Virtual Routing and Forwarding (VRF)

Virtual Routing and Forwarding is een techniek die het mogelijk maakt om op hetzelfde moment meerdere instanties van een routeringstabel in dezelfde router actief te laten zijn. Hierdoor wordt het mogelijk om netwerkpaden te segmenteren zonder hiervoor verschillende routers aan te schaffen. VRF verbetert de beveiliging van het netwerk, omdat het verkeer automatisch wordt gescheiden. DataWeb maakt gebruik van deze techniek om afzonderlijke VPNs te realiseren voor haar klanten.

Eenvoudige tot volledige implementatie

VRF kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd. Afhankelijk van het gewenste resultaat, bepaalt DataWeb in welke mate VRF geïmplementeerd zal worden.

Bij een eenvoudige implementatie acteert elke router in het netwerk als een punt-punt verbinding. Deze verbinding is eenvoudig om te implementeren en is daarom geschikt voor midden- en kleinbedrijf. Echter, het is niet schaalbaar en daarom minder geschikt voor het grootbedrijf.

Bij een volledige implementatie wordt gebruik gemaakt van IP-VPN (of MPLS) netwerken. Het kern netwerk is daarbij verantwoordelijk voor het versturen van de data tussen VRF instanties op de hoekpunten van het netwerk. DataWeb heeft uitgebreide ervaring met de implementatie van dergelijke technieken en denkt mee met de klant om deze zo optimaal mogelijk in te zetten.

DataWeb denkt mee voor de beste oplossing

Bent u zich aan het oriënteren op VRF of een IP-VPN/MPLS oplossing? DataWeb denkt graag met u mee.

Vraag een offerte aan of bel ons op 070 381 9218
Vraag informatie aan

Referenties
Postcode check

Doe nu onze postcode check & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

© 1994 - 2017 DataWeb B.V.

Navigatie
[contact-form-7 id="18941" title="Bellen popup"]