Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

DDoS-Wasstraat beschermt tegen krachtige en complexe DDoS-aanvallen

DDoS-aanvallen vormen nog steeds een groot maatschappelijk probleem. Als gevolg van het massale thuiswerken zijn we, nu nog meer dan voorheen, afhankelijk van digitale systemen die in de cloud draaien. Dat maakt ons extra kwetsbaar voor DDoS-aanvallen. Uit het jaarrapport van de Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) blijkt dan ook dat DDoS-aanvallen in 2020 complexer, krachtiger en vooral een stuk langer duurden in vergelijking met 2019. Deze ontwikkelingen laten zien dat de inzet van de DDoS-Wasstraat meer dan ooit noodzakelijk is voor organisaties om DDoS-aanvallen het hoofd te blijven bieden.

DDoS Wasstraat

DDoS-aanvallen krachtiger, complexer en langer

In 2020 registreerde de NBIP een aantal opvallende ontwikkelingen:

 • De maximale kracht van een DDoS-aanval was 200 Gbit/s, tegenover 124 Gbit/s en 68 Gbit/s in de twee voorgaande jaren.
 • Daarnaast werd de langste DDoS-aanval ooit Deze duurde maar liefst 20 dagen en 6 uur. In 2019 (1 dag en 12 uur) en 2018 (1 dag en 4 uur) duurden de langste DDoS-aanvallen veel korter.
 • In de laatste drie maanden van 2020 werd een toename gesignaleerd van het aantal technisch complexere aanvallen: de zogeheten carpet bombing. Het ging om buitengewoon krachtige aanvallen tot een capaciteit van 167 Gbit/s en duurden langer dan 4 uur.

De toenemende duur, complexiteit en omvang van DDoS-aanvallen past in een trend die al enkele jaren gaande is. Deze trend zet ook dit jaar door. In het eerste kwartaal van 2021 zijn al meer aanvallen geconstateerd dan in heel 2020, waarbij de krachtigste aanval een omvang van 300 Gbit/s had.

 

Omzetderving en reputatieschade

De gevolgen van een DDoS-aanval zijn divers. Van kleine irritatie tot grote ontregelingen: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Van een aanval kan één persoon heel erg last hebben, maar ook een groot deel van de samenleving kan worden gedupeerd. Vaak met financiële verliezen, reputatieschade en hoge herstelkosten als gevolg. Een aantal voorbeelden uit de praktijk:

 • Afgelopen jaar werd Magister, de veelgebruikte online leeromgeving voor middelbare scholen, meerdere malen voor een lange tijd overbelast door DDoS-aanvallen.
 • In december 2020 moest de Radboud Universiteit Nijmegen een tentamen afblazen vanwege herhaalde DDoS-aanvallen.
 • Nederlandse burgers werd urenlang toegang tot belangrijke overheidsinformatie ontnomen door het platleggen van de overheidswebsites MijnOverheid.nl en Overheid.nl middels een DDoS-aanval.

 

DDoS Protectie voor uw bedrijf?

DataWeb regelt het voor u. We begeleiden dit van A tot Z, met als voordeel dat u slechts één aanspreekpunt heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

DDoS Wasstraat noodzakelijk voor bescherming

Om de gevolgen van DDoS-aanvallen te beperken, heeft de NBIP voor haar leden (de internetproviders in Nederland) een speciale DDoS Protectie dienst opgezet. Deze ‘Nationale DDoS Wasstraat’ (NaWas) wordt ook door DataWeb gebruikt om Zakelijk Internet-klanten te beschermen tegen dergelijke aanvallen.

De DDoS-Wasstraat zorgt voor een scheiding tussen het besmette en schone internetverkeer. Via een apart VLAN wordt het schone verkeer doorgestuurd naar uw infrastructuur. Dit gebeurt ongemerkt, waardoor uw applicatie of server gewoon bereikbaar blijft.

Een aantal voordelen van de DDoS-Wasstraat:

 • DDoS-aanvallen en ander kwaadaardig verkeer wordt snel gedetecteerd en bestreden
 • 24/7 bescherming tegen alle vormen van DDoS-bedreigingen
 • Scheiding van het besmette en schone verkeer gebeurt ongemerkt, waardoor uw applicatie of server gewoon bereikbaar blijft

Meer informatie over de DDoS-Wasstraat en DDoS Protectie? Wij geven u graag advies. Neem gerust contact met ons op via 070-3819218 of sales@dataweb.nl.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Wij horen graag uw vragen. Bel ons direct of maak gebruik van onderstaand formulier, dan nemen wij op korte termijn contact met u op.

Dit maakt ons anders

Geen keuzemenu. De expert direct aan de lijn

Persoonlijke begeleiding van A tot Z.

We gaan geen uitdaging uit de weg

Al 25 jaar specialist in het vinden van oplossingen

Door onze ervaring leveren we sneller dan elke andere provider

We leveren altijd en overal

Over: DataWeb

Linkedin:

Bio:

Plein
VolkerRail
Udens College
Bakker Van Maanen
VolkerWessels
De Zonnebloem
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek