Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Wat is Amazon Web Services (AWS) + 5 belangrijkste toepassingen

Amazon Web Services (AWS) is het cloudplatform van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon. Door het brede scala aan software en services die het AWS-platform biedt, beheert Amazon een public cloud van ongekende omvang en zijn ze sinds 2010 jaarlijks wereldwijd verkozen tot absolute marktleider volgens Gartner’s Magic Quadrant for Cloud Infrastructure as a Service. AWS biedt iedere organisatie (van start-up tot multinational) toegang tot een zeer snelle, flexibele IT-omgeving, tegen zeer beperkte kosten. Maar wat is AWS eigenlijk? Welke mogelijkheden biedt AWS voor uw organisatie? En hoe helpt DataWeb bedrijven die gebruik maken van AWS?

Spring direct naar:

 

AWS whitepaperMeer informatie over de mogelijkheden van Amazon Web Services? Download de AWS whitepaper. 

 

Wat is Amazon Web Services?

Amazon Web Services is niet zomaar een cloud platform: Het biedt bijna alle geavanceerde technologieën die in de cloud computing-industrie beschikbaar zijn en biedt daardoor met name voor softwareontwikkelaars enorm veel mogelijkheden. Denk aan servers, opslag, netwerken, remote computing, e-mail, mobiele ontwikkeling en beveiliging.

AWS een van de eerste bedrijven die een pay-as-you-go cloud computing-model introduceerde dat kan worden geschaald om gebruikers indien nodig reken-, opslag- of verwerkingscapaciteit te bieden.

 

Beschikbaarheidszones

De cloud van Amazon is gebouwd op basis van beschikbaarheidszones (Availability Zones) in regio’s over de hele wereld. Een regio is een fysieke locatie ergens in de wereld waar ze meerdere Availability Zones aanbieden. Availability Zones bestaan uit één of meer fysieke datacenters. Deze zijn allemaal gebouwd met aparte faciliteiten, redundante stroomtoevoer, netwerkstructuur en verbindingen. Dit allemaal om de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van de diensten te vergroten.

Beschikbaarheidszones Amazon Web Services AWS

 

5 belangrijkste toepassingen van Amazon Web Services (AWS)

Amazon AWS is voor bijna elke toepassing geschikt, maar er zijn een aantal toepassingen waarvoor deze het meest wordt gebruikt. Een kleine greep uit de populaire toepassingen die Amazon Web Services biedt over zijn cloud:

1. Bestandsopslag

Het kloppende hart van AWS is S3, de Simple Storage Service. Amazon S3 is een bestandsopslag-platform voor het opslaan van objecten in de cloud dat is gebouwd voor veilige en eenvoudige gegevensverzameling, opslag en analyse. U kiest simpelweg een Regio waar u de data op wilt slaan, creëert een zogenoemde bucket en kunt beginnen met dataopslag in Amazon S3.

 

2. Databases en gegevensbeheer

Door de oneindige hoeveelheid rekenkracht en opslag is AWS bij uitstek geschikt om databases mee te bouwen. Zo groeit de opslagruimte mee met de grootte van uw database zonder downtime en wordt data door de grote rekenkracht snel verwerkt.

De Amazon Relational Database Service, met opties voor Oracle, SQL Server, PostgreSQL, MySQL, MariaDB en een eigen krachtige database met de naam Amazon Aurora, biedt een relationeel databasebeheersysteem voor AWS-gebruikers. Amazon Web Services biedt ook beheerde NoSQL-databases aan via Amazon DynamoDB.

 

3. Klantenservice

AWS stelt ondernemingen in staat om, dankzij Amazon Connect, een volledig operationeel contact center te creëren welke vrijwel overal toegankelijk is. Niet alleen contact center agenten en support, maar ook marketing en sales medewerkers en het management kunnen locatie-onafhankelijk de dagelijkse klantenservice activiteiten uitvoeren. Medewerkers kunnen inkomende telefoongesprekken ontvangen en uitgaande gesprekken voeren of chatten. Daarnaast zijn dashboards, rapporten en oproepopnames beschikbaar om het serviceniveau en de prestaties te bewaken. Voor het versturen en ontvangen e-mails biedt Amazon de Simple Email Service (SES).

 

4. Machine learning

Het cloud-computing platform van Amazon is zeer geschikt voor machine learning en Artificial Intelligence en biedt hiervoor verschillende services. Met SageMaker, Amazon’s machine learning-engine, bouw, train en deploy je machine learning modellen. Data scientists en developers kunnen op een vereenvoudigde manier machine learning toepassen door gebruik te maken van standaardmodellen. Deze modellen kunnen vervolgens getraind worden om nieuwe datasets te analyseren.

Ook Amazon Lex is een interessante machine learning service voor AWS, welke onder andere gebruikt wordt voor Alexa, de spraakgestuurde vraagbaak van Amazon. Met het inzetten van Amazon Lex voor het klantcontact zorgt u ervoor dat uw IVR-flow (Interactive Voice Response) niet alleen herkent wat uw klanten zeggen maar ook begrijpt wat ze bedoelen. Dit grotere begrip maakt dat klanten vaker direct foutloos worden doorverbonden naar de juiste hulpbron, resulterend in een hogere first-time-resolution van de contact center agenten.

OhioHealth is een goed voorbeeld van hoe Lex in de praktijk wordt toegepast. OhioHealth zet Lex in om afspraken in te plannen op verzoek van de patiënten:

Amazon Web Services Lex OhioHealth

 

5. Beveiliging

AWS biedt een reeks services voor cloudbeveiliging, waaronder AWS Identity en Access Management (IAM), waarmee beheerders gebruikerstoegang tot bronnen kunnen definiëren en beheren. Een beheerder kan ook een gebruikersmap maken met Amazon Cloud Directory of cloudresources verbinden met een bestaande Microsoft Active Directory met de Amazon Web Services Directory Service. Bovendien stelt AWS-organisaties een bedrijf in staat om beleid voor meerdere AWS-accounts op te stellen en te beheren.

 

Een eigen gesloten verbinding met AWS? DataWeb regelt het voor uw bedrijf

Een eigen gesloten verbinding realiseren tussen Amazon Web Services en uw eigen locatie of datacenter? DataWeb maakt dit voor u mogelijk met AWS Direct Connect. Door te kiezen voor een private verbinding wordt er geen data meer verstuurd over het internet. Hierdoor is de verbinding sneller, betrouwbaarder en veiliger. In sommige gevallen kan het een eis zijn van uw klant of een keurende instantie om een eigen gesloten verbinding te hebben met AWS.

 

AWS whitepaperMeer informatie over de mogelijkheden van Amazon Web Services? Download de AWS whitepaper. 

 

Neem contact op

Een directe verbinding met Amazon Web Services is dé oplossing wanneer u veel data verstuurt of wanneer u data veilig binnen uw eigen netwerk wilt houden. DataWeb maakt dit voor u mogelijk middels AWS Direct Connect. Bel ons direct of maak gebruik van onderstaand formulier, dan nemen wij op korte termijn contact met u op en ontvangt u tevens de AWS whitepaper.

Dit maakt ons anders

Geen keuzemenu. De expert direct aan de lijn

Persoonlijke begeleiding van A tot Z.

We gaan geen uitdaging uit de weg

Al 25 jaar specialist in het vinden van oplossingen

Door onze ervaring leveren we sneller dan elke andere provider

We leveren altijd en overal

 
DataWeb voldoet aan alle mogelijke zakelijke voorwaarden

Van Amsterdam tot Zuid-Afrika

We denken met je mee

Vooraf denken we mee over de beste zakelijke verbinding voor jouw situatie.

 • Hoeveel medewerkers?
 • Hoe zwaar wordt het netwerk beslast?
 • Is er een voorlooplijn nodig?
 • Zijn er netwerkkoppelingen?
 • En nog veel meer…

Wij regelen het. Op tijd!

We nemen je alle projectwerkzaamheden uit handen en garanderen tijdige levering.

 • Site-survey
 • Afstemming graafwerkzaamheden
 • Planning met monteurs
 • Aansluiting op uw netwerk
 • IP-configuratie

Je kunt op ons vertrouwen

We garanderen 99,9% uptime en staan altijd voor je klaar. Voor vragen, overleg of iets anders.

 • Supersnelle verbinding over zakelijk glasvezel
 • Non-overbooked dataverkeer
 • Geen datalimiet en/of Fair Use Policy
 • 24/7 support
 • Altijd inclusief beheer en installatie

Meer dan 1000 bedrijven gingen je voor

Voor bedrijven, overheden en non-profit

Knauf
Nippon Express
Udens College
Adidas
KPMG
Beelen

Een eigen gesloten verbinding met AWS? DataWeb regelt het voor u, van A tot Z!

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

ZorgDomein
National Geographic
Bakker Van Maanen
Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
ANWR-Garant
Laagsteprijsgarantie
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek