Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Zakelijke speedtest

Bekijk of u het maximale uit uw internetverbinding haalt
 • Test uw snelheid
 • Meer capaciteit nodig?
 • Doe de postcodecheck
Onafhankelijke snelheidstest

Test uw snelheid met de zakelijke speedtest

Benieuwd naar de snelheid (Mbit/s) van uw internetverbinding? Op deze pagina hebben wij een onafhankelijke zakelijke speedtest geplaatst, waarmee u zelf eenvoudig uw actuele internetcapaciteit kunt testen.

Tip: sluit uw computer aan met een internetkabel én maak tijdens de zakelijke speedtest geen gebruik van andere diensten die data verbruiken (interactieve TV, bellen, downloaden of browsen) voor een betrouwbaar resultaat.

Is uw internetsnelheid nog up-to-date?

De vraag naar capaciteit neemt, zowel nu als in de jaren die komen, in alle sectoren razendsnel toe. Denk aan de digitale hulpmiddelen die momenteel worden gebruikt in het onderwijs en zorg op afstand. Ook de overheid digitaliseert steeds meer interne processen en externe dienstverlening. In de nabije toekomst zal deze manier van werken voor veel bedrijven de norm worden. De vraag is dan ook niet óf de vraag naar capaciteit zal toenemen, maar hoe hard dit zal gaan. Al deze ontwikkelingen vragen om een sterk fundament, in de vorm van een solide netwerk, dat meegroeit met deze databehoefte.

 

Welke internetsnelheid past bij uw bedrijf?

De beste internetsnelheid voor uw bedrijf hangt af van verschillende factoren. Dit artikel beschrijft de factoren waarmee u rekening moet houden: welke internetsnelheid past bij mijn bedrijf? Om u alvast een indicatie te geven voor uw benodigde bandbreedte:

 • 0 – 20 Mbit/s: ondermaats voor zakelijk gebruik
 • 20 – 100 Mbit/s: voldoende voor zakelijk gebruik met voornamelijk emailverkeer
 • 100 – 200 Mbit/s: genoeg voor zakelijk internet met meerdere gebruikers
 • 200 Mbit/s – 1 Gbit/s: geschikt voor intensief zakelijk internetgebruik met veel gebruikers

 

Meer capaciteit of stabiliteit nodig?

Blijkt uit de zakelijke speedtest dat uw internetsnelheid onvoldoende is of dat uw verbinding onregelmatig is? Dan kunt u overwegen om over te stappen op zakelijk glasvezel. Met een zakelijk glasvezelverbinding bent u zeker van een optimale verbinding met het internet. Of het nu gaat om het gebruik van meer (online) applicaties, meer externe partners, grotere bestanden en/of meer vestigingen. Zakelijk glasvezel is schaalbaar waardoor uw bedrijf voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen en verdere groei van uw dataverkeer.

Daarnaast bent u met zakelijk glasvezel verzekerd van betrouwbaar, stabiel en veilig zakelijk internet, afgestemd op uw zakelijke eisen. Als om wat voor reden dan ook de IT-diensten van uw organisatie worden onderbroken, kan dat een enorme catastrofe worden. Bedrijfsprocessen stoppen, uw organisatie is onbereikbaar, klanten kunnen niet bediend worden, leveranciers weten niet wat er van hen wordt verwacht, medewerkers kunnen niet meer worden uitbetaald en digitale communicatie en samenwerking wordt vrijwel onmogelijk.

Zakelijk glasvezelverbindingen van DataWeb kenmerken zich door de hoogst mogelijke garanties:

 • Gegarandeerde bandbreedte
 • 24/7 support bij verstoringen
 • 99,9% uptime garantie
 • Service Level Agreement
 • DDoS Protectie

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw adres? Doe de postcodecheck hieronder.

Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  Glasvezel met de hoogst mogelijke zakelijke garanties

  DataWeb verzorgt uw connectiviteit

  Specialist sinds 1994

  DataWeb levert sinds 1994 dataverbindingen en is daarmee één van de eerste en oudste onafhankelijke Internet Service Providers van Nederland.

  Altijd en overal

  DataWeb gaat geen uitdaging uit de weg. Onder het motto ‘altijd en overal’ zorgen we ervoor dat er altijd een netwerkoplossing wordt gemaakt.

  Maatwerk design

  Met heldere communicatie, flexibiliteit, hoge garanties en jarenlange ervaring leveren we totaaloplossingen op maat voor toekomstbestendige organisaties.

  Doe de Postcode Check

  Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie   Leveren we op jullie locatie?
   GLS
   SBM Offshore
   Croonwolter&dros | TBI
   Cordaid
   Nippon Express
   Nabuurs
   heeft u een vraag? neem contact op
   bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
   e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
   elke werkdag bereikbaar Start chat
   plan een Adviesgesprek