Zakelijk glasvezel verbinding Direct Wonen Den Haag

Zakelijk glasvezel verbinding Den HaagDataWeb heeft aan Direct Wonen, Nederlands grootste verhuurmakelaar en inmiddels beursgenoteerd, een DataWeb VPN-maatwerkoplossing geleverd. Hiervoor werd de Ethernet-over-Glasvezel verbinding op de hoofdlocatie van Direct Wonen met de reeds geleverde Ethernet-over-Koper oplossingen in Den Haag en Rotterdam – inclusief datacenter – samengevouwen tot één VPN-toepassing. DataWeb koppelt hiermee eveneens alle DSL-verbindingen van de 26 Direct Wonen-vestigingen door heel Nederland tot één volledig gesloten netwerk, zonder tussenkomst van het internet.

Om dit alles te kunnen realiseren moest voor de glasvezelverbinding op de hoofdlocatie een horizontaal gestuurde grondboring (Horizontal Directional Drilling, afgekort: H.D.D.) uitgevoerd worden onder de tram- en autoweg door. Het extra speciale aan deze precisieboring is dat hiervoor een speciale boorkop gebruikt moest worden die ongevoelig is voor het storende magnetische veld van de bovenleidingen, hangend boven de trambaan.

Meer over zakelijk glasvezel in Dan Haag.

 

Hieronder treft u een aantal foto’s van de realisatie van de glasvezelverbinding voor Direct Wonen in Den Haag:

 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 1
  1 In het vroege ochtendgloren is het boorbedrijf, gespecialiseerd in horizontaal gestuurde grondboringen (H.D.D.), gearriveerd en druk bezig met de nodige voorbereidingen. Zo ook het mengen van voldoende kleiachtige substantie, welke men nodig heeft tijdens de boorwerkzaamheden.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 2
  2 Boormachine wordt van de trailer afgereden en startklaar gemaakt. De boormachine is op afstand bestuurbaar en kan zelfstandig middels rupsbanden naar de boorpositie gereden worden.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 3
  3 De eerste “schop” gaat in de grond. Het benodigde boorgat voor de boormachine wordt gegraven. Hier vanuit zal de precisieboring uitgevoerd gaan worden, het “Startgat” genaamd.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 4
  4 Ook de voorbereidende graafwerkzaamheden dienen met de grootste zorgvuldigheid en voorzichtigheid uitgevoerd te worden. Op deze foto zijn goed de fel oranje gekleurde markeringsplaten te zien welke waarschuwen voor de hieronder liggende hoogspanningskabel.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 5
  5 Het Startgat is klaar.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 6
  6 De boormachine wordt in positie gebracht. Op deze foto zijn ook mooi de flexibele boorbuizen te zien, met elk een lengte van 3 meter, welke automatisch door de boormachine achter elkaar geschroefd worden tot één lange boorlengte.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 7
  7 Ondertussen wordt de speciale boorkop (linksonder) middels een rolmaat gekalibreerd en geconfigureerd met de benodigde Drillguide/-tracer (het staande apparaat). Dit apparaat volgt de boorkop – en zijn omwentelingen, stijg-/daalhoek etc. – gedurende de boring door de grond. Het speciale aan deze boorkop is dat deze ongevoelig is voor het storende magnetische veld van de bovenleidingen, hangend boven de trambaan. Hierdoor wordt het contact tussen de boorkop en de Drillguide/-tracer niet verstoord.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 8
  8 “The Crime Scene…”
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 9
  9 Hier is de overkant te zien met het “Eindgat” waar naartoe geboord moet gaan worden. Om deze route is het allemaal te doen: een druk verkeerskruispunt, inclusief dito tramweg.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 10
  10
  Inmiddels is men begonnen met de graafwerkzaamheden van het “Eindgat”.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 11
  11 Tijdens de voorbereidingen van, en tijdens de uitvoering van de boorwerkzaamheden, is een uitgebreide en detailleerde kaart onontbeerlijk. Hierop staan alle buizen, plan van aanpak, reeds aanwezige glasvezels, stroomkabels en leidingen, inclusief de bijbehorende dieptes…
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 12
  12 …zo ook de diepe stadsriolering waar men onderdoor moet (!) …
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 13
  13 De speciale boorkop daalt langzaam het gegraven Startgat in. Op deze foto is eveneens de plaat op de boorkop te zien, welke tevens als een soort roer dient waarmee men als het ware door de grond heen stuurt. Een combinatie van duwen en draaien zorgt ervoor dat de boorkop zijn eindbestemming nadert.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 14
  14 Centimeter voor centimeter verdwijnt de boorkop in de grond. Tijdens het boren spuit onder hoge druk de kleiachtige substantie uit de boorkop. Dit gebeurd om de boorgang te vergemakkelijken en het boorgat te verstevigen. Dit zorgt er ook voor dat het boorgat niet snel instort bij het later “terugtrekken” van de boor.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 15
  15 Tijdens de boorwerkzaamheden stroomt het gat van het start- en eindpunt vol. Een boer komt langs met een giertank en zuigt deze leeg waarna het over het land verspreid wordt als bodemverbetering.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 16
  16 Het boorproces is inmiddels in volle gang. Ondertussen is de HTM bezig met het schoonspuiten van de tramrails, dit staat overigens los van de booractiviteiten.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 17
  17 De voortgang van de boring wordt middels de Drillguide/-tracer centimeter voor centimeter gevolgd en genoteerd. Tijdens deze booractiviteiten wordt intensief contact onderhouden met de machinist van de boormachine. Allerlei aanwijzingen en meldingen passeren over en weer de revue.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 18
  18 De boorkop heeft inmiddels de overkant bereikt en is verwisseld door een Reverse-boorkop. Nu begint het “terugtrekken” van de boor. Dit is te vergelijken met het gebruik van een trekkabel door de Elektricien waarmee een kabel door de leiding getrokken wordt. Aan deze Reverse-boorkop zit de door te voeren zwarte mantelbuis bevestigd. De Reverse-boorkop zorgt er voor dat tijdens het terugtrekken de doorvoer vergroot wordt naar de omvang van de 111 mm mantelbuis.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 19
  19 Close-up van de Reverse-boorkop met de daaraan bevestigde zwarte mantelbuis.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 20
  20 Tijdens het terugtrekken verdwijnt langzaam maar zeker, centimeter voor centimeter, de mantelbuis in de bodem…
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 21
  21 … en wordt de haspelwagen beetje bij beetje afgerold.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 22
  22 De Reverse-boorkop is heeft inmiddels het Startgat bereikt…
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 23
  23 … nu komt nu ook de “zwarte” mantelbuis tevoorschijn…
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 24
  24 … de laatste meters gaan het gemakkelijkst: gewoon de boormachine naar achteren rijden.
 • Aanleg zakelijke glasvezel verbinding op het glasvezelnetwerk in Den Haag foto 25
  25 Vervolgens wordt een groene 40 mm HDPE-buis door de mantelbuis getrokken. Op deze foto is de nu nog lege centrale wijkkast te zien waar alle in de buurt liggende groene (lege) HDPE-buizen binnenkomen. Dit betreft een nieuwe kast en deze moet nog volledig ingericht worden met benodigde apparatuur. De meest linker buis is de HDPE-buis van het DataWeb-project. De andere zijde van de HDPE-buis komt op de klantlocatie binnen. Vanuit de wijkkastzijde wordt de 96 stuks(96v) glasvezeltube vervolgens bij de klantlocatie “binnengeblazen”.
Referenties
Postcode check

Doe nu onze postcode check & bekijk alle mogelijkheden op uw locatie

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

even geduld..

Even geduld..

Wij controleren uw adres en bekijken de mogelijkheden.

© 1994 - 2017 DataWeb B.V.

Navigatie