CWDM wordt gebruikt in combinatie met Dark fiber. Deze techniek maakt het mogelijk om de capaciteit van het Darkfiber-netwerk uit te breiden zonder meer vezels aan te hoeven leggen. Dit is de tegenhanger van DWDM.

Hoe werkt CWDM

CWDM (Conventional/Coarse Wavelength Division Multiplexing) is de techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van multiplexer producten. Multiplexer (MUX) producten bundelen meerdere datasignalen in één signaal voor het vervoer van data door één enkele vezel. Demulitplexers (DEMUX) scheiden dit signaal vervolgens weer aan de andere kant. Elk signaal heeft een andere golflengte. Hiermee verhoogt CWDM de beschikbare capaciteit van systemen aanzienlijk.

Om bandbreedtes te beheren en capaciteit van bestaande glasvezelbackbones uit te breiden, maakt CWDM gebruik van het gelijktijdig combineren en verzenden van meerdere signalen over verschillende golflengten in één enkele vezel!

Voordelen van CWDM

CWDM is protocol en bit-rate onafhankelijk

Een belangrijk voordeel van CWDM is dat het protocol en bit-rate onafhankelijk is. CWDM-netwerken kunnen gegevens verzenden in IP, ATM, SONET / SDH, en Ethernet, en kunnen bitsnelheden tussen de 100 Mbps en 40 Gbps verwerken. Hierdoor kan een CWDM-netwerk verschillende soorten dataverkeer en snelheden over één optische drager vervoeren. Dit resulteert in een relatief goedkope oplossing welke snel kan inspelen op de bandbreedtebehoeften en protocolveranderingen.

CWDM maakt het mogelijk om capaciteit van een Dark fiber uit te breiden zonder meer vezels aan te leggen

CWDM-oplossingen zijn bijvoorbeeld erg populair bij telecommunicatiebedrijven. Dit omdat CWDM bedrijven in staat stelt om de capaciteit van het netwerk uit te breiden, zonder meer vezels aan hoeven te leggen. Met CWDM, al dan niet in combinatie met optische versterkers, zijn zij geschikt en voorbereid op de komende generaties van technologische ontwikkelingen in hun optische infrastructuur. Het tussentijds reviseren van de backbone is niet meer nodig: capaciteit van een bepaalde verbinding kan eenvoudig worden uitgebreid door de upgrade van multiplexers en demultiplexers op beide locaties. CWDM is ook uitermate geschikt voor datareplicatie-toepassingen. Voor uitgebreidere informatie ga naar www.darkfiber.nl

Lees meer over de technische details van CWDM

Een MUX / DEMUX-device, welke voor MUX / DEMUX-toepassingen gebruikt wordt, noemt men ook wel CWDM MUX. DataWeb levert deze in 1RU 19”-rackformaat. MUX / DEMUX-toepassingen zijn verder “passief”. Dit betekent dat een CWDM MUX niet over bewegende onderdelen beschikt en ook geen stroom verbruikt. MUX / DEMUX-toepassingen zijn daarom vrijwel storings- en onderhoudsvrij.

Een CWDM MUX is in vele uitvoeringen beschikbaar waaronder met SFP, GBIC, X2, Xenpak, XFP of SFP+. en is volledig compatible met Cisco, HP, Foundry, Extreme en vele andere producenten van netwerkapparatuur. Factoren als de uitvoering van de Optics (SFP, GBIC etc.), de soort Optics (SX, LX/LH, ZX etc.) in verband met de afstand die overbrugt dient te worden, de wavelengths (1270nm, 1470nm, 1610nm etc.), en de snelheid (1000BASE, 10GBASE etc.), zijn van cruciaal belang om het gewenste resultaat te behalen.

Op dit moment bedraagt de maximaal haalbare afstand met CWDM zo’n 80 kilometer. Met DWDM zijn daarentegen grotere afstanden te overbruggen.

 
CWDM is onderdeel van Dark fiber en maatwerk. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Referenties
Postcode check

Doe nu onze postcode check & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

© 1994 - 2017 DataWeb B.V.

Navigatie