Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Waarom kiezen bedrijven voor zakelijk glasvezel?

Een veelgehoorde vraag onder onze klanten is: Waarom moeten we voor zakelijk glasvezel kiezen?

Het antwoord leest u hier.

 

1. Zorgeloos online

Ondernemers willen zich volledig kunnen richten op de werkzaamheden die hun bedrijf uitvoert. Dit gaat het beste wanneer alle randzaken zo geregeld zijn dat u hier zelf geen omkijken naar heeft.

Voor bijna elk bedrijf is zorgeloos online kunnen werken een van de belangrijkste voorwaarden voor een goed verloop van de werkzaamheden. Snelheid, stabiliteit en weinig downtime zijn hierbij van groot belang. Om deze redenen kiezen veel ondernemers voor zakelijk glasvezel.

 

2. Gegarandeerde internetsnelheid

Wanneer u als ondernemer voor zakelijk internet kiest, mag u ervan uitgaan dat u de snelheid ontvangt die u afneemt. Helaas zijn er bij een DSL-verbinding zoals ADSL, SDSL of VDSL diverse factoren die invloed hebben op de snelheid. De belangrijkste factor is de afstand van uw bedrijf tot de wijkcentrale. Des te verder uw bedrijf hiervan verwijderd is, des te langzamer wordt de verbinding. Bij een zakelijk glasvezelverbinding heeft de plek van uw bedrijf geen invloed op de snelheid van het internet.

U ontvangt gegarandeerd de afgesproken internetsnelheid.

 

3. Stabiele zakelijk internetverbinding

Een zakelijk glasvezelverbinding is weinig storingsgevoelig.

Het is een nieuw aangelegd netwerk waarbij u in zeker 99,9% van de gevallen kunt verwachten dat het naar behoren functioneert. Het kopernetwerk dat is aangelegd voor de DSL-verbinding is ouder en storingsgevoeliger. Bovendien zijn ook weeromstandigheden van invloed op dit netwerk. Bij flinke sneeuw- of regenval kunnen er sluitingen in het netwerk ontstaan waardoor uw bedrijf geen internetverbinding meer heeft.

Downtime kost bedrijven geld

Dit soort situaties kost bedrijven over het algemeen veel geld. Een stabiele verbinding is dan ook een belangrijke reden voor ondernemers om voor zakelijk glasvezel te kiezen.

 

4. Hogere Service Level Agreement (SLA)

We hebben het hiervoor ook al besproken: online blijven is voor bedrijven van levensbelang. Bij het afsluiten van uw zakelijk internet is het belangrijk te letten op de mate van service die een provider biedt bij storingen.

Snel geholpen bij problemen?

Dit staat in een contract opgenomen als de Service Level Agreement (SLA). Des te hoger de SLA, des te sneller en beter wordt u geholpen bij eventuele problemen. Op zakelijke glasvezelverbindingen wordt over het algemeen standaard een hogere SLA geboden dan op de diverse DSL-verbindingen. Bij het uitvallen van het internet wordt dit snel verholpen en is er sprake van een veel kortere downtime.

Particulier of zakelijk?

Er zijn ook bedrijven die in plaats van zakelijk glasvezel kiezen voor particulier glasvezel. Helaas is er bij particuliere glasvezelverbindingen sprake van geen tot weinig SLA. Dit houdt in dat een provider niet contractueel gebonden is uw problemen binnen een korte tijd op te lossen en dat dit pas gebeurt wanneer het een provider uitkomt.

In de praktijk betekent dit dat u dagen zonder internetverbinding kunt zitten.

 

Hoe belangrijk is online zijn voor uw bedrijf?

Bij het kiezen van een internetabonnement voor uw bedrijf is het handig de vraag te stellen hoe belangrijk het voor het bedrijf is om online te kunnen blijven werken.

De reden dat de meeste ondernemers kiezen voor zakelijk glasvezel is om verzekerd te zijn van een snelle en stabiele verbinding waarbij er direct hulp verleend wordt wanneer er problemen zijn.

Denkt u dat uw bedrijf ook het beste functioneert met deze stabiliteit?

Dan is zakelijk glasvezel voor uw bedrijf de beste keuze.

 

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

VolkerWessels
ANWR-Garant
Social Deal
RET
Davanti Nederland
Laagsteprijsgarantie
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek