Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

CWDM

  • Hoge snelheid tot 80 KM
  • In veel uitvoeringen beschikbaar
  • Compatible met Cisco, HP, Foundry en meer

Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie



    Leveren we op jullie locatie?
    DE MEEST BETROUWBARE INTERNETPROVIDER

    Hoe werkt CWDM

    CWDM maakt het mogelijk om capaciteit van een Darkfiber uit te breiden zonder meer vezels aan te leggen. Het is de tegenhanger van DWDM.

    CWDM (Conventional/Coarse Wavelength Division Multiplexing) is de techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van multiplexer producten. Multiplexer (MUX) producten bundelen meerdere datasignalen in één signaal voor het vervoer van data door één enkele vezel. Demultiplexers (DEMUX) scheiden dit signaal vervolgens weer aan de andere kant. Elk signaal heeft een andere golflengte. Hiermee verhoogt CWDM de beschikbare capaciteit van systemen aanzienlijk.

    Om bandbreedtes te beheren en capaciteit van bestaande glasvezelbackbones uit te breiden (voor meer info zie: www.darkfiber.nl), maakt CWDM gebruik van het gelijktijdig combineren en verzenden van meerdere signalen over verschillende golflengten in één enkele vezel!

    Antwoord op uw vraag

    Wij geven u graag advies

    Meest betrouwbare provider

    Waarom DataWeb

    We denken mee

    Vooraf denken we mee of dark fiber de beste verbinding is voor uw situatie.

    • Hoe zwaar wordt het netwerk belast?
    • Hoeveel medewerkers?
    • Over welke afstand is de verbinding?
    • Zijn er extra netwerkkoppelingen?
    • En nog veel meer…

    Wij regelen alles op tijd

    DataWeb neemt alle projectwerkzaamheden uit handen en garandeert de snelste/tijdige levering.

    • Site-survey
    • Afstemming graafwerkzaamheden
    • Planning met monteurs
    • Aansluiting op uw netwerk
    • IP-configuratie

    U kunt op ons vertrouwen

    Managed Dark Fiber van DataWeb garandeert 99,9% uptime en we staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

    • Onbeperkte verbinding tot 1.000 Gbit/s
    • Non-overbooked dataverkeer
    • Geen datalimiet en/of Fair Use Policy
    • 24/7 support
    • Altijd inclusief beheer en installatie

    Beelen
    Zivver
    Nippon Express
    Gemeente Rotterdam
    RET
    Hitachi
    AL UW VRAGEN BEANTWOORD

    VEELGESTELDE VRAGEN

    Wat is het verschil tussen zakelijk ADSL en VDSL?

    Het verschil tussen ADSL en VDSL zit feitelijk alleen in de maximale internetsnelheid die gerealiseerd kan worden. VDSL (en VDSL2) is namelijk de technische opvolger van ADSL. Waar ADSL2+ begrensd is op 20 Mbit/s, is VDSL met een snelheid mogelijk tot 52 Mbit/s.
    De snelheid is nog steeds afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Een richtlijn voor de snelheid is: 300 meter = 52-55 Mbits/s, 1000 meter = 26-27 Mbits/s, 1500 meter = 13-14 Mbit/s.

    Wanneer er hogere snelheden gewenst zijn heeft DataWeb de oplossing: Zakelijk glasvezel.

    Ik heb al glasvezel, hoe kan ik overstappen naar DataWeb?

    Het komt regelmatig voor dat bedrijven al een glasvezelverbinding van een andere aanbieder hebben, maar hier niet tevreden over zijn. Gelukkig kunt u, ook wanneer er op uw locatie al glasvezel via een andere aanbieder is, kiezen voor een glasvezelverbinding van DataWeb. Wij zorgen voor een zorgeloze overstap.

    Wat voor bandbreedte heb ik nodig?

    De benodigde bandbreedte verschilt per bedrijf. Onze specialisten kunnen u daar telefonisch over adviseren. Van de Nederlandse bedrijven met meer dan 20 werknemers had in 2020 ongeveer ¾ een internetaansluiting van tussen de 100-500 Mbs of nog sneller. Over het algemeen is het ook zo dat hoe groter het bedrijf is, hoe sneller de internetverbinding is die gebruikt wordt. Met snelheden van tot wel 100 Gbps bent u bij DataWeb altijd op het juiste adres.

    Kan DataWeb ook glasvezel leveren op nieuwe locaties?

    Ook op locaties die nog in ontwikkeling zijn is het mogelijk om een glasvezelverbinding te leveren. De mogelijkheden verschillen uiteraard per locatie, onze medewerkers vertellen u graag de mogelijkheden. Wanneer het aanleggen van een glasvezel te lang duurt, wordt soms gekozen voor een voorlooplijn via 4G of DSL.

