DataWeb - Zakelijk netwerk provider
Zakelijke provider<br>sinds 1994 Zakelijke provider
sinds 1994
Gedreven, flexibel<br>en persoonlijk Gedreven, flexibel
en persoonlijk
Levert altijd en overal Levert altijd en overal

Bent u opzoek naar Expressroute connectiviteitsproviders en “peering” locaties?

Lees dan vooral verder. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie waar u op moet letten bij het vinden van een partner en locaties van Microsoft Azure.

Expressroute partner

Waar moet u op letten bij het kiezen van een Expressroute partner? Hieronder zijn drie belangrijke tips te vinden:

  1. Zelfstandig Internet Service Provider

Bij het opzetten van een direct verbinding met Azure is goede kennis van netwerkarchitectuur en moet de Expressroute partner zelf in staat zijn aanpassingen te maken binnen het netwerk.

Wat we veel zien in de markt zijn resellers van grote partijen. Deze resellers hebben geen controle over het netwerk waardoor storingen of aanpassingen in configuratie lastiger zijn door te voeren.

Voor het leggen van de verbinding bent u uiteindelijk afhankelijk van de ISP. Kies daarom voor een zelfstandige ISP die eigen netwerkdiensten levert.

  1. Advies over best-practices

Met Azure Expressroute zijn er drie scenario’s denkbaar qua verbinding.

Als IT manager/architect is het verstandig van te voren na te denken over welk scenario het beste bij u past. Een goede partner kan u hierbij ondersteunen. Ze hebben veel ervaring en kunnen u advies geven over best-practices.

expressroute connectivity models

Bron: Microsoft

  1. Interconnect met verschillende netwerken

Afhankelijk zijn van één netwerkprovider brengt risico’s met zich mee. Daarnaast is vaak niet elke locatie te koppelen. Houdt er daarom rekening mee dat de partner het mogelijk maakt om uw netwerk te koppelen aan het netwerk van verschillende netwerkproviders.

Een interconnect met meerdere grotere netwerkproviders is daarom aan te raden.

Veilige en goedkopere verbinding met Microsoft Azure?

Dataweb biedt de mogelijkheid tot een gesloten verbinding met Microsoft Azure (Expressroute). Sluit het datacenter veilig aan op het interne netwerk.

Azure Expressroute

Microsoft Azure locaties

Microsoft Azure servers staan overal op de wereld. Op elk continent heeft het bedrijf meerdere locaties.

In ons artikel “Waar staan de Microsoft Azure datacenters?” is uitgebreide informatie te vinden over alle locaties.

microsoft-azure-datacenter-locaties

U werkt met AWS en wilt een Direct Connect verbinding met Telecity? Goed nieuws dat is mogelijk.

Over AWS Direct Connect

Met AWS Direct Connect kunt u een gesloten verbinding realiseren tussen Amazon AWS en uw eigen locatie of datacenter. Door te kiezen voor een private verbinding wordt er geen data meer verstuurd over het internet. Hierdoor is de verbinding sneller, betrouwbaarder en veiliger.

Verbinding met Telecity

Telecity heeft een deel van haar datacenters verkocht aan Equinix. De overige datacenters valt tegenwoordig onder Digital Realty. Met elke locatie is een directe gesloten verbinding mogelijk. In theorie hoeft u hier zelf niks voor in te richten. Hetgeen u moet doen, is de juiste gegevens doorgeven. U moet wel weten bij wie u moet zijn en waarop u moet letten.

Veel van onze klanten weten dit niet precies. Daarom verzorgt DataWeb voor hen de aanvraag en het beheer.

Vraag informatie aan

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op of bel op 070-3819218

Vraag informatie aan

Alle informatie die een IT-Manager of IT-Architect moet weten over het Hot Standby Router Protocol (HSRP).

Wat is HSRP?

Het Hot Standby Router Protocol (HSRP) is een netwerk redundantie protocol van Cisco voor het realiseren van een redundant netwerk. Met het protocol wordt automatische failover bewerkstelligt waarbij de router als single point of failure (SPOF) wordt uitgesloten. Deze treedt in werking wanneer één of meerder interfaces op een router, of de gehele router, uitvalt.

Feitelijk vormen twee fysieke routers samen één virtuele router.

“Realiseer bijna 100% netwerk uptime door HSRP te gebruiken” – Cisco

Voorbeeld VRRP-, HSRP-oplossing

HSRP vs VRRP

Veel IT-ers vragen zich af: “Wat is nu het verschil tussen HSRP en VRRP?”. Eigenlijk is er geen verschil tussen HSRP en VRRP.

Het enige verschil is dat de techniek voor HSRP eigendom is van Cisco en VRRP de generieke toepassing is. Cisco claimt de technologie als eerste gepatenteerd te hebben, maar inmiddels wordt VRRP als globale standaard geaccepteerd in de industrie.

BELANGRIJK – HSRP en VRRP zijn niet compatibel met elkaar.

Wat is dan GLBP?

GLBP staat voor Gateway Load Balancing Protocol. Het protocol verzorgt automatische router backup voor IP hosts geconfigureerd met een enkele default gateway. Meerdere first hop routers in het LAN worden gecombineerd om een enkele virtuele first hop IP router aan te bieden. Terwijl ze ondertussen de “IP packet forwarding load” delen.

