Wij garanderen 99,9% uptime Wij garanderen 99,9% uptime
Altijd & overal Altijd & overal
Persoonlijke begeleiding van A tot Z Persoonlijke begeleiding van A tot Z
Zakelijk netwerk provider Sinds 1994

Waarom is zakelijk internet duurder?

Waarom is zakelijk internet (bv. glasvezel) duurder dan particulier internet?

Een vraag die veel van onze klanten ons stellen.

In deze FAQ leggen we dit voor u uit.

 

Verschil zakelijk internet en particulier internet

Als ondernemer kun je kiezen tussen een particulier of zakelijk internetabonnement. Particulier internet is over het algemeen goedkoper en je kunt via vergelijkingswebsites gemakkelijk particulier internet vergelijken (Pricewise) of vergeljk internet via Prijsvergelijken.nl. Toch heeft zakelijk internet veel voordelen. Je kunt met een zakelijk abonnement bijvoorbeeld de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Daarnaast is de klantenservice voor zakelijke gebruikers vaak 24 uur per dag beschikbaar en krijg je sneller een medewerker aan de lijn. Ook kun je als zakelijke klant aanvullende diensten aanvragen, zoals een pin-betalingsmogelijkheid, een alarmdienst, vaste IP-adressen en een betere Service Level Agreement (SLA).

 

4 Factoren die de prijs beïnvloeden

zakelijk internet duurDe prijs van een zakelijk internet abonnement wordt door verschillende factoren beïnvloed. De belangrijkste 4 factoren leggen we hieronder uit.

1. Overboeking

Overboeking is een technische term om aan te geven met hoeveel gebruikers de capaciteit van een internetverbinding wordt gedeeld (Wikipedia). Voor particuliere verbindingen ligt de overboeking tussen de 20 en de 100. Er maken dan tussen de 20 en 100 personen gebruik van dezelfde verbinding. Een aanbieder zoals KPN of Ziggo biedt dan bijvoorbeeld 30 Mb/s aan, maar als iedereen tegelijk op internet zit, wordt de snelheid nog maar (20 mb/30) 0,67 Mb/s. Bij zakelijk internet ligt de overboekingsfactor vaak tussen de 1 en de 20. De verbinding wordt dus met minder gebruikers gedeeld waardoor de kosten ook hoger zijn.

2. SLA

De SLA van zakelijk internet (zoals glasvezel) ligt veel hoger, omdat bedrijven veel meer afhankelijk zijn van internet voor hun werkzaamheden. Bovendien lopen ze vaak veel geld mis wanneer internet niet beschikbaar is. Een SLA van 98% is niet ongewoon. Bij DataWeb ligt deze zelfs op 99,9%, het hoogste in Nederland.

3. Beschikbaarheid

beschikbaarheid zakelijk internetIn sommige gevallen is er nog geen internetverbinding voor zakelijk gebruik beschikbaar. Zeker voor glasvezel is dit in veel gevallen zo. Op dat moment moet de kabel nog ingegraven worden en worden aangesloten op het ISRA-punt. De kosten hiervoor worden doorberekend in de verbinding.

4. Aanvullende diensten

De laatste factor waardoor de verbinding duurder wordt, zijn de aanvullende diensten. Standaard zijn er veel diensten inbegrepen. Bij Ziggo Zakelijk zijn bijvoorbeeld VoIP en eigen IP-adressen ingebegrepen in het MKB-pakket. KPN zakelijk hanteert standaard lagere tarieven maar vraagt extra voor aanvullende diensten zoals pinnen (via een beveiligde verbinding) en VoIP.

Zakelijk internet van DataWeb

DataWeb levert zakelijk internet van hoge kwaliteit, service en beschikbaarheid. Onze glasvezelverbindingen behoren volgens onze klanten bij de meeste betrouwbare in Nederland. Meer weten? Kijk op onze pagina over glasvezel zakelijk.

heeft u een vraag? neem contact op
bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
elke werkdag bereikbaar Start chat
[gravityform id="1" title="false" description="false"]