Redundantie

Een Redundante-aansluiting is een aansluiting die met minstens twee glasvezelkabels via verschillende trajecten wordt gerealiseerd.

Twee aansluitingen

Het doel hiervan is om de beschikbaarheid van de aansluiting, en de dienstverlening die daarover plaats vindt, te verhogen. Als er bijvoorbeeld één kabel wordt beschadigd kan alle dienstverlening via de tweede kabel blijven doorgaan.

Redundant internet - Redundantie voor bedrijven waarbij verbindingsuitval onacceptabel is.

  • Redundantie tussen de opstappunten
    Redundantie zorgt voor een hogere beschikbaarheid van een DataWeb-aansluiting. Daarom is het goed te weten dat het DataWeb-netwerk voor het overgrote deel redundant is uitgevoerd tussen onze apparatuur op de verschillende opstappunten naar de klantlocatie. Dit betekent dat als er een storing op een glasvezelkabel tussen onze apparatuur optreedt, in de meeste gevallen al het verkeer over de getroffen verbinding omgeleid kan worden via een tweede redundante verbinding. Hierdoor merken onze klanten weinig tot niets van eventuele storingen.

    Redundantie naar klantlocatie
    De DataWeb Ethernet over Glasvezel-verbindingen van het netwerk naar een klantlocaties toe zijn standaard niet redundant. Is het mogelijk dat een bedrijfsvestiging toch redundant aangesloten wordt? Jazeker, dit is mogelijk. Uw organisatie betaalt dan wel de kosten voor twee glasvezelverbindingen. Dit moeten dan ook twee glasvezelverbindingen zijn die niet via hetzelfde traject en buizen onder de grond lopen, anders kan een graafmachine immers met één actie beide kabels beschadigen. Hierbij worden de glasvezels op verschillende punten het pand binnengebracht en hebt u tevens de keuze om de bijbehorende CPE’s dubbel uitgevoerd te krijgen. Het hierbij horende kostenaspect doet men vaak besluiten om voor Back-up te kiezen. Bovendien wordt bij Back-up gebruik gemaakt van verschillende verbindingen van verschillende netwerken.

DataWeb Redundantie is maatwerk. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Referenties
Postcode check

Doe nu onze postcode check & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

© 1994 - 2017 DataWeb B.V.

Navigatie