    Moet ik zelf apparatuur vervangen wanneer ik overstap op glasvezel?

    Een zakelijke glasvezelinternetverbinding via DataWeb wordt standaard geleverd met een glasvezelmodem. Deze wordt door specialisten ter plaatse aangesloten en getest. In veel gevallen kunt u hier uw bestaande apparatuur zo op aansluiten.

    Hoe betrouwbaar is glasvezel?

    De verbindingen die DataWeb levert, hebben standaard een minimale uptime van 99,9%. Ook zijn er vele mogelijkheden op het gebied van back-upverbindingen en redundantie. Mede hierdoor vertrouwen ook vele grote, veeleisende klanten al jarenlang op de diensten van DataWeb.

    Kan ik mijn zakelijke glasvezel aansluiting verhuizen?

    Zakelijk glasvezel is net als een water- of gasaansluiting niet te verhuizen. De verbinding is onlosmakelijk verbonden met de locatie. Een verhuizing van zakelijk internet wordt dan ook altijd gezien als een opheffing op de oude locatie en aanleg op de nieuwe locatie. Of dat mogelijk is hangt uiteraard af van de mogelijkheden op uw nieuwe locatie. Wel is het altijd mogelijk om uw bestaande IP-adressen te behouden.

    Heeft u een pand op het oog dat uw bedrijf perfect bij uw bedrijf past? Het is mogelijk dat dit pand (nog) niet voorzien is van een glasvezelkabel. DataWeb bekijkt graag voor u wat de huidige stand van zaken is en adviseert u graag in de mogelijkheden op uw nieuwe locatie.

    Op deze pagina vindt u meer informatie: Zakelijk glasvezel verhuizen

    Lees ook: Zakelijk glasvezel op nieuwbouw locatie

    Voor wie is dark fiber geschikt?

    Dark fiber kent verschillende interessante toepassingen. Met name voor bedrijven waar veel data snel verstuurd moet worden, is deze verbinding geschikt. Denk aan bedrijven in de logistiek of hospitality branche. Meer weten over de voordelen? Lees ons artikel: “Slimme IT architecten kiezen voor dark fiber

    Is dark fiber de oplossing voor de groeiende data behoefte?

    Dark fiber biedt verschillende voordelen. Deze zijn in Nederland echter soms beperkt, omdat grote internet providers hun netwerk al hebben liggen. Zij bieden dit vaak tegen tarieven aan waar een managed dark fiber verbinding niet tegenop kan.

    Belangrijk: Vraag altijd naar de mogelijkheden!

    Meer over de ontwikkelingen leest u in ons artikel: “Win de strijd om de bandbreedte

    Wat is managed dark fiber?

    Een managed dark fiber verbinding betekent dat u de voordelen heeft, maar niet de zorgen. De zorgen over bijvoorbeeld onderhoud van de kabel, kabelbreuk, of aanleggen/uitgraven heeft u bij een managed lijn niet. In Nederland mag een kabel namelijk niet in de grond blijven liggen wanneer deze niet meer wordt gebruikt. DataWeb beheert daarom het volledige traject, van aanleg (vergunningaanvraag, planning, coördinatie, en aangraven) tot onderhoud.

    De laatste jaren is een managed colocatie steeds populairder geworden. Hiervoor kan dark fiber ook een oplossing zijn.

    Wat is het verschil met andere providers zoals KPN, Ziggo of Tele2?

    DataWeb is een onafhankelijke Internet Service Provider (ISP) en is gelijk aan zakelijk glasvezel aanbieders als KPN, Ziggo of Tele2. Het verschil is dat DataWeb niet alleen verbindingen levert over de eigen infrastructuur, maar ook levert over de netwerken van de andere providers (carriers) als KPN, Ziggo of Tele2. Deze zakelijke aanbieders leveren niet in alle uithoeken van het land, en wanneer ze wel leveren, kun je op sommige plekken slechts een lage snelheid ontvangen. Ook zijn er veel plekken in Nederland waar deze aanbieders helemaal niet leveren. DataWeb levert (dankzij het multi-carrier systeem) altijd en overal; op elke plek in Nederland (en veel plekken wereldwijd).

    Wij onderhouden ons netwerk met eigen routers. Het fysieke glasvezelnetwerk wordt echter onderhouden door de onderliggende carrier. Meer hierover lees je op onze Wholesale pagina.

    Wat zijn de technische specificaties?

    Verbinding Glasvezel
    Vaste IP-adressen Ja
    Extra IP-adressen mogelijk Ja, op aanvraag (conform RIPE NCC)
    Beschikbaarheid SLA van 99,9%
    Overboekingsfactor 1 op 1 (Non-Overbooked)

    Wat zijn de kosten?

