Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Vodafone Internet, Bellen & TV op glasvezel

VodafoneopglasvezelnetwerkReggefiber

Vodafone Nederland gaat vanaf vandaag Thuis Internet, Bellen & TV via het glasvezelnetwerk van Reggefiber aanbieden. KPN heeft er hiermee een grote speler en concurrent op het open glasvezelnetwerk bij. Vodafone zal door middel van vraagbundeling in negen nieuwe plaatsen starten. Vanaf oktober verwacht de telecomaanbieder ook binnen de reeds aangesloten plaatsen van het Reggefiber FttH netwerk actief te zijn.

De consument krijgt met het Vodafone glasvezel aanbod naast KPN en providers als TweakCocepts ICT, KickXL en XMS nog meer keuze op het glasvezelnetwerk. Vodafone biedt verschillende digitale diensten met internetsnelheden van 30, 50 en 100 Mbps. Opvallend is dat Vodafone zelf nog geen operator wordt maar gebruik maakt van de KPN als operator.

Basispakket

Het basispakket heeft meer dan zestig tv-zenders, waarvan er twintig in full HD-kwaliteit beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er interactieve diensten beschikbaar zoals Uitzending gemist en video on demand. Consumenten krijgen er bovendien een analoge televisie signaal bij, zodat zij ook op andere toestellen in huis tv kunnen blijven kijken. Per maand kosten deze pakketten met snelheden van 30, 50 en 100 Mbps respectievelijk 49,95, 59,95 en 74,95 euro. Bij het pakket krijgt de consument een draadloze router in bruikleen. Met dergelijke prijzen kan Vodafone goed concurreren gezien KPN in het standaardtarief 5 tot 10 euro duurder is. Daarnaast heeft Vodafone ook meer HD zenders en analoge TV in haar aanbod verwerkt.

Voor haar televisieaanbod maakt Vodafone gebruik van Glashart Media, een organisatie die diverse televisiediensten op het Reggefiber netwerk aanbied. Vodafone is voornemens vanaf 2012 het televisieaanbod ook op haar bestaande DSL producten te gaan aanbieden. Dit is opvallend gezien het Glashart Media TV signaal enkel via glasvezel beschikbaar is.

Gemeenten

De gemeenten waar Vodafone zijn diensten als eerste via vraagbundeling aanbiedt, zijn Barneveld, Beuningen, Emmer-Compascum, Groesbeek, Groot Salland, Leudal, Millingen aan de Rijn, Nuth en Zevenaar. Glasvezel zal in deze gemeenten ontsloten worden nadat minimaal 30% van de huishoudens zich voor één van de providers zoals Vodafone heeft aangemeld.

Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland zegt: “Met het aanbod van Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV zet Vodafone een volgende stap in de transformatie van traditionele mobiele provider tot aanbieder van alle communicatiemiddelen. Door onze diensten nu ook via glasvezel op de consumentenmarkt aan te bieden, kunnen huishoudens gebruikmaken van hogere internetsnelheden en met nog betere kwaliteit dan ze al van Vodafone gewend zijn voor mobiele telefonie.”

Concurrentie

Behalve nu in Nederland is Vodafone ook al enkele jaren met glasvezel actief in Portugal en Italië. In Portugal biedt het bedrijf bijvoorbeeld al 300 Mbps diensten voor slechts 69,90 euro aan. De vraag is wanneer dergelijke snelheden ook in Nederland op grotere schaal actief en betaalbaar worden. Nu er echter meer concurrentie op het netwerk is, wordt de kans daarmee ook een stuk groter. Zo hopen ook diverse consumenten die vorig jaar reageerden op geruchten dat Vodafone op het FttH netwerk actief zou gaan toen Vodafone zakelijk glasvezel via het Eurofiber netwerk aankondigde.
Ook is opvallend dat Vodafone eerder op consumenten glasvezel actief is dan mobiele concurrent T-Mobile, dat ruim 2,5 jaar geleden met provider Online al aankondigde op FttH van Reggefiber actief te gaan, maar dit hedendaags nog steeds niet is.

Voorlopig is onbekend of Vodafone haar zakelijke aanbod op het Eurofiber netwerk ook op het FttH netwerk gaat aanbieden.

Meer informatie is beschikbaar via www.vodafone.nl/glasvezel

heeft u een vraag? neem contact op
bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
elke werkdag bereikbaar Start chat
plan een Adviesgesprek