Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Welke internetsnelheid past bij uw bedrijf?

Voldoende internetsnelheid is een belangrijke voorwaarde voor het goed functioneren van uw digitale infrastructuur. Als ondernemer is het lastig om een ​​keuze te maken als het gaat om uw zakelijk internet (bijvoorbeeld glasvezel). Er worden diverse zakelijke internetsnelheden aangeboden, van 10 Mbps tot vrijwel onbeperkt. De beste internetsnelheid voor uw bedrijf hangt af van verschillende factoren. Dit artikel beschrijft de factoren waarmee u rekening moet houden.

 

1. Werkzaamheden binnen uw bedrijf

De eerste factor waarmee u rekening moet houden, zijn de werkzaamheden binnen uw bedrijf. In welke mate maakt u met de werkzaamheden gebruik van het internet? Licht internetgebruik (o.a. Google, e-mail, chat en internetbankieren) vereist zeer weinig snelheid. Wie veel online of in de cloud werkt, moet over aanzienlijk meer snelheid beschikken . Daarnaast zijn er verschillende applicaties die gebruik maken van internet, wat ook invloed heeft op de snelheid van je verbinding. Denk aan:

 • VoIP-telefonie
 • Online back-up
 • Videoconferentie
 • Bestanden uploaden en downloaden
 • Software voor orderverwerking en voorraadbeheer
 • Gebruik van beveiligings- of bewakingssystemen

Voordelen zakelijk glasvezel van DataWebBedrijven die grote bestanden up- en downloaden hebben een snelle verbinding nodig om op een goed tempo door te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grafische bedrijven. Hoe vervelend is het als u minutenlang moet wachten tot uw bestanden verstuurd zijn of tot u bestanden van klanten of leveranciers geopend heeft. Is de verbinding te traag, dan loopt u bovendien het risico dat het hele proces van downloaden of uploaden afbreekt wanneer dit nog niet voltooid is.

 

2. Het aantal werknemers

Naast de werkzaamheden die worden uitgevoerd via uw zakelijk glasvezel, is het aantal mensen dat tegelijk werkt natuurlijk ook van invloed. Werkt u als ZZP’er en bent u de enige die gebruik maakt van de verbinding, dan is er minder capaciteit nodig dan wanneer u dezelfde werkzaamheden met tien medewerkers tegelijk uitvoert.

Vanaf 10 medewerkers raden we al snel 50 Mb/s aan, ongeacht de werkzaamheden. De reden hiervoor is dat er dan geen ‘hinder’ wordt ervaren tijdens de meeste werkzaamheden.

 

3. Gelijktijdig actieve apparaten

Het aantal apparaten dat tegelijkertijd op kantoor actief is, belast ook de internetverbinding. Hiermee moet ook rekening worden gehouden bij het kiezen van uw gewenste internetsnelheid.

 

Kies de juiste internetsnelheid

Wanneer u weet in welke mate uw internetverbinding wordt belast en hoeveel apparaten actief zijn op dezelfde internetverbinding, kunt u een keuze maken voor de juiste internetsnelheid voor uw bedrijf.

 • Kleine kantoren met een paar werknemers die geen veeleisende internettaken uitvoeren, zouden voldoende moeten hebben met een verbinding tot 50 Mbit/s. Denk aan eenvoudig wek- en e-mailgebruik en slechts een paar laptops, smartphones en tablets tegelijkertijd actief.
 • Wilt u ongestoord kunnen videobellen met klanten, razendsnel bestanden downloaden of een back-up naar de cloud maken? Dan is een verbinding tot 100 Mbit/s geschikt.
 • Maakt u gebruik van verschillende toepassingen met intensieve belasting op het netwerk? Denk aan CAD-programma’s, cloud-opslag, grafische industrie of bij datacentra. Dan is een internetverbinding met snelheden tussen de 500 en 1000 Mbit/s voor u geschikt. Met deze topsnelheid bent u als ondernemer de toekomst de baas.

Zakelijk glasvezel is tegenwoordig goed betaalbaar voor bedrijven. Wees niet terughoudend om te investeren in een betrouwbare verbinding met goede snelheid. Sneller internet is vaak een goedkopere oplossing dan uw werkzaamheden steeds opnieuw op te moeten starten of medewerkers die bij het up- en downloaden van bestanden minutenlang zitten te wachten.

 

Concreet advies? Vraag het de internetprovider

DataWeb levert zakelijk internet tot wel 10 Gbit/s met de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Denk hierbij aan 99,9% uptime en zonder overboeking. Wij adviseren uw bedrijf uitgebreid over de optimale snelheid en bieden ondersteuning in het netwerkontwerp zodat deze toekomstbestendig is en eenvoudig te managen. Heeft u vragen of ontvangt u graag persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op via sales@dataweb.nl of 070 381 92 18.

Benieuwd of zakelijk glasvezel beschikbaar is op uw bedrijfslocatie? Doe de postcodecheck en ontdek het direct.

Doe de postcodecheck

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

Udens College
Hitachi
Nabuurs
De Zonnebloem
Nabuurs
O’Neill Europa
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek