Specialist in zakelijk glasvezel
99,9% uptime garantie 99,9% uptime garantie
Gegarandeerde bandbreedte Gegarandeerde bandbreedte
24/7 support bij verstoringen 24/7 support bij verstoringen

5 Misverstanden over zakelijk glasvezel

Er zijn enkele veelvoorkomende misverstanden over zakelijk glasvezel. Het is zonde als je daarom de verkeerde internetverbinding kiest. In dit artikel vind je deze misverstanden en lees je waarom het misverstanden zijn.

Hieronder vind je enkele van de grootste misverstanden die over zakelijk glasvezel:

 1. Hoge kosten: Een veelvoorkomend misverstand is dat zakelijk glasvezel buitensporig duur is. Ten opzicht van andere type verbindingen biedt glasvezel hogere snelheden, betrouwbaarheid en schaalbaarheid, wat resulteert in lagere operationele kosten en een hogere efficiëntie voor bedrijven.
 2. Alleen geschikt voor grote bedrijven: Er is een wijdverspreid idee dat zakelijk glasvezel alleen geschikt is voor grote bedrijven. In werkelijkheid is glasvezel echter beschikbaar voor bedrijven van elke omvang. Het werkt namelijk hetzelfde als koper of ADSL, dus qua installatie en randapparatuur heb je geen andere zaken nodig.
 3. Beperkte beschikbaarheid: Veel mensen denken dat zakelijk glasvezel beperkt beschikbaar is en alleen in stedelijke gebieden beschikbaar is. Hoewel de beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van de locatie, is glasvezel in toenemende mate beschikbaar in zowel stedelijke als landelijke gebieden. 80,2% van de bedrijven ligt binnen 150 meter van bestaand glasvezelnetwerk (FCA, 2020), dus beschikbaar is het zeker. De uitrol van glasvezelnetwerken blijft groeien, waardoor steeds meer bedrijven toegang hebben tot glasvezelverbindingen. Daarbij geldt “DataWeb levert altijd, en overal”.
 4. Moeilijke installatie en onderhoud: De installatie en het onderhoud van zakelijk glasvezel kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Ten minste dat denken mensen. In werkelijkheid wordt de installatie uitgevoerd door getrainde professionals en kan deze meestal snel en efficiënt worden voltooid. Bovendien vereist glasvezel doorgaans minder onderhoud dan andere verbindingen vanwege de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het glasvezelmateriaal. DataWeb draagt hier zo onzichtbaar mogelijk zorg voor.
 5. Geen significante voordelen voor bedrijven: Ten slotte is er het misverstand dat zakelijk glasvezel geen significante voordelen biedt ten opzichte van andere verbindingen. In werkelijkheid biedt glasvezel hogere snelheden, lagere latency en hogere capaciteit, waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken, sneller kunnen communiceren en betere toegang hebben tot cloudservices, videoconferenties en andere online toepassingen. Bovendien wordt op glasvezel de hoogste beschikbaarheidsgarantie aangeboden. Waardoor je minder last hebt van storingen.

Kortom, niets staat je in de weg om over te stappen op zakelijk glasvezel. Bekijk de pagina of doe direct de postcodecheck om te zien of het beschikbaar is op je eigen postcode.

Over: Rico Wisman

Bio: Sinds 1994 ben ik als manager werkzaam bij DataWeb, onafhankelijke Internet Service Provider (ISP). DataWeb is een flexibele organisatie met korte lijnen die sinds 1994 actief is in de zakelijke markt. DataWeb kan zich daarom met recht tot één van de eerste internetproviders van Nederland rekenen. Kenmerkend voor mijn werk bij DataWeb is de specialisatie in datacommunicatie. Dit resulteert in een uitgebreid en gevarieerd portfolio met een breed scala aan bedrijven, overheden en non-profitinstellingen.

Heerema
Enver
Nederlands Dagblad
Nutricia
O’Neill Europa
VolkerWessels
Doe de Postcode Check

Bekijk de mogelijkheden op jullie bedrijfslocatie  Leveren we op jullie locatie?
  heeft u een vraag? neem contact op
  bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
  e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
  elke werkdag bereikbaar Start chat
  plan een Adviesgesprek