit essentieel is voor openbare voorzieningen zoals onderwijs en zorg. Zo hebben ze het heft in eigen hand genomen als het gaat om de beschikbaarheid van internet voor bedrijven (bron: Extreme networks). Belangrijke punten om hieruit mee te nemen zijn:

 1. Slimme Redundantie: In de Zweedse stad Borås wordt slimme redundantie toegepast waarbij netwerkconnectiviteit essentieel is voor openbare voorzieningen zoals onderwijs en zorg. De stad heeft het redundantieontwerp verbeterd door multi-homing te implementeren en verbinding te maken met twee of meer providers via het Border Gateway Protocol (BGP), wat de betrouwbaarheid van hun netwerk aanzienlijk heeft verhoogd​​.
 2. Multi-homing en BGP: De implementatie van multihoming met BGP is een voorbeeld van geavanceerde redundantie. Dit maakt het mogelijk voor een netwerk om verbonden te blijven met het internet, zelfs als een van de providers uitvalt, door het verkeer om te leiden via een andere provider.
 3. Kostenbesparing en Efficiëntie: Door het dual-homen van internetverbindingen naar twee afzonderlijke netwerkproviders kunnen organisaties profiteren van kostenbesparingen en een verhoogde netwerkefficiëntie. Het delen van de internetrouteringstabel tussen twee providers kan echter technische uitdagingen met zich meebrengen, zoals de noodzaak van gespecialiseerde hardware om enorme hoeveelheden verkeer aan te kunnen​​.

De termen multi-homing en dual-homing zijn bij ons beter bekend als multi-carrier of dual-pop (lees hier meer over dual-home en multi-home). Dergelijke oplossingen zijn absoluut een aanrader wanneer redundantie hoog op je prioriteitenlijst staat.

DataWeb – (bijna) de enige onafhankelijke ISP

DataWeb staat synoniem voor robuuste netwerkoplossingen met de hoogste garanties om uw bedrijf online te houden. Als onafhankelijke ISP (bijna de enige in Nederland) hebben we de mogelijkheid netwerkverbindingen van elke provider te combineren (multi-carrier) om zo het meest betrouwbare netwerk te leveren.

Oplossingen die veel worden geleverd om bedrijfscontinuïteit te vergroten zijn:

 • Zakelijk glasvezel: Zakelijk glasvezel biedt de snelheid en betrouwbaarheid die nodig is voor hoge uptime. Natuurlijk over verschillende netwerken.
 • MPLS en IP-VPN: Creëert efficiënte, veilige verbindingen tussen diverse locaties, ook zonder tussenkomst van het internet.
 • VRRP/HSRP: VRRP/HSRP is een auto-failover oplossing waardoor bij storing op de hoofdverbinding automatisch wordt overgeschakeld naar de secundaire verbinding met behoud van externe IP-adressen en overige netwerkinstellingen. Ook de hardware wordt dubbel uitgevoerd.

 

Redundantie mensen doorwerken 2

 

De keuze voor een ISP

Het selecteren van de juiste Internet Service Provider (ISP) is een strategische beslissing. Hier zijn enkele overwegingen:

 • Netwerkbeschikbaarheid: Kies een ISP die een breed scala aan redundante netwerkoplossingen biedt. Bij voorkeur over verschillende netwerken om je single-point-of-failure te verlagen.
 • Service Level Agreements (SLA’s): Ga voor duidelijke, gunstige SLA’s die uptime garanderen. DataWeb biedt standaard 99,9% uptime garantie.
 • Klantenservice en Support: Zorg dat de ISP een reputatie heeft van uitstekende klantenservice. Iets waar DataWeb al jaren om bekend staat.
 • Expertise in de Markt: Een ISP moet begrijpen wat grootbedrijven nodig hebben. We leveren al meer dan 25 jaar zakelijke netwerkoplossingen.

Redundantie van belang voor elk bedrijf

In een tijdperk waarin technologie de kern vormt van bijna elk aspect van een bedrijf, is redundantie niet alleen relevant, het is essentieel. Het gaat niet alleen om het in stand houden van de bedrijfsvoering, maar ook om het behoud van het vertrouwen van uw klanten en de reputatie van uw merk. Met DataWeb kiest u voor een partner die de relevantie van redundantie begrijpt en deze in de praktijk brengt.

Op zoek naar een zakelijke verbinding voor uw organisatie? Met heldere communicatie, flexibiliteit, hoge garanties en jarenlange ervaring levert DataWeb totaaloplossingen op maat voor toekomstbestendige organisaties. Neem gerust contact op via sales@dataweb.nl of bel 070 381 92 18.

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

De Zonnebloem
Teijin
ABN AMRO
Nutricia
Laagsteprijsgarantie
ANWR-Garant
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek