Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Wat zijn de voordelen van bedrijfskritische applicaties in de cloud

Voor veel IT-managers speelt de vraag: Moet ik onze bedrijfskritische applicaties in de cloud zetten?

Een belangrijke vraag, want de wereld verandert snel en het is belangrijk om een voorsprong te behouden op je concurrentie.

De afgelopen vijf jaar heeft technologie de bedrijfsvoering volledig op zijn kop gezet.

Werken in de cloud heeft niet alleen de IT kosten verlaagd. Het heeft bedrijven in verschillende branches geholpen om flexibeler te werken en de productiviteit te verhogen. Daarnaast heeft het bijgedragen aan hogere werktevredenheid.

Bedrijfskritische applicaties naar de cloud verplaatsen blijft voor veel IT-managers toch een beetje ‘eng’.

Toch zijn er veel voordelen. Deze zijn hieronder te lezen:

 

1.      Voldoen aan de nieuwe business infrastructuur

Belangrijke voorwaarde van digitaal werken is toegang tot informatie. Deze informatie is real-time, persoonlijk en mobiel. Om te voldoen aan de eisen van de nieuwe business infrastructuur moet IT service centraal stellen. Dit heeft impact op drie factoren: Cloud, Mobiliteit en Social media.

running-businesscritical-applications-on-the-aws-cloud-14-638

De cloud

De cloud (met name AWS en Azure) speelt een enorm belangrijke rol bij het ‘voldoen aan de nieuwe business infrastructuur’. Hiermee is het namelijk niet meer nodig om vooraf grote investeringen te doen in hardware en is er weinig tijd nodig voor het managen hiervan.

Dit biedt juist de mogelijkheid om klein te beginnen en precies de juiste hoeveelheid en type rekenkracht in te zetten. State-of-the-art technologie (zoals Windows server, Sharepoint, SAP, Oracle E-Business Suite en PeopleSoft) is tegenwoordig beschikbaar tegen een fractie van de kosten en bovendien sneller dan ooit tevoren.

Mobiliteit

De hoeveelheid apparaten die medewerkers tegenwoordig gebruiken is enorm gegroeid (en dat groeit alleen maar verder). Dit heeft de manier van werken fundamenteel veranderd. Alle informatie moet tegenwoordig op alle apparaten (mobiel, tablet en desktop) real-time en overal (ook buiten kantoor) beschikbaar zijn. De mobiele applicaties die ze gebruiken moeten bovendien voldoen aan de hoge data veiligheidseisen.

Social media

De invloed van social media op de manier van werken is enorm. Medewerkers verwachten dat ze altijd en overal met collega’s informatie kunnen uitwisselen. En dat allemaal op een persoonlijke, dynamische manier, zonder al te veel beperkingen.

 

2.      Geen bezwaren/obstakels tegen innovatie

Beveiliging van de cloudTot een paar jaar geleden waren hoge investeringen in IT heel normaal. Dit zorgde voor grote obstakels om betrouwbare en innovatieve services te ontwikkelen.

Met AWS of Azure is dit geen obstakel meer.

Of het nu gaat om het lanceren van een e-commerce website, volledige supply chain software draaien of complexe biotechnologie producten modelleren, de cloud maakt het mogelijk.

Grote bedrijven zoals Unilever en Siemens, maar ook startups zoals Pinterest en Spotify gebruiken de high-performance oplossingen om inzicht te krijgen in CRM data, maar ook om hun kernproducten beschikbaar te maken voor klanten en medewerkers.

Kortom voor elk IT proces zijn oplossingen beschikbaar tegen een fractie van de kosten die bovendien altijd beschikbaar zijn.

Veilige en goedkopere verbinding met Amazon AWS?

Dataweb biedt de mogelijkheid tot een gesloten verbinding met Amazon AWS (Direct Connect). Sluit het datacenter veilig aan op het interne netwerk.

 

3.      Beschikking over meer dan 50 applicaties

beschikbaarheid cloud applicaties

Voor elke IT-toepassing zijn er applicaties en services beschikbaar in de cloud. Bovendien zijn ze ook allemaal eenvoudig aan elkaar te koppelen. De volledige Enterprise IT infrastructuur kan hiermee naar de cloud worden gebracht. Of een gedeelte hiervan zodat er een hybride cloud-oplossing wordt gecreëerd.

Welke producten zijn dit precies? Kijk op de website van AWS/Azure voor meer informatie:

 

4.      Ontwikkelen met grotere flexibiliteit

De cloudplatformen voldoen aan de meeste industrie-standaarden waarmee de meer dan 50 applicaties veilig en betrouwbaar aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dit geeft de klanten en gebruikers van applicaties de ervaring die nodig is om nieuwe business te genereren.

Veilige verbinding en backup oplossingen

Een voorbeeld van een flexibele oplossing is de AWS backup en recovery oplossing. Dit biedt een veilige, schaalbare en duurzame oplossing voor data die direct beschikbaar moet zijn (Amazon S3) of data die op afroep beschikbaar moet zijn (Amazon Glacier). Daarnaast is het mogelijk om veilige (privé) verbindingen op te zetten zodat de server binnen het eigen netwerk valt (zie ook VPN verbinding cloudplatformen).

 

5.      Wereldwijde oplossingen/beschikbaarheid

Zowel Azure als AWS bieden hun oplossingen wereldwijd aan. Waarmee het eenvoudig is om IT-diensten overal ter wereld beschikbaar te maken.

AWS infrastructuur servers

Azure global infrastructure

Zo heeft bijvoorbeeld Siemens Healthcare Diagnostics een veilig, HIPAA-compliant, en schaalbaar platform ontwikkeld dat wereldwijd beschikbaar is voor al haar klanten.

Big data

In de cloud is het erg eenvoudig om big data te managen. De enorme berg aan informatie komt beschikbaar in een beheersbare workflow die gebruikt kan worden om inzichten en trends te achterhalen. Zo gebruikt Yelp Amazon Elastic MapReduce voor big data analytics om 30 terabyte aan data dagelijks te analyseren.

High performance computing

Met High Performance Computing (HPC) krijgen engineers de mogelijkheid om complexe bedrijfsproblemen op te lossen door gebruik te maken van applicaties die hoge bandbreedte, een verbeterd netwerk en zeer hoge rekencapaciteiten vereisen. Uw teams kunnen wereldwijd gebruik maken van dergelijke oplossingen.

Enterprise applicaties

Enterprise applicaties om beter te communiceren/samen te werken en de productiviteit te verhogen behoren ook tot de standaardapplicaties. Denk hierbij aan document management en enterprise e-mail oplossingen.

 

6.      Strategisch meegroeien met bedrijf

running-businesscritical-applications-on-the-aws-cloud-24-1024

Leg een stabiele basis om strategisch mee te groeien met het bedrijf door gebruik te maken van de verschillende ‘bouwblokken’ die de cloud hiervoor biedt. Dit alles om de IT-manager te faciliteren een bijdrage te leveren aan bedrijfsdoelstellingen.

Waarde creëren

De brede beschikbaarheid van applicaties (opslag, rekenkracht, databases, en software) biedt de mogelijkheid om sneller op te leveren, IT kosten te verlagen, en applicaties te schalen. Waarmee de IT-manager meer waarde creëert voor de eindgebruiker.

Strategisch meebewegen

Strategisch meebewegen (oftwel schaalbaarheid) is een van de belangrijkste voordelen van werken in de cloud. De organisatie maakt op haar eigen tempo gebruik van de services. Of het nu gaat om groeien, krimpen of het opvangen van piekmomenten, cloud services maken het mogelijk.

Veilige en goedkopere verbinding met Amazon AWS?

Dataweb biedt de mogelijkheid tot een gesloten verbinding met Amazon AWS (Direct Connect). Sluit het datacenter veilig aan op het interne netwerk.

 

Bronnen:

https://d0.awsstatic.com/whitepapers/modernize-your-microsoft-applications-whitepaper.pdf

http://www.conversionbug.com/what-are-the-benefits-of-aws-cloud-services/

https://d0.awsstatic.com/whitepapers/aws-whitepaper-business-value-of-aws.pdf

http://www.slideshare.net/AmazonWebServices/running-businesscritical-applications-on-the-aws-cloud

https://executive-people.nl/534204/meer-vraag-naar-amazon-web-services-aws.html 

Over: Rico Wisman

Bio: DataWeb is actief als onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
ABN AMRO
UTS
Bakker Van Maanen
Blijdorp
Vattenfall
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek