Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Waarom is zakelijk internet duurder?

Waarom is zakelijk internet (bv. glasvezel) duurder dan particulier internet?

Een vraag die veel van onze klanten ons stellen. In deze FAQ leggen we dit voor u uit.

 

Verschil zakelijk internet en particulier internet

Als ondernemer kun je kiezen tussen een particulier of zakelijk internetabonnement. Particulier internet is over het algemeen goedkoper en je kunt via vergelijkingswebsites gemakkelijk particulier internet vergelijken (Pricewise) of vergelijk internet via Prijsvergelijken.nl. Toch heeft zakelijk internet veel voordelen. Je kunt met een zakelijk abonnement bijvoorbeeld de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Daarnaast is de klantenservice voor zakelijke gebruikers vaak 24 uur per dag beschikbaar en krijg je sneller een medewerker aan de lijn. Ook kun je als zakelijke klant aanvullende diensten aanvragen, zoals een pin-betalingsmogelijkheid, een alarmdienst, vaste IP-adressen en een betere Service Level Agreement (SLA).

 

4 Factoren die de prijs beïnvloeden

zakelijk internet duurDe prijs van een zakelijk internet abonnement wordt door verschillende factoren beïnvloed. De belangrijkste 4 factoren leggen we hieronder uit.

1. Overboeking

Overboeking is een technische term om aan te geven met hoeveel gebruikers de capaciteit van een internetverbinding wordt gedeeld. Voor particuliere verbindingen ligt de overboeking tussen de 20 en de 100. Er maken dan tussen de 20 en 100 personen gebruik van dezelfde verbinding. Een aanbieder zoals KPN of Ziggo biedt dan bijvoorbeeld 30 Mb/s aan, maar als iedereen tegelijk op internet zit, wordt de snelheid nog maar (20 mb/30) 0,67 Mb/s. Bij zakelijk internet ligt de overboekingsfactor vaak tussen de 1 en de 20. De verbinding wordt dus met minder gebruikers gedeeld waardoor de kosten ook hoger zijn.

2. SLA

De SLA van zakelijk internet (zoals glasvezel) ligt veel hoger, omdat bedrijven veel meer afhankelijk zijn van internet voor hun werkzaamheden. Bovendien lopen ze vaak veel geld mis wanneer internet niet beschikbaar is. Een SLA van 98% is niet ongewoon. Bij DataWeb ligt deze zelfs op 99,9%, het hoogste in Nederland.

3. Beschikbaarheid

beschikbaarheid zakelijk internetDe beschikbaarheid van zakelijk glasvezel varieert per locatie. In de afgelopen jaren is op veel plekken in Nederland een uitgebreid glasvezelnetwerk uitgerold, maar dit geldt nog lang niet voor heel Nederland. Internetproviders kiezen voor particulieren altijd voor een aanpak waarbij zoveel mogelijk woningen in een bepaald gebied gecombineerd worden aangesloten. In deze situatie wordt het netwerk in de woonwijk aangelegd en worden alle omliggende woningen weer aangesloten op de glasvezelverbinding.

Op zakelijk vlak wordt er voor een hele andere aanpak gekozen. Bij het laten aanleggen van zakelijk glasvezel kan er namelijk voor worden gekozen om een glasvezelverbinding op eigen verzoek te laten plaatsen. Op dat moment moet de kabel nog ingegraven worden en worden aangesloten op het ISRA-punt. Deze aansluitkosten zijn afhankelijk van de afstand tussen de dichtstbijzijnde handhole en uw locatie. Daarnaast wordt op basis van de gewenste invulling van het netwerk een passend pakket aangeboden die zich zullen uiten in een maandelijks abonnement.

4. Aanvullende diensten

De laatste factor waardoor de verbinding duurder wordt, zijn de aanvullende diensten. Standaard zijn er veel diensten inbegrepen. Bij Ziggo Zakelijk zijn bijvoorbeeld VoIP en eigen IP-adressen ingebegrepen in het MKB-pakket. KPN zakelijk hanteert standaard lagere tarieven maar vraagt extra voor aanvullende diensten zoals pinnen (via een beveiligde verbinding) en VoIP.

Zakelijk internet van DataWeb

DataWeb levert zakelijk internet van hoge kwaliteit, service en beschikbaarheid. Onze glasvezelverbindingen behoren volgens onze klanten bij de meeste betrouwbare in Nederland. Meer weten? Kijk op onze pagina over glasvezel zakelijk.

Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?

  DataWeb, dé spin in het web. Kundig, communicatief sterk, meedenkend, gedreven, flexibel en vooral een betrouwbare partner! DataWeb weet altijd de juiste oplossing te leveren voor onze 25 vestigingen.

  Dennis Wennekers - Service Delivery Manager Nabuurs

  De kundigheid en servicegerichtheid van de medewerkers en de snelheid van acteren zijn als zeer prettig ervaren en doet ons sterken in de gedachte dat we nog steeds een goede partner hebben in DataWeb!

  Vinod Ramlakhan - Business Information Manager Moneyou

  DataWeb heeft zich in de afgelopen 10 jaar als zeer betrouwbare en belangrijke partner bewezen. Ze hebben ontzettend veel kennis in huis en zijn altijd bereid om die kennis aan te wenden om met ons te sparren over opzet van verbindingen.

  Arjan Dogterom - Head of IT Davanti Nederland
  Heerema
  Davanti Nederland
  Landal Greenparcs
  De Zonnebloem
  KPMG
  Gemeente Rotterdam
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek