Wij garanderen 99,9% uptime Wij garanderen 99,9% uptime
Altijd & overal Altijd & overal
Persoonlijke begeleiding van A tot Z Persoonlijke begeleiding van A tot Z
Zakelijk netwerk provider Sinds 1994

IP adressen bij Zakelijk Internet

In dit artikel leest u alles over IP adressen bij zakelijk internet.

Waarom een vast IP adres?

 • Extra veilig
  U bepaalt per apparaat de rechten en toegang tot uw netwerk.
 • Netwerktoegang op afstand
  Met een vast IP-adres hebt u altijd toegang tot uw bedrijfsnetwerk.
 • Stabieler bedrijfsnetwerk
  De apparaten in uw organisatie blijven verbonden met het netwerk.

Wat is een IP-adres?

Internet Protocol

Een IP (Internet Protocol) adres is een unieke code dat elk apparaat krijgt als het met internet of een netwerk verbonden is. Het is te vergelijken met een telefoonnummer. Op uw telefoonnummer bent u persoonlijk te adresseren.

Met een IP-adres is het voor apparaten zoals computers, smartphones en printers mogelijk om elkaar te vinden en met elkaar te communiceren. Print eenvoudig documenten op afstand, benader uw server en beheer uw beveilingscamera’s.

digital network designPubliek of lokaal IP-adres

Publiek IP-adres

Een publiek IP-adres is een extern IP-adres dat door uw ISP (Internet Service Provider) wordt toegewezen. In de meeste gevallen is dit een IPv4 IP-adres. Dit is een IP-adres dat uit 4 bytes bestaat en creëert 4.294.967.296 unieke IP-adressen. Dit is een gigantisch aantal IP-adressen maar niet genoeg om alle apparaten wereldwijd van IP-adressen te voorzien. Om dit probleem op te lossen is IPv6 geïntroduceerd. Deze technologie creëert IP-adressen bestaande uit 16 bytes.

Lokaal IP-adres

Met een lokaal IP-adres communiceren de apparaten in uw netwerk met elkaar zonder de tussenkomst van internet. Een lokaal IP-adres wordt door een DHCP uitgegeven. Dit is een Dynamic Host Configuration Protocol en is bij KPN in het modem ingebouwd.

Vast IP vs dynamisch IP

Vast IP-adres

Met een vast IP-adres blijft het IP-adres van uw werkomgeving altijd gelijk en ben u er zeker van dat uw werkomgeving stabiel is. Ook is een vast IP-adres extra veilig. U beheert namelijk de toegang tot het netwerk en de rechten van de apparaten.

Wanneer u een vast IP-adres nodig heeft

 • De server synchroniseert met mobiel apparaten
 • U heeft beveiligingscamera’s op uw werkplek
 • Op uw werkplek is een netwerkprinter

Dynamisch IP-adres

Met een dynamisch IP-adres verandert uw IP-adres af en toe. Bij een wisseling van IP-adres bestaat de kans dat apparaten in uw werkomgeving stoppen met communiceren. Met een vast IP-adres bent u er dus zeker van dat uw werkomgeving stabiel is. Ook is een vast IP-adres extra veilig. U beheert namelijk de toegang tot het netwerk en de rechten van de apparaten.

 • Uw werkplek is voorzien van een alarmsysteem
 • U maakt gebruik van een pinapparaat
 • Voor opslag van data gebruikt u cloud diensten

Bij welke providers mogelijk?

dataweb logo ampBijna elke zakelijk internet provider biedt de mogelijkheid tot vaste IP adressen. Belangrijk is om na te vragen of de provider een reseller is of echt een zelfstandig ISP.

DataWeb is sinds 1994 zelfstandig ISP. Wat inhoudt dat wij alleen gebruik maken van het netwerk van bv KPN of Ziggo en zelf zakelijk internet over de netwerken leveren. Zo hebben we complete controle over het verkeer en dus ook de IP adressen. 

Meer weten? Vraag informatie aan.

Extra IP-adressen voor Zakelijk Internet

Het is gedurende uw contract altijd mogelijk om het aantal externe IP-adressen uit te breiden. Uitbreiding vindt steeds plaats in een reeks van 8 adressen of een meervoud daarvan. Bij een uitbreiding zal een nieuwe reeks van IP-adressen niet aansluitend zijn aan de adressen die u reeds in gebruik heeft. U kunt ervoor kiezen bestaande IP-adressen in te leveren en één grote aansluitende reeks van IP-adressen af te nemen.

De extra IP-adressen worden tegen een maandelijkse meerprijs geleverd en uitsluitend op voorwaarde van een akkoord door RIPE. RIPE is de organisatie die binnen Europa de IPv4 adressen beheert en uitgeeft en  vanwege de schaarste elke aanvraag beoordeelt voor uitgifte.

Nederlands Dagblad
ZorgDomein
ANWB
Goossens wonen en slapen
Crocs
Davanti Nederland
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie locatieLeveren we op jullie locatie?
heeft u een vraag? neem contact op
bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
elke werkdag bereikbaar Start chat
[gravityform id="1" title="false" description="false"]