Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Huurlijn providers

Welke huurlijn providers zijn er in Nederland?

In dit artikel lees je wat de mogelijkheden tegenwoordig nog zijn.

Wat is een huurlijn?

Een huurlijn is een begrip uit de tijd dat het Internet net ontstond. Een huurlijn is een vaste verbinding die gehuurd wordt van een provider. Van oudsher leverde alleen KPN telecom die verbindingen. Een huurlijn is eigenlijk een permanente verbinding met een vaste bandbreedte tegen een vast tarief. Die toen veel werd gebruikt om verbindingen te leggen tussen kantoren.

Een moderne huurlijn

mpls-netwerkHuurlijnen bestaan nog steeds, maar worden niet meer zo genoemd. Feitelijk “huur” je tegenwoordig namelijk elke verbinding. Eigenlijk bieden alle internetproviders moderne huurlijnen aan. Ze noemen het alleen:

De snelheid van deze verbindingen kan oplopen tot 10 Gbit/s up- en download. Dat is wel iets anders dan de 64 Kb/s die begin 2000 werd aangeboden.

Bovendien zijn de tarieven iets dragelijker geworden. Begin 2000 betaalde je al snel € 2.500 voor een huurlijn…

VoIP huurlijn?

Soms wordt de term huurlijn nog wel gebruikt om VoIP telefonie aan te duiden. Als u daarnaar opzoek bent, dan verwijzen we u graag door naar Google…

Meer weten over zakelijk internet?

Bent u nu opzoek naar een stabiele zakelijke internetverbinding met een persoonlijke en goed geïnformeerde klantenservice? Neem dan eens contact op met DataWeb.

Bellen kan op 070-3819218 of mail naar sales@dataweb.nl

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

VolkerWessels
Leeuwendaal
VolkerRail
Udens College
O’Neill Europa
Enver
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek