VoIP Providers

DataWeb heeft verschillende VoIP providers in haar netwerk. Op deze pagina is een overzicht te vinden van deze providers. Deze aanbieders bieden betrouwbare VoIP diensten aan voor bedrijven. Het is niet noodzakelijk een verbinding bij DataWeb af te nemen.

De providers

  • logovoip
    Voip.nlBellen met drie lijnen voor slechts 25 euro per maand.
    Ga naar Voip.nl
  • Voipq logo
    VoipQDe kernactiviteit van VoipQ is het leveren van spraakdiensten over VoIP.
    Ga naar Voipq.nl

Wat is VoiP?

Wat is VoIP bellen? VoIP betekent Voice Over IP, dus spraak over een IP verbinding. Oftewel bellen via het internet. Ten minste wanneer het wordt gebruikt om externe gesprekken te voeren. Het is namelijk ook mogelijk om VoIP via het intranet toe te passen. Dit is met name bij grotere bedrijven het geval waarbij een eigen VoIP telefooncentrale (PBX) in gebruik is.

Hosted VoIP

Telefonie in the cloud (extern datacenter’ wordt ook wel hosted VoIP genoemd. Dat betekent dat u gebruikt maakt van een telefonieplatform dat bedrijven hebben ontwikkeld. Dit bedrijf verzorgt dan het onderhoud, de upgrades en back-ups. Zo heeft u minder interne IT-capaciteit nodig om het netwerk te beheren en onderhouden.

Veel aanbieders bieden gratis diensten aan bij het VoIP-abonnement. Bijvoorbeeld het instellen van belgroepen en doorschakelen naar een ander vast of mobiel telefoonnummer. Functionaliteiten zoals wachtrijfunctionaliteit of een keuzemenu zijn vaak tegen extra kosten toe te voegen aan het abonnement.

Leuk om te weten
In de volksmond wordt VoIP ook wel internettelefonie, bellen via internet, VoIP bellen of internetbellen genoemd. Deze uitdrukkingen zeggen eigenlijk precies wat VoIP is: een telefoongesprek via internet. De telecomprovider bij wie het VoIP-abonnement loopt, transformeert de gesproken woorden (analoog) naar een digitaal signaal. Hiervoor wordt een codec gebruikt. G711.A is een vaak gebruikte codec. De digitale signalen worden bij de ontvanger afgeleverd in passende vorm (vaak weer terug naar analoog) zodat hij of zij de woorden kan horen. Een ander woord voor VoIP is SIP. SIP is het protocol waarover VoIP meestal communiceert.

Quality of Service

Quality of Service (QoS) is een dataprotocol waarmee voorrang gegeven kan worden aan gespreksdata. Dit zorgt ervoor dat ander type data, bv downloads van medewerkers, video’s die worden bekeken of streaming radio geen invloed heeft op de kwaliteit van het gesprek. Snel glasvezel voor bedrijven kan hier overigens ook aan bijdragen.

Findeen.com

Referenties
Postcode check

Doe nu onze postcode check & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

© 1994 - 2017 DataWeb B.V.

Navigatie