GLBP

GLBP is bijna gelijk aan HSRP/VRRP. Het enige verschil is dat bij GLBP meerdere routers tegelijk (gateways) worden gebruikt voor de load balancing die hetzelfde virtuele IP adres gebruiken. Bij HSPR/VRRP is er altijd maar één router actief terwijl de rest passief is tot de actieve router uitvalt.

Cisco technical configuration

Het configureren van een Cisco router kan een uitdaging zijn. Cisco biedt hiervoor uitgebreide informatie op haar website:

Omdat dit specialistische kennis is, is het juist configureren een hoofdpijndossier voor veel IT-Managers. Wanneer DataWeb een HSRP of VRRP oplossing verzorgt, verzorgt DataWeb ook de configuratie van de geleverde Cisco hardware.

Niet alle antwoorden online te vinden

Klanten van DataWeb hebben vaak toch nog specifieke technische vragen waarop het antwoord niet gevonden kan worden. Door onze jarenlange ervaring met veel verschillende implementaties wereldwijd, zijn we in staat precies die vragen goed te beantwoorden.

Zelf vragen over HSRP?

Bel ons op 070-3819218 of vul het contactformulier in.

Neem contact op

Alle informatie die een IT-Manager of IT-Architect moet weten over Software Defined WAN.

Download gratis whitepaper

Wat is Software-Defined WAN?

Software-Defined WAN (SD-WAN) is een specifeke toepassing van software defined networking technologie die wordt toegepast op WAN-verbindingen. Hiermee is het voor bedrijven/corporaties eenvoudiger om losse bedrijfslocaties aan te sluiten op het interne netwerk. SD-WAN is hierbij een aanvulling op MPLS waarbij een open internetverbinding kan worden gebruikt om verbinding te maken met het interne netwerk. Zonder dat hierbij extra hardware nodig is.

SD-WAN wordt mainstream technologie volgens Gartner

Gartner heeft SD-WAN vorig jaar bestempeld als netwerktechnologie die zichzelf heeft waargemaakt. Meer dan 6.000 bedrijven maken gebruik van de technologie en ze adviseren bedrijven om de technologie te onderzoeken wanneer WAN randapparatuur vernieuwd gaat worden of wanneer je besluit snel, meer apps in de cloud te gaan gebruiken.

SD wan branche offices gartner prediction

Cisco oplossingen

Cisco is een van de bedrijven met een uitgebreid productportfolio wat aansluit bij SD-WAN. Voordelen die ze zelf noemen zijn:

Cisco biedt verschillende aanvullende oplossingen zoals Meraki SD-WAN en Cisco iWAN waarmee nog meer voordelen te behalen zijn.

Bekijk de infographic van Cisco voor meer info

Download gratis whitepaper

FortiGate

FortiGate is een Cisco alternatief waarmee soortgelijke resultaten behaald kunnen worden.

Op de website is een duidelijk schema te zien over de werking van SD-WAN.

redundant-internet-sdwan-56

Vervangt SD-WAN de traditionele routers?

De traditionele routers lijken volledig vervangen te kunnen worden door SD-WAN oplossingen (bron: Networkworld). Echter, er is nog maar weinig goede SD-WAN apparatuur beschikbaar in de markt. Zowel Cisco als kleinere startups bieden oplossingen, maar ook zij zijn zoekende naar goede, werkbare software en bedrijfsmodellen.

“In potentie kan SD-WAN een besparing van 90% opleveren. Bij internationale uitrol speelt echter ook het managen van meerdere carriers en technologieën.”

Gevolgen voor IT Management

De “next generation” IT Management ziet er drastisch anders uit dankzij de hybride en virtuele oplossingen die beschikbaar komen. Als IT-manager wordt het:

Beheer, overzicht en management van de onderliggende netwerkverbindingen zal vaker extern worden belegd. Met name vanwege de complexiteit en ervaring op eventuele issues op te lossen.

Meer weten?

Meer weten over SD-WAN en de mogelijkheden voor uw netwerk? Mail of bel ons: 070-3819218.

Neem contact op

Cloud Connect is een algemene term die door verschillende bedrijven wordt gebruikt om aan te geven dat het om een directe verbinding met de cloud gaat. Soms betreft het alleen de verbinding (bv. met AWS, Azure en Google of met een private cloud), maar steeds vaker zien we bedrijven/providers cloud connect als “suite” aanbieden. Daarin worden verschillende clouddiensten  gecombineerd zoals:

Bij DataWeb adviseren we bedrijven over de beste oplossing en bieden als onafhankelijke provider directe verbindingen met de cloud aan.

expressroute-connection-overview

Waarom Cloud Connect?

Over het algemeen kiezen bedrijven voor een Cloud Connect verbindingen vanwege:

  1. Veiligheid; Data wordt over een gesloten verbinding verstuurd
  2. Betrouwbaarheid; Cloud verbindingen hebben een lage latency en een hoge SLA
  3. Snelheid; Voor dezelfde prijs, hogere bandbreedte
  4. Schaalbaar; De verbinding kan eenvoudiger met de behoefte meegroeien
  5. Kosten; De kosten per GB zijn lager dan bij een VPN-tunnel over het internet

Google Cloud Connect

google-cloud-platform-logo2-150x150Google Cloud is nog niet enorm populair in Nederland, maar kan wel een belangrijk cloudplatform zijn voor uw bedrijf. Om snel, efficiënt en betrouwbaar in verbinding te staan met Google wordt de Google Cloud Connect aangeraden. Dit is een directe, gesloten verbinding waar onbeperkt data over verstuurd kan worden.

Vraag informatie aan

Connectie met Azure/AWS

Werkt u met Microsoft Azure of Amazon AWS? Ook hier zijn directe gesloten verbindingen voor beschikbaar, respectievelijk Azure Expressroute en AWS Direct Connect. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden.

Verbinding met uw eigen datacenter?

Staan de servers in een ander datacenter? Dan zijn hier ook mogelijkheden voor. DataWeb heeft interconnects met bijna elk datacenter in Nederland. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden!

Vraag informatie aan

 

Bent u CTO, IT architect, ontwikkelaar of onderdeel van een IT team?

Maakt u gebruik van Amazon AWS of wilt u er gebruik van gaan maken?

Lees dan vooral verder.

Het is namelijk belangrijk om van tevoren goed na te denken over de architectuur van het framework.

Hier leest u de belangrijkste tips en vragen die u uw team kunt stellen om de perfecte architectuur op te zetten.

Gratis AWS Resource List

Download AWS Resource List

De vijf pilaren van een goed ontworpen framework

Amazon heeft op basis van haar jarenlange ervaring met cloudoplossingen verschillende best-practices ontwikkeld. Deze zijn in een Framework toegepast wat bestaat uit vijf pilaren:

Bij het ontwerpen van cloudoplossingen maakt u keuzes tussen deze pilaren afhankelijk van de context van uw bedrijfsvoering. Beslissingen in de bedrijfsvoering bepalen uiteindelijk uw prioriteiten bij het ontwerp. U optimaliseert bijvoorbeeld de kosten ten koste van de betrouwbaarheid, of voor kritieke processen optimaliseert u mogelijk de betrouwbaarheid wat ten koste gaat van de kosten. In e-commerce omgevingen beïnvloedt de snelheid en prestatie van het systeem de omzet en klanttevredenheid.

Hieronder leest u hoe u binnen elk van deze pilaren keuzes maakt zonder het succes van het framework te ondermijnen.

 

Veilige en goedkopere verbinding met Amazon AWS?

Dataweb biedt de mogelijkheid tot een gesloten verbinding met Amazon AWS (Direct Connect). Sluit het datacenter veilig aan op het interne netwerk.

Meer informatie over AWS Direct Connect

 

Algemene ontwerpprincipes voor uw architectuur

Voordat we ingaan op de pilaren staan we eerst stil bij een aantal algemene ontwerpprincipes voor uw architectuur die gelden voor elke cloudoplossing.

 

Pilaar van Beveiliging

AWS beveiliging De pilaar van beveiliging omvat het vermogen om informatie, systemen en overige waardevolle zaken te beveiligen terwijl u waarde levert binnen het bedrijf door goed risicomanagement.

 

De belangrijkste vragen die u zich moet stellen zijn:

 

In het whitepaper leest u nog meer best-practices voor deze pilaar. Voor link zie onderaan dit artikel.

 

Pilaar van Betrouwbaarheid

betrouwbaarheid AWSDe pilaar van betrouwbaarheid omvat het vermogen van een systeem om te herstellen na infrastructuur of service onderbrekingen, om dynamisch resources in te schakelen om aan vraag te voldoen en om gevolgen van onderbrekingen te minimaliseren.

De belangrijkste vragen die u zich moet stellen zijn:

running-businesscritical-applications-on-the-aws-cloud-24-1024

 

Pilaar van Prestatie efficiëntie

De pilaar van prestatie efficiëntie focust zich op het efficiënt gebruik van rekenkracht om te voldoen aan de functionele eisen en op het behouden van deze efficiëntie met veranderend gebruik en technologie die zich verder ontwikkelt.

De belangrijkste vragen die u zich moet stellen in het kader van prestatie efficiëntie zijn:

 

Pilaar van Kosten optimalisatie

De pilaar van kosten optimalisatie omvat het continue proces van het verfijnen en verbeteren van een systeem gedurende de gehele levenscyclus. Door hier goed bij stil te staan, bent u zich bewust van de kosten en blijft u continu bezig om optimale bedrijfstoepassingen te ontwikkelen tegen zo laag mogelijke kosten om de “Return on investment” zo hoog mogelijk te krijgen.

De belangrijkste vragen die u zich moet stellen in het kader van kostenoptimalisatie zijn:

 

Pilaar van Operationele perfectie

De pilaar van operationele perfectie omvat operationele activiteiten en procedures die worden gebruik om de productie werkdruk te managen.

De belangrijkste vragen die u zich moet stellen in het kader van operationele perfectie zijn:

 

Alle best-practices en uitgebreide toelichting

Wilt u meer weten over de best-practices en uitgebreide toelichting bij de vragen?

Klik hier en download het van de Amazon website

 

Gratis AWS Resource List?

Dataweb heeft een AWS Resource List gemaakt die onmisbaar is voor elke IT expert. Interesse? Klik op de knop hieronder…

Download AWS Resource List

Amazon Web Services is wereldwijd enorm populair voor verschillende toepassingen.

In dit artikel lees je wat Amazon Web Services precies is en wat de belangrijkste toepassingen zijn.

Wat is Amazon Web Services

Amazon Web Services is feitelijk een enorme doos met flexibele IT-services die via het internet beschikbaar wordt gesteld. Met AWS kan elk bedrijf (van startup tot multinational) gebruik maken van de meest geavanceerde technologieën tegen zeer beperkte kosten. De kosten worden namelijk in rekening gebracht op basis van het verbruik, waardoor er geen grote investeringen vooraf nodig zijn. Dit maakt de Amazon Web Services enorm schaalbaar.

Gratis AWS Resource List?

Dataweb heeft een AWS Resource List gemaakt die onmisbaar is voor elke IT expert. Interesse? Klik op de knop hieronder…

Download AWS Resource List

Vier belangrijkste toepassingen

Amazon AWS is voor bijna elke toepassing geschikt. Maar er is een aantal toepassingen waarvoor ze het meest worden gebruikt.

 

1.     Datamanagement and analytics

Een belangrijke toepassing is Datamanagement en analytics. In een wereld waarin data als het nieuwe goud wordt gezien, is analyse hiervan steeds belangrijker en waardevoller voor bedrijven.

Big Data

Een populaire term voor de grote hoeveelheid data die beschikbaar is, is big data. Grote hoeveelheden data (duizenden pentabytes) bevatten een schat aan informatie. Maar om deze te analyseren is veel opslag en rekenkracht nodig. AWS biedt deze schaalbaar aan.

Redshift

Met Redshift (en aanverwante producten) wordt het mogelijk om pentabytes eenvoudig in een data warehouse op te slaan voor analyse.

Een ander voorbeeld is van NTT Docomo, een Japanse mobiele telecomprovider. Zij wisten analyses met een factor 10 te versnellen.

https://aws.amazon.com/solutions/case-studies/ntt-docomo-redshift/

 

2. Chat bots voor klantenservice

De hype van de laatste tijd zijn chat bots voor klantenservice. Amazon heeft hiervoor Lex.

Met deze service wordt het mogelijk om elke denkbare communicatietoepassing toe te voegen aan applicaties. Door spraakherkenning en natuurlijk tekstbegrip worden vragen van gebruikers omgezet in acties zonder dat hier menselijk handelen voor nodig is.

Afspraken inplannen

Een mooi voorbeeld is van OhioHealth. Zij zetten Lex in om afspraken in te plannen op verzoek van de klanten.

diagrams_lex_messaging-platform

 

3. Backup en recovery

Onderhoud van IT-systemen is voor middelgrote bedrijven een belangrijke reden om over te stappen naar cloudoplossingen.

De snelheid van ontwikkelingen gaat zo snel dat interne IT-afdelingen het onderhoud niet bij kunnen houden of dat hardware de toenemende vraag niet aankan.

Verhoogde productiviteit

Bij Kempinsky hotels heeft de overgang ervoor gezorgd dat IT eindelijk weer tijd heeft voor de gebruikers. Waardoor er minder frustratie is op de werkvloer en het bedrijf echt vooruit kan kijken.

 

4. Complete enterprise oplossingen

Voor de grotere organisaties biedt Amazon AWS ook volledige cloudoplossingen: native, hybride of private cloud. Alle vormen zijn mogelijk.

Neem bijvoorbeeld Johnson en Johnson. Zij gebruiken inmiddels meer dan 120 applicaties in een hybride cloud, zie video.

 

 

Gratis AWS Resource List?

Dataweb heeft een AWS Resource List gemaakt die onmisbaar is voor elke IT expert. Interesse? Klik op de knop hieronder…

Download AWS Resource List

Een vraag die door veel IT managers wordt gesteld: Waar staan de Microsoft Azure datacenters precies?

Hieronder zijn alle locaties van de servers per regio te vinden.

Download Azure Resource List

Regio’s

In tegenstelling tot Amazon AWS communiceert Microsoft Azure alleen over het aantal datacenters. Volgens de huidige informatie zijn dit er meer dan 100. Deze zijn allemaal verbonden via een wereldwijd dark fiber-netwerk, een van de grootste in de wereld. Zo kan Microsoft de snelheid en veiligheid van de verbinding tussen datacenters garanderen.

In totaal omvat de Microsoft Azure Cloud 14 geografische locaties met in totaal meer dan 100 verschillende datacenters. Waar deze precies staan, is hieronder te vinden.

microsoft-azure-datacenter-locaties

Noord- en Zuid-Amerika

In Noord- en Zuid-Amerika heeft Microsoft negen locaties (regio’s) waar datacenters worden aangeboden. Dat zijn:

Binnenkort worden er voor overheidsinstellingen (ministerie, provincie en gemeente) nog twee datacenters aangeboden.

Veilige en goedkopere verbinding met Microsoft Azure?

Dataweb biedt de mogelijkheid tot een gesloten verbinding met Microsoft Azure (Expressroute). Sluit het datacenter veilig aan op het interne netwerk.

Meer informatie over Azure Expressroute

Europa

In Europa heeft Microsoft zes locaties (regio’s) waar datacenters worden aangeboden. Dat zijn:

Daarnaast staan er nog twee datacenters op de planning voor het komende jaar.

Azië en Oceanië

In Azië en Oceanië heeft Microsoft elf locaties (regio’s) waar datacenters worden aangeboden. Dat zijn:

In Korea staan er nog twee nieuwe datacenter locaties op de planning om toegevoegd te worden.

Complete Azure Resource List?

Alle informatie over Microsoft Azure bij elkaar.

Download Azure Resource List

Redundantie en herstel

global-redundancy-azureAzure-gebruikers kunnen profiteren van een wereldwijd netwerk van datacenters voor beschikbaarheid op een kostenefficiënte manier. Tijdens de aanmelding kunnen twee opties voor gegevensreplicatie worden ingeschakeld.

Met lokaal redundante opslag (LRS, locally redundant storage) worden gegevens lokaal opgeslagen binnen de primaire regio van de gebruikers. Met geografisch redundante opslag (GRS, Geo Redundant Storage) worden gegevens opgeslagen in een secundaire regio op een afstand van meer dan 400 kilometer van de primaire regio maar binnen dezelfde geografie. Lees hier meer over de opties bij Microsoft.

Een vraag die door veel IT managers wordt gesteld: Waar staan de Amazon datacenters precies?

Hieronder zijn alle locaties van de servers per regio te vinden.

Download AWS Resource List

Regio’s en Availability zones

De cloud van Amazon is gebouwd op basis van regio’s en Availability Zones (AZs). Een regio is een fysieke locatie ergens in de wereld waar ze meerdere Availability Zones aanbieden. Availability Zones bestaan uit 1 of meer discrete datacenters. Deze zijn allemaal gebouwd met aparte faciliteiten, redundante stroomtoevoer, netwerkstructuur en verbindingen. Dit allemaal om de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van de diensten te vergroten.

In totaal omvat de AWS Cloud 38 Availability Zones en 14 geografische locaties.

global_infrastructure_amazon-aws-datacenters

West-Amerika (US West)

In West-Amerika (United States) heeft Amazon drie locaties (regio’s) waar datacenters worden aangeboden. Dat zijn:

Elke locatie heeft een eigen aantal “Availability zones”. Hoeveel dit er precies zijn, is hieronder te vinden.

aws-datacenters-noord-amerika_kwv19Oregon (us-west-2)

EC2 Availability Zones: 3

Geopend: 2011

Noord-Californië (us-west-1)

EC2 Availability Zones: 3*

Geopend: 2009

*Nieuwe klanten kunnen toegang krijgen tot vier EC Availability Zones in US Oost (Noord-Virginia) en twee in US West (Noord-Californië)

GovCloud

EC2 Availability Zones: 2

Geopend: 2011

Deze locatie is alleen toegankelijk voor overheidsinstanties.

Complete AWS Resource List?

We hebben een compleet overzicht met handige/waardevolle tools en artikelen bij elkaar gezet

Download AWS Resource List

Oost-Amerika (US Oost)

In Oost-Amerika (United States) heeft Amazon twee locaties (regio’s) waar datacenters worden aangeboden. Dat zijn:

Noord-Viginia (us-east-1)

EC2 Availability Zones: 5*
Geopend: 2006

Ohio (us-east-2)

EC2 Availability Zones: 3
Geopend: 2016

*Nieuwe klanten kunnen toegang krijgen tot vier EC Availability Zones in US Oost (Noord-Virginia) en twee in US West (Noord-Californië)

Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika maar één locatie (regio) waar een datacenter wordt aangeboden. Dit is São Paulo.

São Paulo (sa-east-1)

EC2 Availability Zones: 3

Geopend: 2011

Europa

aws-datacenters-europaIn Europa heeft Amazon twee locaties (regio’s) waar datacenters worden aangeboden. Dat zijn:

Ierland (eu-west-1)

EC2 Availability Zones: 3

Geopend: 2007

Frankfurt (eu-central-1)

EC2 Availability Zones: 2

Geopend: 2014

Azië en Oceanië

aws-datacenters-azieIn Azië heeft Amazon zes locaties (regio’s) waar datacenters worden aangeboden. Hierbij is China meegerekend. Dat zijn:

Singapore

EC2 Availability Zones: 2

Geopend: 2010

Sydney

EC2 Availability Zones: 3

Geopend: 2012

Tokio

EC2 Availability Zones: 3*

Geopend: 2011

*Nieuwe klanten kunnen toegang krijgen tot maximaal twee EC2 Availability Zones in Tokio.

Seoul

EC2 Availability Zones: 2

Geopend: 2016

Mumbai

EC2 Availability Zones: 2

Geopend: 2016

China

EC2 Availability Zones: 2

Veilige en goedkopere verbinding met Amazon AWS?

Dataweb biedt de mogelijkheid tot een gesloten verbinding met Amazon AWS (Direct Connect). Sluit het datacenter veilig aan op het interne netwerk.

Meer informatie over AWS Direct Connect

Amazon CloudFront Global Edge Network

Amazon biedt naast de vaste datacenter locaties ook zogenaamde “Edge locations” aan. Dat zijn virtuele locaties waar Amazon de mogelijkheid biedt om content te plaatsen zodat deze snel toegankelijk is vanuit elke locatie ter wereld. De netwerkbeheerder heeft zelf de volledige vrijheid voor de toepassing hiervan.

Dit zijn de Edge Locaties wereldwijd:

Noord-Amerika – Verenigde Staten

Edge Locaties

Regionale Edge Caches

Noord-Amerika – Canada

Edge Locaties

Europa

Edge Locaties

Regionale Edge Caches

Azië

Edge Locaties

Regionale Edge Caches

Australië

Edge Locaties

Regionale Edge Caches

Zuid-Amerika

Edge Locaties

 

Regionale Edge Caches

 

Meer informatie over AWS Direct Connect

Voor veel IT-managers speelt de vraag: Moet ik onze bedrijfskritische applicaties in de cloud zetten?

Een belangrijke vraag, want de wereld verandert snel en het is belangrijk om een voorsprong te behouden op je concurrentie.

De afgelopen vijf jaar heeft technologie de bedrijfsvoering volledig op zijn kop gezet.

Werken in de cloud heeft niet alleen de IT kosten verlaagd. Het heeft bedrijven in verschillende branches geholpen om flexibeler te werken en de productiviteit te verhogen. Daarnaast heeft het bijgedragen aan hogere werktevredenheid.

Bedrijfskritische applicaties naar de cloud verplaatsen blijft voor veel IT-managers toch een beetje ‘eng’.

Toch zijn er veel voordelen. Deze zijn hieronder te lezen:

 

1.      Voldoen aan de nieuwe business infrastructuur

Belangrijke voorwaarde van digitaal werken is toegang tot informatie. Deze informatie is real-time, persoonlijk en mobiel. Om te voldoen aan de eisen van de nieuwe business infrastructuur moet IT service centraal stellen. Dit heeft impact op drie factoren: Cloud, Mobiliteit en Social media.

running-businesscritical-applications-on-the-aws-cloud-14-638

De cloud

De cloud (met name AWS en Azure) speelt een enorm belangrijke rol bij het ‘voldoen aan de nieuwe business infrastructuur’. Hiermee is het namelijk niet meer nodig om vooraf grote investeringen te doen in hardware en is er weinig tijd nodig voor het managen hiervan.

Dit biedt juist de mogelijkheid om klein te beginnen en precies de juiste hoeveelheid en type rekenkracht in te zetten. State-of-the-art technologie (zoals Windows server, Sharepoint, SAP, Oracle E-Business Suite en PeopleSoft) is tegenwoordig beschikbaar tegen een fractie van de kosten en bovendien sneller dan ooit tevoren.

Mobiliteit

De hoeveelheid apparaten die medewerkers tegenwoordig gebruiken is enorm gegroeid (en dat groeit alleen maar verder). Dit heeft de manier van werken fundamenteel veranderd. Alle informatie moet tegenwoordig op alle apparaten (mobiel, tablet en desktop) real-time en overal (ook buiten kantoor) beschikbaar zijn. De mobiele applicaties die ze gebruiken moeten bovendien voldoen aan de hoge data veiligheidseisen.

Social media

De invloed van social media op de manier van werken is enorm. Medewerkers verwachten dat ze altijd en overal met collega’s informatie kunnen uitwisselen. En dat allemaal op een persoonlijke, dynamische manier, zonder al te veel beperkingen.

 

2.      Geen bezwaren/obstakels tegen innovatie

Beveiliging van de cloudTot een paar jaar geleden waren hoge investeringen in IT heel normaal. Dit zorgde voor grote obstakels om betrouwbare en innovatieve services te ontwikkelen.

Met AWS of Azure is dit geen obstakel meer.

Of het nu gaat om het lanceren van een e-commerce website, volledige supply chain software draaien of complexe biotechnologie producten modelleren, de cloud maakt het mogelijk.

Grote bedrijven zoals Unilever en Siemens, maar ook startups zoals Pinterest en Spotify gebruiken de high-performance oplossingen om inzicht te krijgen in CRM data, maar ook om hun kernproducten beschikbaar te maken voor klanten en medewerkers.

Kortom voor elk IT proces zijn oplossingen beschikbaar tegen een fractie van de kosten die bovendien altijd beschikbaar zijn.

Veilige en goedkopere verbinding met Amazon AWS?

Dataweb biedt de mogelijkheid tot een gesloten verbinding met Amazon AWS (Direct Connect). Sluit het datacenter veilig aan op het interne netwerk.

 

3.      Beschikking over meer dan 50 applicaties

beschikbaarheid cloud applicaties

Voor elke IT-toepassing zijn er applicaties en services beschikbaar in de cloud. Bovendien zijn ze ook allemaal eenvoudig aan elkaar te koppelen. De volledige Enterprise IT infrastructuur kan hiermee naar de cloud worden gebracht. Of een gedeelte hiervan zodat er een hybride cloud-oplossing wordt gecreëerd.

Welke producten zijn dit precies? Kijk op de website van AWS/Azure voor meer informatie:

 

4.      Ontwikkelen met grotere flexibiliteit

De cloudplatformen voldoen aan de meeste industrie-standaarden waarmee de meer dan 50 applicaties veilig en betrouwbaar aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dit geeft de klanten en gebruikers van applicaties de ervaring die nodig is om nieuwe business te genereren.

Veilige verbinding en backup oplossingen

Een voorbeeld van een flexibele oplossing is de AWS backup en recovery oplossing. Dit biedt een veilige, schaalbare en duurzame oplossing voor data die direct beschikbaar moet zijn (Amazon S3) of data die op afroep beschikbaar moet zijn (Amazon Glacier). Daarnaast is het mogelijk om veilige (privé) verbindingen op te zetten zodat de server binnen het eigen netwerk valt (zie ook VPN verbinding cloudplatformen).

 

5.      Wereldwijde oplossingen/beschikbaarheid

Zowel Azure als AWS bieden hun oplossingen wereldwijd aan. Waarmee het eenvoudig is om IT-diensten overal ter wereld beschikbaar te maken.

AWS infrastructuur servers

Azure global infrastructure

Zo heeft bijvoorbeeld Siemens Healthcare Diagnostics een veilig, HIPAA-compliant, en schaalbaar platform ontwikkeld dat wereldwijd beschikbaar is voor al haar klanten.

Big data

In de cloud is het erg eenvoudig om big data te managen. De enorme berg aan informatie komt beschikbaar in een beheersbare workflow die gebruikt kan worden om inzichten en trends te achterhalen. Zo gebruikt Yelp Amazon Elastic MapReduce voor big data analytics om 30 terabyte aan data dagelijks te analyseren.

High performance computing

Met High Performance Computing (HPC) krijgen engineers de mogelijkheid om complexe bedrijfsproblemen op te lossen door gebruik te maken van applicaties die hoge bandbreedte, een verbeterd netwerk en zeer hoge rekencapaciteiten vereisen. Uw teams kunnen wereldwijd gebruik maken van dergelijke oplossingen.

Enterprise applicaties

Enterprise applicaties om beter te communiceren/samen te werken en de productiviteit te verhogen behoren ook tot de standaardapplicaties. Denk hierbij aan document management en enterprise e-mail oplossingen.

 

6.      Strategisch meegroeien met bedrijf

running-businesscritical-applications-on-the-aws-cloud-24-1024

Leg een stabiele basis om strategisch mee te groeien met het bedrijf door gebruik te maken van de verschillende ‘bouwblokken’ die de cloud hiervoor biedt. Dit alles om de IT-manager te faciliteren een bijdrage te leveren aan bedrijfsdoelstellingen.

Waarde creëren

De brede beschikbaarheid van applicaties (opslag, rekenkracht, databases, en software) biedt de mogelijkheid om sneller op te leveren, IT kosten te verlagen, en applicaties te schalen. Waarmee de IT-manager meer waarde creëert voor de eindgebruiker.

Strategisch meebewegen

Strategisch meebewegen (oftwel schaalbaarheid) is een van de belangrijkste voordelen van werken in de cloud. De organisatie maakt op haar eigen tempo gebruik van de services. Of het nu gaat om groeien, krimpen of het opvangen van piekmomenten, cloud services maken het mogelijk.

Veilige en goedkopere verbinding met Amazon AWS?

Dataweb biedt de mogelijkheid tot een gesloten verbinding met Amazon AWS (Direct Connect). Sluit het datacenter veilig aan op het interne netwerk.

 

Bronnen:

https://d0.awsstatic.com/whitepapers/modernize-your-microsoft-applications-whitepaper.pdf

http://www.conversionbug.com/what-are-the-benefits-of-aws-cloud-services/

https://d0.awsstatic.com/whitepapers/aws-whitepaper-business-value-of-aws.pdf

http://www.slideshare.net/AmazonWebServices/running-businesscritical-applications-on-the-aws-cloud

https://executive-people.nl/534204/meer-vraag-naar-amazon-web-services-aws.html 

Cloud first of cloud only. Het zijn termen die voor IT managers enorm belangrijk zijn  geworden.

Een onderbelicht onderdeel van cloud strategieën is echter vaak de netwerkverbinding:

-Wat is het effect van kiezen voor één carrier?;

-Een gesloten netwerk of toch hybride?;

-En, hoe om te gaan met verschillende verbindingseisen?

Dit zijn vragen die we in dit artikel beantwoorden.

 

Razendsnelle ontwikkeling van Cloud Computing

Laten we eerst stilstaan bij de ontwikkeling van Cloud Computing.

Oude wijn in nieuwe zakken of niet? Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Cloud is een algemeen bekend begrip geworden. Feitelijk is deze ontwikkeling al gaande vanaf de jaren negentig. Echter, de verbindingen waren nog niet goed genoeg ontwikkeld waardoor het toen niet echt door kon zetten.

Eric Schmidt (CEO Google) over cloud

Vanaf het moment dat Eric Schmidt (CEO van Google) in 2006 het begrip Cloud Computing op een conferentie gebruikte is het eigenlijk pas echt van start gegaan. Na een periode van discussie over de definitie is het nu tijd voor toepassing en implementatie . Daarbij speelt virtualisatie een belangrijke rol. De voordelen van virtualisatie zijn namelijk enorm.

Voordeel van virtualisatie

Het grootste voordeel van virtualisatie zijn de lagere kosten. Hosters kunnen de serverparken veel efficiënter benutten waardoor kosten lager worden. Een virtuele server heeft voor bedrijven het voordeel dat applicaties zonder downtime verhuisd kunnen worden. Iets wat met hybride of private cloudnetwerken erg handig is.

Verbindingen met datacenters

De datacenters (in Nederland of in het buitenland) zijn de spin in het web geworden van cloudnetwerken. Maar hoe zit het nu met de verbindingen?

Providers in het datacenter

De providers spelen een belangrijke rol in de ontwikkelingen op dit gebied. De afgelopen jaren leggen steeds meer providers verbindingen naar de datacenters toe. Zo hoeft niet iedereen los naar het datacenter te komen.

Het voordeel hiervan voor IT Managers is dat de hybride cloud strategie niet in het geding komt. Het type verbinding kan volledig op de interne wensen worden afgestemd: private cloud waar noodzakelijk, public cloud waar mogelijk.

SLA’s en garantie

Alle dataverkeer via het Internet? Voorlopig is dit nog niet het geval.

Ondanks dat het Internet steeds stabieler is geworden, blijven de garanties van ISPs vaak achter op wat er wenselijk is. Bedrijven zoals DataWeb bieden hier wel oplossingen voor. Deze zijn echter volledig op maat voor elk bedrijf.

Kunt u voldoen aan alle eisen?

De digitalisering van de netwerkomgeving zet in rap tempo door. De ontwikkeling van Internet of Things staat nog maar in de kinderschoenen, maar in de nabije toekomst gaat dit ook spelen voor veel bedrijven. Nieuwe complexere netwerkinfrastructuren en protocollen die dit mogelijk maken, stellen steeds hogere eisen. Met name de betrouwbaarheid en stabiliteit hiervan blijken moeilijk te managen.

Problemen bij grote providers

Mede daarom kiezen veel IT managers ervoor om hun communicatie af te nemen bij één bedrijf (one-stop-shop). Dit kan een goede keuze zijn, mits hierin de juiste keuze wordt gemaakt. Met name bij de grotere providers levert dit namelijk vaak problemen op.

Veelgehoorde problemen zijn de beschikbaarheid van infrastructuur en het serviceniveau.

Carrier-neutral – Controle over eigen netwerkverbindingen

Even gechargeerd, als IT manager zijn er twee keuzes: Carrier-driven en Carrier-neutral. Met name deze laatste variant heeft veel voordelen voor bedrijven.

Meer vrijheid en flexibiliteit

Kiezen voor een carrier-neutral oplossing heeft als belangrijk voordeel dat er meer vrijheid is bij het kiezen van verbindingsoplossing en meer flexibiliteit is bij het inrichten hiervan.

Een oplossing op maat

IT managers kunnen gebruik maken van concurrentie tussen providers door te kiezen voor een carrier die via de infrastructuur van al deze providers kan leveren. Op basis van de business requirements wordt door hen een infrastructuur op maat ontworpen en verbonden. Dit is niet eenvoudig, omdat er veel ontwikkelingen spelen op het gebied van verbindingen, zowel qua technologie als aanbod.

Veilige verbinding met Amazon AWS?

Dataweb biedt de mogelijkheid tot een gesloten verbinding met Amazon AWS (Direct Connect). Sluit het datacenter veilig aan op het interne netwerk.

Verbindingseisen per applicatiecategorie

Een ontwikkeling die de laatste tijd steeds belangrijker wordt, is het in kaart brengen van de verbindingseisen per applicatiecategorie. Hierbij moet gekeken worden vanuit kostenperspectief en risicomanagement. Door per applicatiecategorie hiernaar te kijken, wordt inzichtelijk in welke mate het netwerk ingericht moet worden op piekbelasting.

Vier belangrijke parameters

Vier belangrijk parameters voor het kiezen van een verbinding zijn:

Geen situatie is gelijk. Een afweging voor een verbinding maken op basis van deze vier parameters geeft goed inzicht in wat er precies nodig is. Soms gaat het alleen om een snelle verbinding, maar steeds vaker staan beschikbaarheid en latency hoog op de prioriteitenlijst.

De beste keuze voor IT managers?

Wat is nu beste keuze op het gebied van netwerkverbindingen met de cloud? Een vraag die DataWeb veelvuldig beantwoordt voor haar klanten.

Neem vooral contact met ons op om erachter de komen wat voor uw situatie de beste keuze is.

 

Verbindingen van DataWeb

DataWeb biedt verschillende verbindingsmogelijkheden aan. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hieronder op uw verbinding naar keuze.

heeft u een vraag? neem contact op
bel ons voor al uw vragen 070 381 92 18
e-mail specifieke wensen sales@dataweb.nl
elke werkdag bereikbaar Start chat