Back-up / automatische fall over

Een internetverbinding is voor de bedrijfsvoering belangrijk. De communicatie via e-mail en/ of met digitale (order)systemen zijn onmisbaar voor bedrijfsprocessen. Eventuele uitval van de internetverbinding is daarom onacceptabel.

Back-upverbinding

DataWeb heeft hiervoor een redundantie mogelijkheid ontworpen, om de ‘uptime’ van de internetverbinding te vergroten. Dit gebeurt door middel van een back-uplijn naast uw hoofdverbinding.

  • Afbeelding redundantie - hoofdverbinding actief zonder storing.Afbeelding redundantie - Hoofdverbinding is uitgevallen waardoor de verbinding automatisch is overgeschakeld naar de back-up verbinding back-up-verbinding met behoud van hetzelfde vaste IP-adres.
  • Mocht de hoofdverbinding onverhoopt uitvallen, dan schakelt de geavanceerde technologie volledig automatisch over op de back-upverbinding met behoud van dezelfde vaste IP-adressen!

    De back-uplijn wordt veelal geleverd op basis van een goedkopere DSL-verbinding. Deze heeft weliswaar een lagere snelheid dan de hoofdverbinding, maar is voor tijdelijk gebruik zeer geschikt. Bovendien is deze lijn indien technisch mogelijk op een ander netwerk aangesloten dan uw hoofdverbinding (bijvoorbeeld KPN, BBNed of Tele2), waardoor er sprake is van een spreiding van risico.

    Het unieke van deze geavanceerde technologie is, dat mocht de hoofdverbinding niet goed werken, deze volledig automatisch overschakelt naar de back-upverbinding. De back-upverbinding blijft hierbij gebruik maken van de dezelfde vaste IP-adressen als die van de hoofdverbinding. De bedrijfsvoering kan hierdoor ongestoord voortgezet worden.

DataWeb Back-up is maatwerk. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Referenties
Postcode check

Doe nu onze postcode check & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

© 1994 - 2017 DataWeb B.V.

Navigatie