Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

TECHNISCHE GEGEVENS EN UITLEG DATAWEB SHARED HOSTING

Technische specificaties:

Operation system

Ubuntu 14.04.2 LTS

Perl 5.18.2
Apache Webserver 2.4.7
PHP 5.5.9
Curl support 7.35.0
GD Support 2.1.1
MySQL 5.5.47
PhpMyAdmin (voor beheer) 4:4.0.10
Session Support

Bestanden, zoals plaatjes (.gif,.jpg) en html/php pagina’s, kunnen worden geplaatst met FTP, wat staat voor File Transfer Protocol (FTP). In veel ontwerpprogramma’s is deze mogelijkheid ingebouwd en zijn er ook losse FTP programma’s.
Zorg ervoor dat bestanden die tekst bevatten, zoals html pagina’s (.html of .php) en platte tekst (.txt) worden verstuurd met de ASCII transfermode. Dit is vaak in de instellingen te regelen. Plaatjes kunnen “binair” worden verstuurd. Veelal doet een FTP programma dit al automatisch.

In het scherm waarin er “gekeken” kan worden op de server van DataWeb waar uw website staat ziet u diverse mappen of directories. In het mapje web/ plaatst u uw bestanden die zichtbaar moeten zijn voor het internet. Het mapje divers/ kunt u gebruiken voor het opslaan van bestanden die niet zichtbaar hoeven te zijn. De map passwd/ kunt u gebruiken om wachtwoord bestanden in op te slaan voor gebruik in .htaccess (zie hieronder) bestanden. Het is verstandig deze altijd buiten de “website root” (map web/) neer te zetten zodat ze nooit in de browser op te roepen zijn.

Bestands- namen en extensies

Gebruik GEEN spaties in bestandsnamen. Dit is vaak niet compatable met bepaalde browsers.
De server ziet automatisch om wat voor bestand het gaat als u de juiste extensie gebruikt:

extensie intepretatie door de webserver
.htm Pagina’s met HTML opmaakcodes
.html Pagina’s met HTML opmaakcodes
.php Pagina’s met PHP codes
.php4 Pagina’s met PHP codes
.shtml Pagina’s met HTML opmaakcodes en Server Side Includes

SSH

U kunt met FTP bestanden plaatsen, maar om even wat te doen “met de hand” is het inloggen op de website zelf vaak handiger. Voor professionals die met het Unix besturingssysteem kunnen werken is er de mogelijkheid om op de webserver in te loggen met SSH. SSH is een beveiligde terminal verbinding die u met een SSH programma kunt opzetten. Dit kunt u doen met programma’s zoals Putty.

U logt in met de gegevens die u ook voor FTP hebt ontvangen. Wanneer u een verbinding hebt dan kunt u gebruik maken van een aantal commando’s die in de Unix/Linux wereld bekend zijn. Het commando vi is wel de bekendste, hiermee opent u vim, een texteditor waarmee u bestanden kunt aanpassen. Meer informatie over vi vindt u hier. Als alternatieve texteditor is ook pico te gebruiken.

Speciale functies door de webserver laten uitvoeren

U kunt wanneer een bezoeker in een bepaalde directory terecht komt de webserver bepaalde functies laten uitvoeren. Bijvoorbeeld het adres in de adresbalk veranderen of een inlognaam en wachtwoord vragen via een pop-up. Dit doet u met behulp van een .htaccess bestand die u in de desbetreffende directory plaatst. U kunt hiermee ook bijvoorbeeld naar een pagina laten verwijzen als een bepaalde pagina niet is gevonden. Er is een makkelijke site waarmee een .htaccess bestand gemaakt kan worden, kijk daarvoor hier. Kijk voor meer informatie bij Apache.org. Werkt een bepaalde functie niet, mail dan naar helpdesk@dataweb.nl.

ZAKELIJKE INTERNETOPLOSSINGEN

ONZE VERBINDINGEN

heeft u een vraag? neem contact op
bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
elke werkdag bereikbaar Start chat
plan een Adviesgesprek