    Wat zou zakelijk glasvezel kosten voor mijn bedrijf? Dat is een vraag die we dagelijks beantwoorden. DataWeb is gespecialiseerd in maatwerkoplossingen. Daarom is het zonder vooronderzoek erg lastig om een inschatting te maken van de kosten voor een glasvezelverbinding. De kosten zijn namelijk onder andere afhankelijk van:

    • De graafafstand: wat is de afstand t.o.v. de dichtstbijzijnde handhole/mainhole?
    • De contractduur
    • Huur van de vezel (toegang tot het netwerk)
    • Gewenste snelheid van de internetverbinding (bandbreedte)
    • Het aantal externe IPv4 adressen
    • De keuze van de router
    • SLA en de gewenste garanties
    • Eventuele aanvullende diensten die u wilt afnemen.

    Als u bovenstaande punten leest, heeft u direct antwoord op de vraag “Waarom is zakelijk glasvezel zo duur?”. Zodra we meer weten over bovenstaande zaken kunnen we een voorstel op maat maken. Zo weet u zeker dat de verbinding voldoet aan uw wensen.

    Meer informatie over de eenmalige en maandelijkse kosten van zakelijk glasvezel lees je op onze zakelijk glasvezel kosten pagina.

    Wat zijn de voordelen van een glasvezelverbinding?

    De voordelen van zakelijk glasvezel zijn enorm. Dat u de beschikking krijgt over razendsnel en betrouwbaar internet is bekend, maar glasvezel voor bedrijven kent nog meer voordelen. Een DataWeb glasvezelverbinding biedt de oplossing voor bedrijven, overheden, scholengroepen en andere instellingen, die hoge garanties op uptime of meer bandbreedte nodig hebben dan de huidige verbinding maximaal kan leveren en kenmerkt zich door de hoogst mogelijke garanties:

    • Snelheden van 10 Mbit/s t/m 100 Gbit/s
    • Gegarandeerde bandbreedte
    • Standaard vaste IP-adressen
    • Eigen IP-(internet)verkeer
    • Beschikbaarheid van 99,9%
    • Symmetrische up- en downloadsnelheid
    • Flexibel en schaalbaar
    • 24/7 support bij verstoringen

    Heb ik een vergunning nodig voor een glasvezelverbinding?

    Wanneer er sprake is van graafwerkzaamheden, wordt er een vergunning bij de verantwoordelijke overheid aangevraagd. Bij de vergunningsafgifte kunnen meerdere instanties betrokken zijn. In veel gevallen wordt een vergunningaanvraag ingediend bij de plaatselijke gemeente, maar ook bij:

    • Waterschappen (dijkdoorkruisingen)
    • ProRail (spoorwegovergangen)
    • Rijkswaterstaat (snelwegen)
    • Provincies (provinciale wegen)

    De werkzaamheden die hier moeten worden uitgevoerd zijn complex en vragen soms een langere voorbereidingstijd. In bijzondere gevallen kunnen aanvullende eisen worden gesteld aan de vergunningsafgifte: bij plaatsen midden in de stad, in of nabij winkelcentra, drukke doorgaande wegen, etc. Hoe dan ook: wij verzorgen het vergunningstraject voor u.

    Wat is de snelheid?

    Standaard ligt de snelheid van zakelijk glasvezel op 1 Gbit/s. Dat is in de meeste gevallen de maximale snelheid van deze glasvezel. Indien meer bandbreedte gewenst is, kan DataWeb een verbinding op maat realiseren met snelheden tot wel 100 Gbit/s of meer. Op dit groeipad kunnen zakelijke klanten naar hun wensen en behoeften diensten stapelen. Zo kunnen er meerdere services worden afgenomen over een enkele breedbandverbinding.

    Wat is de levertijd?

    Als een locatie reeds is aangesloten op glasvezel, leveren wij in ongeveer 2 tot 5 weken. De gemiddelde levertijd van een glasvezelverbinding die nog gemaakt moet worden, ligt rond de 10 á 14 weken (sneller indien mogelijk).

    De verwachte levertijd is samengesteld uit een vooronderzoek, eventuele vergunningen die afgegeven moeten worden door derden (bijvoorbeeld de gemeente), eventuele graaf- of laswerkzaamheden, het binnenbrengen en afmonteren van de vezels en de plaatsing van de glasvezel hardware op locatie.

    Doordat we al jarenlang (sinds 1994) verbindingen leveren, weten we welke factoren van invloed zijn op de levertijd. Wanneer een oplevering naar verwachting te lang gaat duren om een gestelde deadline te halen, kijken we samen of een voorloopverbinding een optie is. Daarmee leveren we een verbinding vooruitlopend op de hoofdverbinding, zodat op de (nieuwe) locatie in ieder geval alvast te werken valt.

    Is glasvezel beschikbaar op mijn locatie?

