Glasvezelverbinding Respect Zorggroep Scheveningen

Glasvezel verbinding glasvezelaanbieder ScheveningenDataWeb heeft aan RESPECT Zorggroep Scheveningen een DataWeb VPN-maatwerkoplossing geleverd. Hiervoor werd op de hoofdlocatie een DataWeb Zakelijk glasvezel verbinding gerealiseerd. DataWeb koppelt hiermee eveneens drie DataWeb ADSL-verbindingen tot één volledig gesloten netwerk, zonder tussenkomst van het internet.

Hiervoor wordt de glasvezel middels speciale apparatuur onderverdeeld in twee gescheiden VLAN’s, te weten: één VLAN voor het volledig gesloten dataverkeer met de verschillende vestigingen en één VLAN voor het internetverkeer.

Hieronder treft u een aantal foto’s van de realisatie van de glasvezelverbinding ten behoeve de hoofdlocatie van RESPECT Zorggroep in Scheveningen:

 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 1
  1 De graafwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Op de achtergrond is de haspelwagen te zijn met daarop de nog lege (oranje) 40 mm HDPE-buis. Op de voorgrond ligt de al afgerolde HDPE-buis klaar om ingegraven te worden.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 2
  2 De werklieden zijn druk bezig met het uitrollen van de benodigde, nu nog lege, HDPE-buizen.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 3
  3 Gestaag vordert het glasvezeltracé.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 4
  4 Op deze foto is duidelijk de inmiddels bijna dichtgegooide geul te zien waaronder de HDPE-buizen ingegraven liggen. Alvorens men de gegraven geul met HDPE-buis helemaal dichtgooit, wordt ongeveer 30 cm onder het oppervlak een groen lint uitgerold met opdruk “LET OP GLASVEZELKABEL”. Deze dient als extra waarschuwingsmarkering bij eventuele toekomstige (bouw)graafwerkzaamheden.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 5
  5 Het gehele graaftraject voor de aansluiting van glasvezel is nu klaar, de nog openliggende bestrating kan gedicht worden. De rol met opdruk “LET OP GLASVEZELKABEL” ligt nog naast de kruiwagen.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 6
  6 Het benodigde glasvezeltracé ligt nu ingegraven en al tot aan de buitenmuur van de klantlocatie. Tijdens de eerder uitgevoerde site-survey is gebleken dat de beste manier om bij de klantlocatie binnen te komen middels een precisieboring in de buitengevel onder het trottoir is.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 7
  7 De hiervoor benodigde watergekoelde diamantboor is inmiddels gearriveerd.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 8
  8 Het inmiddels geboorde gat in de buitenmuur vanuit de binnenkant van het pand gezien.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 9
  9 De HDPE-buizen worden door het geboorde gat in de buitenmuur het pand binnengevoerd.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 10
  10 De Roxtec-afdichting verzorgt de volledig water, gas-, zand- en stofdichte afsluiting tussen de buitenmuur en de doorgevoerde HDPE-buis.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 11
  11 De volledig afgemonteerde Roxtec-afdichting.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Scheveningen foto 12
  12 Vanuit de wijkcentrale en/of tussenliggende Main-/handholes wordt de Fiber Optic Duct Cable door de HDPE-buis bij de klantlocatie “binnengeblazen”. Doorgaans komt de HDPE-buis ter hoogte van de meterkast door de gevel bij de klantlocatie binnen. In alle andere gevallen zal dit afhangen van de richting waar vanuit het glasvezeltraject het pand nadert. Dit wordt overigens al bekend gemaakt tijdens de eerder verrichtte Site-Survey. De Fiber Optic Duct Cable die in de HDPE-buis de klantlocatie binnenkomt wordt vervolgens in het pand doorgeleid naar het juiste punt waar het afgemonteerd moet worden, doorgaans is dit de patch-/serverruimte. Daar wordt de Fiber Optic Duct Cable in een zogenoemde Fiber Splice Box, ofwel Laslade, gespliced en gelast tot het juiste aantal benodigde glasvezels. De hiervoor gebruikte glasvezels worden opgeslagen in een Vezelregistratieprogramma. De Laslade heeft de 19″ afmeting waardoor het gemakkelijk in een bestaand 19″ rack opgehangen kan worden. Op deze foto is de geopende 19″ Laslade te zien. Vanuit de Laslade vertrekken vervolgens één of meerdere Fiber Patchkabels naar de speciale Ethernet-glasvezelapparatuur. Op deze Ethernet-glasvezelapparatuur zit vervolgens de RJ-45 interface(s).
Referenties
Postcode check

Doe nu onze postcode check & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

© 1994 - 2017 DataWeb B.V.

Navigatie