DWDM wordt eveneens gebruikt in combinatie met Dark fiber. Deze techniek maakt het mogelijk om de capaciteit van het Darkfiber-netwerk uit te breiden zonder meer vezels aan te hoeven leggen. Dit is de ‘uitgebreidere versie’ van CWDM.

Wat is DWDM

Met DWDM is de totale capaciteit vele malen hoger dan bij CWDM

Bij DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) kunnen de lambda’s tot op 0,8 nanometer van elkaar gezet worden, zodat de totale capaciteit hiervan vele malen hoger is, maar de prijs van de hiervoor gebruikte apparatuur dus ook. Bij CWDM zijn de Lambda’s breder en minder precies (lagere kwaliteit) in vergelijking met DWDM. CWDM wordt in de volksmond ook wel Cheap WDM (goedkoop WDM) genoemd. Voor uitgebreidere informatie ga naar www.darkfiber.nl

Met DWDM kunnen grotere afstanden overbrugd worden dan met CWDM

Een ander gevolg van de kwaliteitsverschillen zijn de te overbruggen afstanden. Tot op heden bedraagt de maximale afstand van CWDM ongeveer 80 km. Door het WDM-signaal te versterken kunnen grotere afstanden overbrugd worden, dit heeft wel tot gevolg dat er dan actieve componenten nodig zijn. De actieve componenten bestaan meestal uit optische versterkers die het verzwakte WDM-signaal versterken. Deze versterkers zijn echter beperkt in bandbreedte tot enkele tientallen nanometers in het gebied rond 1550 nanometer (nm), bijvoorbeeld 1530 tot 1565 nm. Hoe groter de bandbreedte, des te duurder is hier ook weer de beperking.

In tegenstelling tot CWDM, kan met een DWDM-toepassing tientallen lambda’s gelijktijdig versterkt worden

Met deze technologie kunnen dus bij DWDM-toepassingen tientallen lambda’s gelijktijdig versterkt worden. Bij CWDM zijn dit er daarentegen maximaal 3 tot 4 voor de duurdere versterkers.

 

 
DWDM is onderdeel van Dark fiber en maatwerk. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Referenties
Postcode check

Doe nu onze postcode check & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

© 1994 - 2017 DataWeb B.V.

Navigatie