    Het aanleggen van een glasvezelverbinding is altijd en overal mogelijk, ook wanneer de afstand tot het dichtstbijzijnde glasvezelknooppunt groot is. Met de zakelijk glasvezel postcodecheck kunt u achterhalen of glasvezel bij uw bedrijf (of nieuwe locatie) leverbaar is. Het enige wat we nodig hebben is een postcode en huisnummer. Bekijk dus snel welke mogelijkheden er zijn en/of neem contact met ons op.

    Wat is DSL, en hoe werkt het?

    DSL staat voor Digital Subscriber Line. Digital betekent uiteraard digitaal, en Subscriber Line is de lijn die tussen de telefooncentrale en de eindgebruiker ligt (de koperlijn waarover bijvoorbeeld ook uw telefonie aangeboden kan worden). Over deze lijn wordt het DSL signaal opgebouwd, dat dient als een soort draaggolf (laag 1 in het OSI model) om de IP verbinding over op te zetten. Het DSL modem (of de router) maakt contact met een DSLAM aan de andere zijde van het koperlijntje, in de telefooncentrale. Deze bekijken samen hoe snel de verbinding kan zijn (wat er technisch mogelijk is) en de DSLAM bepaalt vervolgens wat de snelheid mag zijn (welk product neemt de klant af). Vervolgens wordt de verbinding opgezet. Daarna is het mogelijk de IP verbinding op te zetten.

    Wat is het verschil tussen ADSL en SDSL?

    ADSL staat voor Asymmetric DSL, SDSL staat voor Symmetric DSL. De namen doen het al vermoeden: ADSL is asymmetrisch (de hoogst mogelijke upstream snelheid is lager dan de hoogst mogelijke downstream snelheid), en SDSL is symmetrisch (up- en downstream snelheden zijn gelijk). ADSL is een product dat meer gericht is op particulieren en bedrijven die vooral eenzijdig gebruik maken van het internet: meer verkeer van het internet af naar de gebruiker toe dan andersom. SDSL is vooral voor de zakelijke gebruiker die ook diensten aanbiedt vanaf de eigen locatie, of veel van interactieve diensten gebruikt maakt, zoals bijvoorbeeld videoconferencing.

    Wat betekent download- en uploadsnelheid?

    Downloadsnelheid is de snelheid waarmee u gegevens kunt binnenhalen, uploadsnelheid is de snelheid waarmee u gegevens kunt versturen. Snelheid wordt meestal uitgedrukt in kbits per seconde; hoe hoger het getal hoe sneller.

    Hoe snel is ADSL?

    De snelheid van ADSL is afhankelijk van het pakket waarvoor u kiest en van een aantal andere factoren. Het zou wat ver gaan om hier in te gaan op de theoretische achtergronden, maar in de praktijk blijkt dat de snelheid die u haalt iets lager is dan de theoretische snelheid die is opgegeven. ADSL is in ieder geval vele malen sneller dan gewoon internet en ISDN en ook sneller dan de meeste kabelinternet abonnementen.

    Wat u wel moet onthouden is dat er sprake kan zijn van overbooking. Dit wordt altijd bij de offerte vermeld. Overbooking betekent dat de verbinding wordt gedeeld in de wijkcentrale met andere verbindingen. Hierdoor kan de verbinding goedkoper aan u aangeboden worden. Een overbooking van 1 op 10 (vaak geschreven als 1:10) wil zeggen dat de dsl-verbinding door 10 mensen kan worden gedeeld.

    Wat voor modem heb ik nodig?

    DataWeb levert in principe het modem, zodat u altijd een goed werkend en getest modem hebt. In het algemeen is dit een modem met een ethernetaansluiting omdat bij bedrijven de DSL verbinding op een ethernet netwerk wordt aangesloten.
    U kunt tegen meerprijs betere modems verkrijgen via DataWeb voor uw verbinding. Voor bepaalde zakelijke lijnen krijgt u “high-end” modems zoals van het merk Cisco. Uiteraard kunt u zelf een modem kopen naar uw wensen. U krijgt dan de instellingen en inlognaam en wachtwoord voor het opzetten van de DSL verbinding. Echter de support en beheer van het modem vervalt dan.
    Het modem is tegelijkertijd ook een router. Het kan uw interne netwerk verbinden d.m.v. PAT (Port Address Translation) of NAT (Network Address Translation).

    Wat betekent “CPE”?

    CPE staat voor Customer Premises Equipment. Hieronder valt alle apparatuur die u nodig heeft om de DSL verbinding op te zetten. U moet dan denken aan het modem, de router en de eventuele splitter.

    Netwerkoplossingen voor elk bedrijf

    Aanvullende diensten

    Een internetverbinding. Altijd en overal

    Alternatieve verbindingen

    heeft u een vraag? neem contact op
    bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
    e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
    elke werkdag bereikbaar Start chat
    plan een Adviesgesprek