Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

Het nut van goed zakelijk internet: drie branches uitgelicht

Zakelijk internet: organisaties zijn er compleet afhankelijk van geworden. Maar daarmee neemt ook de schade of overlast toe wanneer het internet uitvalt of door een andere oorzaak ineens onbruikbaar wordt. We lichten drie branches uit waarbij betrouwbaar zakelijk internet van vitaal belang is.

zakelijk internet retail

Branche 1: De sleutel tot succes in de retail sector

De hoge verwachtingen van consumenten en de behoefte van retailers om hieraan te voldoen, liggen ten grondslag aan continue ontwikkelingen in de detailhandel. Consumenten verwachten tegenwoordig dat ze op elk moment kunnen betalen met hun pinpas. Dat er gratis Wi-Fi in de winkels wordt aangeboden. Dat het voorraadsysteem gekoppeld is aan zowel de website als de fysieke winkel, zodat de actuele voorraad altijd bekend is. En dat de winkel dezelfde ‘look & feel’ heeft als de webshop. De zogeheten ‘omnichannel’-aanpak is de nieuwe norm geworden.

Bovengenoemde technologische innovaties hebben allemaal één ding gemeen: zij leunen zwaar op connectiviteit. Juist daarom is het verstandig om als retailer een hoogwaardig digitaal fundament te hebben. Het liefst eentje die rekening houdt met zowel de huidige behoeften als de toekomstige digitale ontwikkelingen. Want is er even géén verbinding? Dan heeft dit enorm veel negatieve gevolgen:

 • Alle bedrijfsprocessen worden tijdelijk onderbroken;
 • Pintransacties kunnen niet worden uitgevoerd;
 • Het voorraadbeheersysteem functioneert niet meer;
 • Data kan niet meer verstuurd worden naar andere vestigingen;
 • De webshop is niet meer bereikbaar;
 • De winkel is telefonisch niet meer bereikbaar;
 • De alarminstallatie ligt eruit.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de omzetdaling, reputatieschade en hoge herstelkosten die hieruit voortvloeien…

zakelijk internet logistiek

Branche 2: Slimme logistiek vereist een slim netwerk

Ook in de sterk concurrerende markt van de logistiek en transport is het essentieel om te blijven innoveren. Dankzij het internet kunnen goederen op ieder uur van de dag, op ieder moment van de week worden besteld. Het logistieke proces moet hier optimaal voor ingericht zijn, om zo efficiënt en mogelijk van A naar B te komen.

Data over laden en lossen, de locatie van goederen, oponthoud, voorraden, levertijden, status van voertuigen: idealiter is deze informatie overal, op elk apparaat beschikbaar. Onverwachte uitval van de netwerkverbinding heeft vervelende consequenties en heeft direct gevolgen voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Wanneer het systeem niet werkt, weet men simpelweg niet waar een pakket of vrachtwagen is en ontstaat er een breuk in de keten. Systemen waar deze informatie in opgeslagen staat, moeten dan ook te allen tijde optimaal te benaderen zijn.

zakelijk internet logistiek

Branche 3: De basis voor modern onderwijs

De onderwijssector profiteert op verschillende manieren van de inzet van ICT. Niet alleen om hun eigen processen te verbeteren, maar ook voor beter onderwijs. ICT stelt het onderwijs in staat om nog sneller aan te sluiten op de actualiteiten van de dag én de belevingswereld van de leerlingen.

De voortgaande digitalisering in het onderwijs is goed terug te zien in de uitbreiding van het aanbod digitale leermiddelen. Dit komt zowel de toegankelijkheid van het materiaal als de actualiteit ervan ten goede. En met de juiste software is gepersonaliseerd leren mogelijk voor grote groepen leerlingen, net als het digitaal afnemen van toetsen en examens. Maar ICT in een schoolomgeving gaat ook over het klassikaal bekijken van een online documentaire of het hebben van een centraal leerlingvolgsysteem.

Een goed functionerende zakelijke internetverbinding is de basis voor dit moderne onderwijs. Immers, niets is zo vervelend als

 • Niet werkende onderwijssystemen;
 • Haperende video’s;
 • Elektronische kluisjes die niet meer opengaan;
 • Het niet kunnen afnemen van digitale toetsen en examens;
 • Een lek in de beveiliging van het leerlingvolgsysteem.

 

Tip: Volgens de VO-raad vormen DDoS-aanvallen de grootste bedreiging in het onderwijs. Vrijwel dagelijks melden scholen dat hun netwerken als gevolg van een DDoS-aanval één of meerdere dagen platliggen. Benieuwd wat de gevolgen zijn en wat je ertegen kunt doen? Lees dan dit artikel: DDoS-aanvallen op school.

 

Zakelijk internet voor nu en in de toekomst

Is uw bedrijf ook afhankelijk van goed werkend zakelijk internet? DataWeb levert verbindingen tot wel 100 Gbit/s met de hoogst mogelijke garanties, zoals 99,9% uptime en zonder overboeking. Als de kleinste van de grote spelers op de internetmarkt, bieden wij oplossingen op maat die u bij andere providers niet treft – alles om uw continuïteit te waarborgen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf of even sparren met onze experts? Neem contact op via sales@dataweb.nl of bel 070 381 92 18.

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

Croonwolter&dros | TBI
De Zonnebloem
Knauf
Delaware
GLS
DC Klinieken
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek