Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Gefeliciteerd, we leveren!

Op uw bedrijfslocatie ( huisnummer ) is de best mogelijke verbinding beschikbaar. Wilt u meer informatie over de specifieke mogelijkheden voor uw situatie?
Google Map of Netherlands
Liever eerst op uw gemak met een van onze experts van gedachten wisselen? Plan eenvoudig een online adviesgesprek in wanneer het u uitkomt. In dit gesprek kijken we samen naar uw situatie en wensen. Wij vertellen uw graag over de mogelijkheden die we voor u beschikbaar hebben. Aan de hand hiervan kunnen we u een vrijblijvend advies geven voor een passende connectiviteitsoplossing voor uw bedrijf.

DataWeb, dé spin in het web. Kundig, communicatief sterk, meedenkend, gedreven, flexibel en vooral een betrouwbare partner! DataWeb weet altijd de juiste oplossing te leveren voor onze 25 vestigingen.

Dennis Wennekers - Service Delivery Manager Nabuurs

De kundigheid en servicegerichtheid van de medewerkers en de snelheid van acteren zijn als zeer prettig ervaren en doet ons sterken in de gedachte dat we nog steeds een goede partner hebben in DataWeb!

Vinod Ramlakhan - Business Information Manager Moneyou

DataWeb heeft zich in de afgelopen 10 jaar als zeer betrouwbare en belangrijke partner bewezen. Ze hebben ontzettend veel kennis in huis en zijn altijd bereid om die kennis aan te wenden om met ons te sparren over opzet van verbindingen.

Arjan Dogterom - Head of IT Davanti Nederland
Stichting Voorlinden
Crocs
Zivver
Beelen
Plein
Sligro
Glasvezel met de hoogst mogelijke zakelijke garanties

DataWeb verzorgt uw connectiviteit

Specialist sinds 1994

DataWeb levert sinds 1994 dataverbindingen en is daarmee één van de eerste en oudste onafhankelijke Internet Service Providers van Nederland.

Altijd en overal

DataWeb gaat geen uitdaging uit de weg. Onder het motto ‘altijd en overal’ zorgen we ervoor dat er altijd een netwerkoplossing wordt gemaakt.

Maatwerk design

Met heldere communicatie, flexibiliteit, hoge garanties en jarenlange ervaring leveren we totaaloplossingen op maat voor toekomstbestendige organisaties.

Dataweb levert altijd en overal

De hoogst mogelijke garanties

Wilt u net even anders, sneller, betrouwbaarder of gewoon meer of niet-standaard mogelijkheden? Dan loopt u al snel tegen de beperkingen aan van de grote leveranciers. Vaak is maatwerk niet mogelijk. En wanneer u telkens een ander persoon spreekt, worden niet-standaard oplossingen ineens heel ingewikkeld. Dat vinden wij raar. Met persoonlijk contact, flexibiliteit en ervaring kunnen wij wel de service en maatwerk oplossingen bieden. Dat vinden we eigenlijk heel gewoon.

Dit maakt ons anders
 • Snelheden tussen 10 Mbit/s en 10 Gbit/s;
 • Persoonlijke begeleiding van A tot Z;
 • Beschikbaarheid van 99,9%;
 • Gegarandeerde bandbreedte;
 • Snelste levertijd in Nederland;
 • Wij gaan geen uitdaging uit de weg.
Antwoord op uw vraag

Wij geven u graag advies

Binnen 24 uur een vrijblijvende reactie

Vraag nu een offerte aan

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Antwoord op uw vraag

Wij geven u graag advies

AL UW VRAGEN BEANTWOORD

VEELGESTELDE VRAGEN

logos vertrouwenKwaliteit, betrouwbaarheid, het leveren van totaaloplossingen op maat en een lange termijnrelatie met de klant, zijn de uitgangspunten van DataWeb.

DataWeb is deelnemer en staat onder toezicht van de volgende organisaties:

 • Autoriteit Consument & Markt
 • Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers
 • Stichting Internet Domeinregistraties Nederland
 • Agentschap Telecom
 • RIPE NCC

Wanneer er sprake is van graafwerkzaamheden, wordt er een vergunning bij de verantwoordelijke overheid aangevraagd. Bij de vergunningsafgifte kunnen meerdere instanties betrokken zijn. In veel gevallen wordt een vergunningaanvraag ingediend bij de plaatselijke gemeente, maar ook bij:

 • Waterschappen (dijkdoorkruisingen)
 • ProRail (spoorwegovergangen)
 • Rijkswaterstaat (snelwegen)
 • Provincies (provinciale wegen)

De werkzaamheden die hier moeten worden uitgevoerd zijn complex en vragen soms een langere voorbereidingstijd. In bijzondere gevallen kunnen aanvullende eisen worden gesteld aan de vergunningsafgifte: bij plaatsen midden in de stad, in of nabij winkelcentra, drukke doorgaande wegen, etc. Hoe dan ook: wij verzorgen het vergunningstraject voor u.

De verbindingen die DataWeb levert, hebben standaard een minimale uptime van 99,9%. Ook zijn er vele mogelijkheden op het gebied van back-upverbindingen en redundantie. Mede hierdoor vertrouwen ook vele grote, veeleisende klanten al jarenlang op de diensten van DataWeb.

We hebben eerder een artikel geschreven over waarom bedrijven kiezen voor zakelijk glasvezel.

Het komt regelmatig voor dat bedrijven al een glasvezelverbinding van een andere aanbieder hebben, maar hier niet tevreden over zijn. Gelukkig kunt u, ook wanneer er op uw locatie al glasvezel via een andere aanbieder is, kiezen voor een glasvezelverbinding van DataWeb. Wij zorgen voor een zorgeloze overstap.

Het aanleggen van een glasvezelverbinding is altijd en overal mogelijk, ook wanneer de afstand tot het dichtstbijzijnde glasvezelknooppunt groot is. Met de zakelijk glasvezel postcodecheck kunt u achterhalen of glasvezel bij uw bedrijf (of nieuwe locatie) leverbaar is. Het enige wat we nodig hebben is een postcode en huisnummer. Bekijk dus snel welke mogelijkheden er zijn en/of neem contact met ons op.

Ook op locaties die nog in ontwikkeling zijn is het mogelijk om een glasvezelverbinding te leveren. De mogelijkheden verschillen uiteraard per locatie, onze medewerkers vertellen u graag de mogelijkheden. Voordat we daadwerkelijk starten, voeren we altijd een site-survey uit zodat we zeker weten dat de verbinding op de juiste plek wordt geleverd. Wanneer het aanleggen van een glasvezel te lang duurt, wordt soms gekozen voor een voorlooplijn via 4G of DSL.

Voor bedrijven met meerdere vestigingen is het vaak belangrijk dat de netwerken van deze vestigingen gekoppeld worden. Deze koppelingen worden gebruikt om via een beveiligde en stabiele verbinding servers en data op een andere vestiging te kunnen benaderen.

Meer weten? Meerdere locaties koppelen

Zakelijk glasvezel is net als een water- of gasaansluiting niet te verhuizen. De verbinding is onlosmakelijk verbonden met de locatie. Een verhuizing van zakelijk internet wordt dan ook altijd gezien als een opheffing op de oude locatie en aanleg op de nieuwe locatie. Of dat mogelijk is hangt uiteraard af van de mogelijkheden op uw nieuwe locatie. Wel is het altijd mogelijk om uw bestaande IP-adressen te behouden.

Heeft u een pand op het oog dat uw bedrijf perfect bij uw bedrijf past? Het is mogelijk dat dit pand (nog) niet voorzien is van een glasvezelkabel. DataWeb bekijkt graag voor u wat de huidige stand van zaken is en adviseert u graag in de mogelijkheden op uw nieuwe locatie.

Op deze pagina vindt u meer informatie: Zakelijk glasvezel verhuizen

Lees ook: Zakelijk glasvezel op nieuwbouw locatie

Een zakelijke glasvezelinternetverbinding via DataWeb wordt standaard geleverd met een glasvezelmodem. Deze wordt door specialisten ter plaatse aangesloten en getest. In veel gevallen kunt u hier uw bestaande apparatuur zo op aansluiten.

Wij leveren overal in Nederland (en ook het buitenland) glasvezel. Een aantal plaatsen waar we een sterk netwerk hebben is:

Heeft u een locatie in een andere plaats? Geen probleem. Wij leveren altijd en overal. Neem contact op voor de mogelijkheden.

CPE staat voor Customer Premises Equipment. Hieronder valt alle apparatuur die u nodig heeft om de glasvezel of DSL verbinding op te zetten. U moet dan denken aan het modem, de router en de eventuele splitter.

Als een locatie reeds is aangesloten op glasvezel, leveren wij in ongeveer 2 tot 5 weken. De gemiddelde levertijd van een glasvezelverbinding die nog gemaakt moet worden, ligt rond de 10 á 14 weken (sneller indien mogelijk).

De verwachte levertijd is samengesteld uit een vooronderzoek, eventuele vergunningen die afgegeven moeten worden door derden (bijvoorbeeld de gemeente), eventuele graaf- of laswerkzaamheden, het binnenbrengen en afmonteren van de vezels en de plaatsing van de glasvezel hardware op locatie.

Doordat we al jarenlang (sinds 1994) verbindingen leveren, weten we welke factoren van invloed zijn op de levertijd. Wanneer een oplevering naar verwachting te lang gaat duren om een gestelde deadline te halen, kijken we samen of een voorloopverbinding een optie is. Daarmee leveren we een verbinding vooruitlopend op de hoofdverbinding, zodat op de (nieuwe) locatie in ieder geval alvast te werken valt.

Standaard ligt de snelheid van zakelijk glasvezel op 1 Gbit/s. Dat is in de meeste gevallen de maximale snelheid van deze glasvezel. Indien meer bandbreedte gewenst is, kan DataWeb een verbinding op maat realiseren met snelheden tot wel 100 Gbit/s of meer. Op dit groeipad kunnen zakelijke klanten naar hun wensen en behoeften diensten stapelen. Zo kunnen er meerdere services worden afgenomen over een enkele breedbandverbinding.

Onze snelheden

Hieronder staat een overzicht van veelgevraagde snelheden van zakelijk glasvezel:

Hier is meer informatie te lezen over het snelste glasvezel. Snelheid is overigens altijd afhankelijk van de overboeking van je verbinding. Daar kan je meer over lezen in ons artikel “Wat betekent overboeking voor de snelheid?”

DataWeb is een onafhankelijke Internet Service Provider (ISP) en is gelijk aan zakelijk glasvezel aanbieders als KPN, Ziggo of Tele2. Het verschil is dat DataWeb niet alleen verbindingen levert over de eigen infrastructuur, maar ook levert over de netwerken van de andere providers (carriers) als KPN, Ziggo of Tele2 (of Zeelandnet). Deze zakelijke aanbieders leveren niet in alle uithoeken van het land, en wanneer ze wel leveren, kun je op sommige plekken slechts een lage snelheid ontvangen. Ook zijn er veel plekken in Nederland waar deze aanbieders helemaal niet leveren. DataWeb levert (dankzij het multi-carrier systeem) altijd en overal; op elke plek in Nederland (en veel plekken wereldwijd).

Wij onderhouden ons netwerk met eigen routers. Het fysieke glasvezelnetwerk wordt echter onderhouden door de onderliggende carrier. Meer hierover lees je op onze Wholesale pagina.

Meer tips nodig? Lees onze artikel “Tips bij het kiezen van een zakelijk glasvezel aanbieder

De benodigde bandbreedte verschilt per bedrijf. Onze specialisten kunnen u daar telefonisch over adviseren. Van de Nederlandse bedrijven met meer dan 20 werknemers had in 2020 ongeveer ¾ een internetaansluiting van tussen de 100-500 Mbs of nog sneller. Over het algemeen is het ook zo dat hoe groter het bedrijf is, hoe sneller de internetverbinding is die gebruikt wordt. Met snelheden van tot wel 100 Gbps bent u bij DataWeb altijd op het juiste adres.

Wat zou zakelijk glasvezel kosten voor mijn bedrijf? Dat is een vraag die we dagelijks beantwoorden. DataWeb is gespecialiseerd in maatwerkoplossingen. Daarom is het zonder vooronderzoek erg lastig om een inschatting te maken van de kosten voor een glasvezelverbinding. De kosten zijn namelijk onder andere afhankelijk van:

 • De graafafstand: wat is de afstand t.o.v. de dichtstbijzijnde handhole/mainhole?
 • De contractduur
 • Huur van de vezel (toegang tot het netwerk)
 • Gewenste snelheid van de internetverbinding (bandbreedte)
 • Het aantal externe IPv4 adressen
 • De keuze van de router
 • SLA en de gewenste garanties
 • Eventuele aanvullende diensten die u wilt afnemen.

Als u bovenstaande punten leest, heeft u direct antwoord op de vraag “Waarom is zakelijk glasvezel zo duur?”. Zodra we meer weten over bovenstaande zaken kunnen we een voorstel op maat maken. Zo weet u zeker dat de verbinding voldoet aan uw wensen.

Meer informatie over de eenmalige en maandelijkse kosten van zakelijk glasvezel lees je op onze zakelijk glasvezel kosten pagina.

Verbinding Glasvezel
Vaste IP-adressen Ja
Extra IP-adressen mogelijk Ja, op aanvraag (conform RIPE NCC)
Beschikbaarheid SLA van 99,9%
Overboekingsfactor 1 op 1 (Non-Overbooked)

De voordelen van zakelijk glasvezel zijn enorm. Dat u de beschikking krijgt over razendsnel en betrouwbaar internet is bekend, maar glasvezel voor bedrijven kent nog meer voordelen. Een DataWeb glasvezelverbinding biedt de oplossing voor bedrijven, overheden, scholengroepen en andere instellingen, die hoge garanties op uptime of meer bandbreedte nodig hebben dan de huidige verbinding maximaal kan leveren en kenmerkt zich door de hoogst mogelijke garanties:

 • Snelheden van 10 Mbit/s t/m 100 Gbit/s
 • Gegarandeerde bandbreedte
 • Standaard vaste IP-adressen
 • Eigen IP-(internet)verkeer
 • Beschikbaarheid van 99,9%
 • Symmetrische up- en downloadsnelheid
 • Flexibel en schaalbaar
 • 24/7 support bij verstoringen

Voor heel veel sectoren is een stabiele internetverbinding een absolute must-have. Deze sectoren erkennen het belang van een betrouwbare leveranciers en kiezen daarom vaak voor DataWeb. Bedrijven in de grootte van MKB tot multinationals en alles daartussen worden al jarenlang door ons ontzorgt. Bekijk klantcases van klanten uit: Logistiek, Industrie, Zakelijke dienstverlening, Overheid, Bouw, Onderwijs, Gezondheidszorg en Retail.

heeft u een vraag? neem contact op
bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
elke werkdag bereikbaar Start chat
plan een Adviesgesprek